• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/novosti

17.06.2020

14:19

HERCEG NOVI STAO UZ BUDVU! Prekinuta sednica SO:"Nije moralno držati sednicu dok nam hapse kolege u Budvi"

Balkan

HERCEG NOVI STAO UZ BUDVU! Prekinuta sednica SO:"Nije moralno držati sednicu dok nam hapse kolege u Budvi"

Podeli vest

Na zahtev odbornika vladajuće koalicije u Herceg Novom (Demokrate, DF, SNP,Novska lista) a zbog hapšenja u Budvi, predsednik hercegnovske SO Nikola Samardžić prekinuo je 13. redovnu sednicu lokalnog parlamenta

Prekid je tražila odbornica Demokrata Tamara Vujović zbog hapšenja Marka Carevića i Krsta Radovića. Odbornici DPS su bili protiv odlaganja sednice ističući da je to zloupotreba skupštinske sale, izraz nedogovornosti i politikanstva, tim pre što sednice u prethodnom periodu nisu održavana zbog epidemije koronavirusa. Iz odborničkih klupa DPS čuo se i komentar da je policija u Budvi reagovala kako je morala.

Odbornici DF su ocenili da je u Budvi na delu državni teror, sprovođenje samovolje i gaženje državnog ustrojstva te da je prekid sednice jedini način da se pokaže solidarnost sa kolegama „kada je policijsko koleno na pojedincima na vratu kao Flojdu u Americi".

Dešavanja u Budvi i hapšenja Marka Carevića i Krsta Radovića za predsednika hercegnovske Opštine Stevana Katića su nezapamćeni događaji u novijoj političkoj istoriji Crne Gore.

- Ovo su poslednji trzaji diktatorskog režima jer vidite na koji su način krenuli da se obračunavaju sa legitimno izabranom vlašću u Opštini Budva. Crna Gora je danas pokazala ono što svi mi znamo ali nadam se da će konačno i Evropa saznati, odnosno otvoriti oči za ono što se dešava u Crnoj Gori i na koji način se poslednji tiranin u Evropi ponaša. Ovo što se danas desilo je nedopustivo, da se na ovakav način prekraja izborna volja građana - kazao je Katić nakon prekida sednice SO Herceg Novi.

Predsednik SO Herceg Novi, Nikola Samardžić informisao je da će prekinuta sednica SO biti nastavljena u zakonskom roku.Samardžić smatra da je moralna obaveza vladajuće koalicije u Herceg Novom bila da reaguju na dešavanja u Budvi i hapšenja njihovih kolega.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija