• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.01.2024

13:37

10 najgorih ženskih zatvora na svetu! Mučenja koja trpe zatvorenice u njima su nezamisliva

Beta/AP

Zanimljivosti

10 najgorih ženskih zatvora na svetu! Mučenja koja trpe zatvorenice u njima su nezamisliva

Podeli vest

Da li ste znali da postoje zatvori koji su specifično pravljeni isključivo za žene, a koji su podjednako zastrašujući kao i oni za muškarce? Ponekad se čini da su ženski zatvori brutalniji, morbidniji i strašniji od onih u kojima borave muški zatvorenici.

Na listi deset najgorih deset ženskih zatvora našli su se kontraverzni zatvori koji su najopasniji za život i opstanak zatvorenica u njima. Otkrićemo šokantne detalje njihovih života u zatočeništvu o kojima  se malo govori.

Deseti na listi našao se Banha ženski zatvor u Egiptu.

Ovaj zatvor poznat je po tome što u njemu živi mnogo više žena nego što su njegovi realni kapaciteti. Higijena unutar ustanove je na takvom nivou da bi kontejner u poređenju sa njom delovao kao luksuz. Osim toga, tračevi o psihološkoj torturi žena u ovom zatvoru su toliko jezivi da čine život u njemu pravom noćnom morom. Ipak, horor se tu ne zaustavlja. Mogućnost da vas u ovom zatvoru poseti porodica jednaka je mogućnostima da osvojite premiju na lutriji. 

Deveti na listi je Chowchilla zatvor u Kaliforniji.

U ovom zatvoru nalazi se oko 3500 žena. Ovo je najveći po kvadraturi ženski zatvor na svetu. Ipak, nije veličina ta po kojoj je ovaj zatvor poznat, već količina nasilja u njemu. Ovo mesto je poznato po bandama i nasilničkom odnosu zatvorenica jedne prema drugoj. Ako ste nekada čuli za izraz "preživljavaju samo najjači" u ovom zatvoru to je više od teorije. To je jeziva realnost svakodnevnog života.

Foto: Shutterstock

 

 

Na osmom mestu našao se Pul-a-Charkhi zatvor u Afganistanu.

U ovom zatvoru glad nije samo pretnja, već svakodnevni život. Priče o brutalnom ispitivanju konstantno kruže ovom ustanovom. Šokantno, mnoge žene provodile su po nekoliko nedelja u potpunoj izolaciji kao oblik psihološke torture koji ubija i najsnažnije žene. U međuvremenu, groblje zatvora se sve više širi, iako se niko ne usuđuje javno da potvrdi smrtne slučajeve. 

Sedmi po redu je Tihar zatvor u Indiji.

U ovoj ogromnoj zgradi boravi više od 17.000 žena, što je trostruko više od njenog kapaciteta. Fizički napadi su ovde regularni kao zalazak Sunca. Izgladnjivanje zatvorenica je nažalost normalna stvar. Što se uslova života tiče, oni su takva noćna mora kakvu ne biste poželeli ni najgorem neprijatelju. Potvrđeni su slučajevi korupcije gde se tvrdi da su stražari uzimali mito. Čak se tvrdi da je jedan broj zatvorenica dospeo ovde bez legalnog suđenja. 

Na šestom mestu nalazi se zatvor Crni delfin u Rusiji.

Iskupljenje ovde nije samo izgubljeno, već je postalo izumrli koncept. Ovaj zatvor je neka vrsta ruskog Alkatraza i predstavlja poslednje mesto na kom se nalaze najgore ženske i muške ubice i kriminalci. U ovom zatvoru vlada jezivo psihološko mučenje zatvorenika. Zatvorenici su naterani da stoje mirno satima, vezanih očiju. U još gorem dehumanizujućem mučenju, zatvorenicima nije dozvoljeno da se odmaraju na krevetu u toku dana. To je mera potpunog potčinjavanja sistemu. 

Peti je Bangkok ženski zatvor na Tajlandu.

U ovoj ustanovi nalazi se više od 2000 zatvorenica, iako je kapacitet prostora namenjen za maksimalno 500 ljudi. Ovaj zatvor je klaustrofobična noćna mora koja se proživljava svaki dan. Ovde je adekvatna zdravstvena zaštita i lična higijena luksuz koji se ne može ni zamisliti. Mnoge zatvorenice zbog toga pate od bolesti kože. Osim toga, česta su psihološka i fizička mučenja. Svrha života u ovom zatvoru nije da se odsluži kazna, nego da se preživi svaki minut koji deluje kao večnost u svetu gde je nada odavno izgubljena.

Na četvrtom mestu nalazi se Valley state zatvor u Kaliforniji.

Nasilje ovde eksplodiralo je kao supernova! Ovaj zatvor prepun je priča o zlostavljanju. Navodno, osoblje i čuvari koriste svoju moć. Čak postoje priče i o crnom tržištu, gde jedni imaju mogućnost da za novac kupe određene privilegije, dok oni manje srećni višestruko pate. 

Foto: Shutterstock

 

 

Treće mesto zauzeo je Rozin zatvor na ostrvu Rikers u Njujorku.

Zanemarivanje i korupcija su na ovom mestu svakodnevna pojava. Brutalne tuče postale su dnevni maratoni bez kraja. Dokazano je da zatvorenice ovde nemaju nikakvu medicinsku negu, koliko god da im je neophodna. Ipak, pravi horor leži mnogo dublje, u sve češćim mentalnim bolestima koje se pojavljuju kod zatvorenica. Navodno, mnoge od njih pate od mentalnih bolesti koje se uopšte ne leče, što sve dovodi do ivice očaja. Ovaj zatvor zaradio je nadimak "Škola za gladijatore" zbog ogromne količine nasilja koje se dešava unutar zidina zatvora.

Na drugom mestu je zatvor u Španiji nazvan Alcala de Guadaira.

Poznat po zanemarivanju osnovnih ljudskih prava i zagušujuće gužve zbog toga što u njemu boravi daleko više zatvorenica nego što je to predviđeno, ovaj zatvor nije samo blok ćelija, već više liči na mrtvački kovčeg. Mnogobrojne priče kruže o mentalnom, fizičkom i emotivnom zlostavljanju žena. Zatvorenice ovde trpe dehumanizujće poniženje koje bi čak i najtvrđa srca rasplakale. 

Prvo mesto zauzeo je zatvor Pedrinhas u Brazilu.

Ovaj zatvor zasluženo je dobio ime "rupa pakla". Ovde nasilje nije slučajno, već je osnovni način za preživljavanje. Sigurnost na ovom mestu je zaboravljeni san. Ipak, to nije najgore. Upravnici se ponekad klade na to koja će od zatvorenica da umre. Ovo nije samo zatvor, ovo je morbidna lutrija gde je preživljavanje džekpot.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!
NEKO IH JE IDIOTSKI PRESELJAVAO

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!

Liste za lokalne izbore opozicije pune su takozvanih fantomskih birača, kako su oni samo nazvali pojedine građane koji su menjali prebivalište i pokušali da tako optuže vlast da je pokrala decembarske izbore?! Sada, je opozicija prestavila - fantomske odbornike i to u svojim redovima!

17.05.2024

11:14

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!
Izbori 2024

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!

Proročke reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se opozicija istog časa ujediniti ako bude imala makar jedan glas, jednog odbornika, jednog poslanika više od vladajuće koalicije ponovo su dobile na snazi nakon što je doktor Branimir Nestorović, lider "Pravi Mi" najavio da će se povući iz izborne trke na lokalnim izborima u Beogradu, ako i lažni ekolog Savo Manojlović uradi isto.

17.05.2024

10:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija