• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.07.2023

11:25

4 smrti koje su uništile život Džona Travolte! Zla sudbina mu oduzela ljude koje je najviše voleo (FOTO)

EPA

Zanimljivosti

4 smrti koje su uništile život Džona Travolte! Zla sudbina mu oduzela ljude koje je najviše voleo (FOTO)

Podeli vest

Glumac Džon Travolta doživeo je velike i bolne gubitke. Od opake bolesti umrle su mu majka i prva ljubav, a izgubio je i ženu i sina.

Pre tri godine holivudska zvezda Džon Travolta je izgubio voljenu ženu. Ona je preminula od raka dojke u 58. godini.

- Džon sebe i dalje smatra oženjenim čovekom i kaže da će biti veran Keli do smrti. Stalno priča o Keli. Tužno je, ali on se zakleo da će ostati u celibatu do kraja života. Da je sa drugom ženom, video bi to kao preljubu i izdaju svoje supruge Keli - rekao je izvor za Radaronline.

 

 

Majka i prva ljubav umrle su od iste bolesti

Pre ovog gubitka Travolta je doživeo teške lične tragedije. Njegova velika ljubav i majka preminule su od opake bolesti.

Travolta je na početku karijere bio u vezi sa glumicom Dajanom Hajland, koja je bila 18 godina starija od njega. Bila mu je velika podrška. 

U vreme kada je Džon snimao  "Groznicu subotnje večeri", glumici je dijagnostikovan rak dojke. Operisala se, ali je bilo kasno. Rak se proširio i glumica je umrla tri meseca nakon dijagnoze.

- Ona je zapravo umrla na njegovim rukama. A onda je on morao da sedne u avion i ode u Njujork da snimi  "Groznicu subotnje večeri" kao da se ništa nije dogodilo - rekao je Vensli Klarkson, koji je napisao biografiju o Travolti.

I Džonova majka, Helen, je takođe otkrila da ima rak dojke. Odlučila je da ne govori o tome znajući kroz šta je njen sin prošao sa svojom devojkom. Sve to se događalo 18 meseci nakon što je Dajana umrla.

Džon je ubrzo saznao sa majčinu bolest, a ona je umrla posle osam meseci. Travolta je bio potpuno slomljen.

Foto: EPA

 

 

Tragična smrt najstarijeg sina

Tragedije u životu velike holivudske zvezde nisu prestale sa preranom smrću majke, U jednom periodu delovalo je da je sve idilično. Džon se oženio sa Keli Preston i dobio troje dece - Džeta, Elu i Bendžamina. Najstariji, Džet, patio je od kavasakijeve bolesti i imao je napade, a Travolta i Preston su više puta krivili „razne hemikalije“ za zdravstvene probleme sa kojima se njihov sin borio.

Dok su bili na odmoru na Bahamima, 2009, Džet je imao napad u hotelskoj sobi. Pao je i povredio glavu. Pronašla ga je sobarica i pozvala pomoć. Džet je preminuo na putu do bolnice. 

- To je najgora stvar koja mi se dogodila u životu. Da budem iskren, nisam bio siguran da ću to preživeti - priznao je glumac kasnije.

Nakon Džetove smrti Travolta je potvrdio da je Džet bio autističan. Udruženja roditelja dece obolele od ove bolesti osudili su ga što je skrivao taj podatak. 

 

 

Smrt voljene žene je dokrajčila glumca

Holivudski glumac i osam godina mlađa Keli upoznali su se 1987. godine na snimanju komedije 'The Experts', dok je bila u braku sa glumcem Kevinom Gejdžom. Keli se 1989. razvela i počela zajednički život sa Džordžom Klunijem.

Ubrzo je započela zajednički život sa Džordžom Klunijem, sa kojim je raskinula 1989. godine, a potom se verila za Čarlija Šina. Čim je čuo da je sama, Džon Travolta je dao sve od sebe da osvoji Kelijevo srce. Venčali su se u septembru 1991. godine, kada je Keli bila u trećem mesecu trudnoće.

Venčao ih je sajentološki sveštenik, a par godina kasnije sklopili su i građanski brak na Floridi.

Keli je pre nekoliko godina otkrila da boluje od raka dojke. Preminula je 2020. godine u 58. godini.

- Najdraža Keli, dovela si troje najlepše dece u moj život. Hvala vam. Volimo te i nedostaješ nam - napisao je glumac na društvenim mrežama i priložio porodične fotografije.

Džona i Kelija nisu pokolebale ni najveće tragedije, a glumac je posle suprugine smrti istakao da želi da tuguje sam sa sobom i zamolio da se niko ne identifikuje sa njim.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Žarić Kovačević: Đilasu se raspada stranka na svim nivoima
Politika

Žarić Kovačević: Đilasu se raspada stranka na svim nivoima

"Javio sе Dragan Ðilas da sе buni, a ni sam nе zna da li hoćе ili nеćе na izborе, vеliki lidеr komе sе raspada stranka na svim nivoima - u nеkim lokalnim samoupravama izlazе na izborе po sistеmu "koalicija daj šta daš", a na nеkim lokalima nе. Nigdе vеzе sa politikom, vеć samo propaganda i politikanstvo", izjavila je danas Jеlеna Žarić Kovačеvić član Prеdsеdništva Srpskе naprеdnе strankе.

13.05.2024

21:18

TV

Šta se krije iza Putinove smene Šojgua? Pomoć koju dobija Ukrajina sa Zapada neće ostati nenaplaćena!
Live TV

Šta se krije iza Putinove smene Šojgua? Pomoć koju dobija Ukrajina sa Zapada neće ostati nenaplaćena!

Jedan od najsmrtonosnijih napada na Belgorod dogodio se juče. Rat između Rusije i Ukrajine ušao je u 810. dan. O toku rata u Ukrajini, ali i o drugim važnim svetskim temama govorili su, u emisiji "Rat uživo" Srđan Simić iz Centra za društvenu stabilnost i istoričar Aleksandar Gajić. Uživo u program uključio se i ratni reporter Danijel Simić koji je komentarisao vezu između Šojgua, Putina i Prigožina.

13.05.2024

19:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Darko Šarić: "Ovo je da čovek poludi, sramota šta tužilac radi!" Stigli novi dokazi o skaj aplikaciji, burno na suđenju!
Hronika

Darko Šarić: "Ovo je da čovek poludi, sramota šta tužilac radi!" Stigli novi dokazi o skaj aplikaciji, burno na suđenju!

Suđenje Darku Šariću i ostalim optuženima za pokušaj diskreditacije i planiranje ubistva svedoka saradnika u drugom postupku Nebojše Joksovića, odloženo je danas u Specijalnom sudu u Beogradu, pošto su branioci braće Darka i Duška Šarića sudskom veću dostavili presudu Evropskog suda pravde vezano za korišćenje informacija prikupljenih putem Skaj aplikacije kao dokaza pred nacionalnim sudovima.

13.05.2024

16:49

Sport

Planeta

Zabava

56.Majska izložba Ulupuds-a
Kultura

56.Majska izložba Ulupuds-a

56. Мајска изложба под слоганом „Генеза“ представиће радове уметника примењене уметности, који су, кроз различите медије, приказали свој поглед на свет. Имајући у виду да је презентација различитих дисциплина приоритна, с обзиром на распрострањеност примењене уметности у свакодневном животу (и култури генерално), овогодишњу Мајску изложбу ће посетиоци моћи да сагледају као целину која даје увид у иновативне методе уметничког деловања у савременом друштву.

13.05.2024

15:46

Најава 56. Мајске изложбе "Генеза"
Kultura

Најава 56. Мајске изложбе "Генеза"

56. Мајска изложба под слоганом Генеза представиће радове уметника примењене уметности, који су, кроз различите медије, приказали свој поглед на свет. Имајући у виду да је презентација различитих дисциплина приоритна, с обзиром на распрострањеност примењене уметности у свакодневном животу (и култури генерално), овогодишњу Мајску изложбу ће посетиоци моћи да сагледају као целину која даје увид у иновативне методе уметничког деловања у савременом друштву.

13.05.2024

10:31

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Jagnje na sto načina! Piroćanci znaju kako
Srbija

Jagnje na sto načina! Piroćanci znaju kako

Tradicionalna manifestacija za ljubitelje vrhunske jagnjetine sa Stare planine - "Jagnjijada" u pirotskom selu Krupac, biće održana narednog vikenda, 18. i 19. maja u dvorištu seoske škole u ovom selu.

12.05.2024

11:00