• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.02.2024

20:40

Ovo je najbolje prirodno sredstvo za jačanje imuniteta, ali i libida!

Shuterstock

Zdravlje

Ovo je najbolje prirodno sredstvo za jačanje imuniteta, ali i libida!

Podeli vest

Bogatstvo vitamina i minerala čine ga superpovrćem, koje reguliše varenje, čisti i jača organizam, a uz to podiže i libido.

Iako neki ne vole njegov miris, kiseli kupus je neverovatna namirnica koja će vas zaštiti od virusa. Ovo izuzetno hranljivo povrće sadrži vitamine A, B, C, E i K, minerale selen, kalcijum, kalijum, magnezijum, a s obzirom na to da nije mnogo kalorično, možete ga jesti koliko god volite.

Antistresno povrće

Odličan je za imunitet i varenje, a zovu ga još i antistresnim povrćem.

Foto: Shutterstock

Rasol je dobar za čišćenje organizma

Metla za želudac i creva

Rasol od kiselog kupusa, koji se obično pominje kao odlično sredstvo protiv mamurluka posle preterivanja u piću, dobar je i za čišćenje organizma, pa lekari često kažu da je to metla za želudac i creva. Naime, bakterije mlečne kiseline iz kiselog kupusa održavaju crevnu floru zdravom, a time i celokupan imunitet organizma. Da bi se sačuvale hranljive materije i probiotici, preporučljivo je da se jede sirov, bez kuvanja.

Foto: Freepik.com

Da li ste znali da je kiseli kupus afrodizijak?

Više akcije

Kiseli kupus je, verovali ili ne, i na listi namirnica koje bude želju za seksom.

Ukusno

Ako kupus jedete sirov, evo načina da ga obogatite drugim ukusima.
Pripremite: 40 g zelene salate, jabuku, 100 g svežeg ananasa, mandarinu, 150 g kiselog kupusa, 75 g jogurta, pola kašičice mlevenog kima, biber.
Zelenu salatu operite i složite na tanjir. Jabuku isecite na osam delova, izvadite semenke i isecite tanke kriške. Ananas oljuštite i isecite na kockice, a mandarinu na kriške. Voće pomešajte s kiselim kupusom i stavite na tanjir sa zelenom salatom. Od jogurta, bibera i kima umutite sos i njime prelijte salatu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!
Politika

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!

Transatlantska liderska mreža i Evropski centar Atlantskog saveta iz Vašingtona, u saradnji sa Institutom za politiku i ekonomiju Jugoistočne Evrope iz Beograda, organizuju konferenciju „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" koja će biti održana danas i sutra, 20. i 21. maja, u američkom Kongresu u Vašingtonu.

20.05.2024

10:52

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...
CNN TVRDI

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...

Iranski predsednik Ebrahim Raisi (63) stradao je u helikopterskoj nesreći koja se u nedelju dogodila u pokrajini na granici s Azerbejdžanom, a nakon jednodnevne potrage danas je utvrđeno da su osim šefa države poginuli i šef diplomatije Hosein Amir-Abdolahijan i još sedam ljudi u letelici. CNN navodi da je Raisi bio najverovatniji kandidat za novog vrhovnog vođu Irana.

20.05.2024

09:48

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12