• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.05.2023

12:15

IMAJU 17-ORO DECE! "Rađaću dok me menopauza ne zaustavi" - žena otkriva kako funkcioniše njihova višečlana porodica (FOTO)

Pixabay

Zanimljivosti

IMAJU 17-ORO DECE! "Rađaću dok me menopauza ne zaustavi" - žena otkriva kako funkcioniše njihova višečlana porodica (FOTO)

Podeli vest

Peti i Karlos Hernandez imaju 17-oro dece i žele još više da prošire svoju porodicu.

Peti Hernandez (40), vlasnica kompanije za čišćenje, živi u Severnoj Karolini, SAD, sa suprugom i poslovnim partnerom Karlosom (39) i njihovo 17-oro dece.

- Peti, vratila si se ponovo - uzviknula je jedna medicinska sestra kada je Peti stigla u porodilište. Ali to nije bila njena druga beba. Sa šest dečaka i 10 devojčica, to je bilo njeno 17. dete.

Odrastajući sa dvoje braće i sestara, oduvek je želela da bude mama, pa je ubrzo nakon što je upoznala Karlosa, u crkvi 2006. godine, počela da pokušava da ima decu. Trebalo joj je dve godine da zatrudni sa svojim prvim sinom, Karlosom Juniorom, koji sada ima 14 godina, a kada su se venčali 2010. imali su samo njega.

- Ali posle toga jednostavno nisam stala - kaže Peti.

Posle Karlosa su došli Kristofer (13), zatim blizanci Karla i Kejtlin (12), zatim su dočekali Kristijana (11), Selest (10), Kristina (9), blizance Kalvina i Ketrin (8), Kerol (6), blizance Kejleb i Kerolajn (5), Kamila (4), Šarlot (3), Kristal (2), Klejton (1) i sada Hanan.

Nikada nisu nameravali da imaju toliko dece, kaže, ali pošto ne veruju u upotrebu bilo kakve kontracepcije, sada imaju 17-oro dece.

- Te prve godine su proletele u vrtlogu pelena, hrane i veša. Međutim, odmah sam krenula u majčinstvo, a oko dece mi pomaže tetka. Moje trudnoće i porođaji su u početku bili laki, ali sada sam starija, pa je sve malo teže. Moja nedavna trudnoća je bila najteža. Bila sam iscrpljena i svaki dan mi je bio izazov. Porodila sam se 26. februara ove godine, posle porođaja koji je trajao 16 sati - priča Peti i dodaje da je Karlos nikada nije napustio.

U bolnici se osećala kao da je na odmoru, bilo je lepo da se već jednom neko brine o njoj.

- Karlos i ja smo se šalili da je to što smo u bolnici jedino kada možemo da sednemo i razgovaramo. Kada smo svi stigli kući, starija deca su bila od velike pomoći, menjala su Hananu pelene i tešila ga kada je plakao - kaže Peti.

Sada je njen život zauzetiji nego ikad. Tokom dana ona ostaje kod kuće i obavlja kućne poslove, dok Karlos odlazi na posao u njihovu firmu, čisteći poslovne prostore. Kuću sa pet spavaćih soba vodi kao vojnu operaciju jer je kako kaže to jedini način da se sve završi. Osim što radi kućne poslove i čuva svu decu, ona se stara da se svi igraju i budu deca, jer je to veoma važno, prenosi The Sun.

Sa njih 19-oro u kući, hranjenje svih i pranje veša joj oduzimaju najviše vremena.

- Većinu vremena kuvam i na namirnice potrošim oko 800 evra nedeljno. Kao i svi drugi, imam loše dane, kada sam iscrpljena i samo želim malo vremena za sebe, ali sa toliko dece to jednostavno nije moguće. Kada ljudi saznaju da imamo 17-oro dece, pitaju zašto, a ja im kažem da su blagoslov. Neki brzo sude, govoreći da ne treba više i da treba da prestanemo. Smireno odgovaram da smo mi veoma srećna porodica, da su mi deca ljubazna i neverovatna, a Karlos i ja volimo da ih gledamo kako rastu – priča mama.

Drugi ostavljaju ružne komentare na internetu, govoreći da koriste subvencije od države, što je nervira, jer to, ističe, nije tačno.

- Ne dobijamo nikakvu pomoć - istakla je Peti.

Iako joj je poslednja trudnoća bila najteža, ne sumnja da će vrlo brzo ponovo zatrudneti.

- Karlos i ja smo uzbuđeni što ćemo dodati još dece našoj porodici. Lekari su mi rekli da nema štetnih efekata na moj organizam i da je na meni da li ću i dalje imati još dece, tako da ću upravo to raditi dok me ne zaustavi menopauza. Na kraju svakog dana, nakon što smo svi pojeli porodičnu večeru i deca otišla u krevet, u 23:00 Karlos i ja se srušimo na sofu, potpuno slomljeni, ali srećni. Ponekad nemamo energije da razgovaramo jedni s drugima, pa sedimo u udobnoj tišini. Ali mi uvek govorimo drugima da ih volimo i da smatramo da smo srećni što imamo tako veliku, srećnu porodicu – zaključuje Peti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Najsnažniji bedem koji srpski narod ima jeste snaga našeg jedinstva! Petković o Vučićevoj borbi u Njujorku: Izazovi i pritisci se povećavaju iz dana u dan!
Politika

Najsnažniji bedem koji srpski narod ima jeste snaga našeg jedinstva! Petković o Vučićevoj borbi u Njujorku: Izazovi i pritisci se povećavaju iz dana u dan!

Pred Srbijom je jedan od najtežih političkih momenata u modernoj istoriji - 23. maja je sednica Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se u 16 časova glasati o sramnoj rezoluciji o navodnom genocidu u Srebrenici. Zbog toga je, sada više nego ikada, važno da se zbiju redovi i da svi stanu uz predsednika Srbije Aleksandra Vučića u teškoj borbi koju vodi za očuvanje nacionalnih interesa.

19.05.2024

21:15

TV

Iranski predsednik je ubijen? Približava nam se potpuni sumrak razuma u čitavom svetu! (VIDEO)
Live TV

Iranski predsednik je ubijen? Približava nam se potpuni sumrak razuma u čitavom svetu! (VIDEO)

Udarna tema u svim svetskim medijima jeste pad helikoptera iranskog predsednika. Pojavljuje se veliki broj dezinformacija. Predsednik nije bio sam. Postojala su još dva helikoptera sa ministrima. Da li je predsednik Irana još uvek živ ili nije? Gosti "Info večeri" bili su Dragan Vasiljković, iz fondacije Kapetan Dragan, kao i profesor dr Miloje Pršić, pukovnik u penziji.

19.05.2024

21:51

JOŠ TV VESTI

Hronika

Veštačenje ubica Danke Ilić pokazalo važnu činjenicu! Evo u kom stanju su bili kada su počinili monstruozan zločin!
Hronika

Veštačenje ubica Danke Ilić pokazalo važnu činjenicu! Evo u kom stanju su bili kada su počinili monstruozan zločin!

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić dvogodišnje devojčice iz Bora koja je nestala 26. marta u mestu Banjsko Polje, dok je bila pod nadzorom majke, Dejan Dragijević iz Zlota i Srđan Janković iz Luke, za koje je utvrđeno deset dana kasnije da su devojčicu udarili službenim kolima tamošnjeg vodovoda, a potom je udavili, bili su na psihijatrijskom veštačenju u bolnici u okviru Centralnog zatvora u Beogradu.

19.05.2024

20:53

Sport

Planeta

Rusija ponudila pomoć Iranu! "Pažljivo pratimo"
Planeta

Rusija ponudila pomoć Iranu! "Pažljivo pratimo"

Rusija je spremna da pruži pomoć u potrazi za helikopterom u kojem se nalazio predsednik Irana i istrazi uzroka incidenta, saopštila je zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova za Sputnjik.

19.05.2024

22:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12