• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.04.2023

19:00

10 SAVETA! Kako da unapredite veštinu komunikacije s drugima?

Zanimljivosti

10 SAVETA! Kako da unapredite veštinu komunikacije s drugima?

Podeli vest

Zapamtite da je komunikacija dvosmerna ulica i važno je da slušate druge ljude, budite pažljivi u izboru reči i pokušajte da budete što jasniji u svojim porukama. Vežbajte ove tehnike i primetićete poboljšanje u komunikaciji sa drugima...

Postoji mnogo načina na koje možete poboljšati svakodnevnu komunikaciju sa drugima. Evo nekoliko saveta koji bi vam mogli biti korisni. 

Slušajte aktivno

Kada razgovarate sa nekim, pokušajte da budete prisutni u trenutku i aktivno slušajte šta priča. Ne dozvolite da vas ometaju druge stvari, poput mobilnog telefona ili drugih ljudi.

Postavljajte pitanja

Postavljanje pitanja je dobar način da izrazite interesovanje za nekoga i pokažete mu da ste zainteresovani za ono što govori. Pitanja takođe mogu biti korisna u razjašnjavanju stvari koje niste razumeli.

Foto: Pixabay

Pokažete da ste zainteresovani za ono što sagovornik govori

Koristite jasan i razumljiv jezik

Pokušajte da koristite jednostavan, razumljiv jezik koji drugi ljudi lako razumeju. Ako koristite tehničke termine, objasnite šta oni znače.

Budite oprezni u izboru reči

Reči koje koristite mogu imati veliki uticaj na ljude oko vas, zato budite oprezni u izboru reči i izbegavajte uvredljive ili negativne reči.

Pokažite empatiju

Pokažite drugima da vam je stalo do njihovog mišljenja i osećanja. Empatija može da pomogne u izgradnji odnosa i poboljšanju komunikacije.

Foto: Freepik.com

Ako imate bilo kakvih nedoumica ili problema, podelite ih sa drugom osobom

Koristite pozitivne komentare

Umesto da se fokusirate na negativne aspekte, pokušajte da identifikujete pozitivne stvari u razgovoru i izrazite ih. Ovo može da pomogne u stvaranju pozitivne atmosfere.

Budite strpljivi

Komunikacija može da bude teška, posebno ako razgovarate sa nekim kome je teško da se izrazi. Budite strpljivi i ne prekidajte drugu osobu dok govori.

Budite otvoreni

Pokušajte da budete otvoreni i iskreni u svojim razgovorima. Ako imate bilo kakvih nedoumica ili problema, podelite ih sa drugom osobom. Ovo može da pomogne u izgradnji poverenja i poboljšanju odnosa.

Foto: freepik

Pokušajte da osvevstite svoje telo

Razmislite o svom govoru tela

Vaše telo i govor tela mogu da kažu više od vaših reči. Pokušajte da zadržite otvoreno telo i izbegavajte gestove koji bi mogli da budu uvredljivi ili neprikladni.

Vežbajte

Vežbajte ove tehnike i primetićete poboljšanje u komunikaciji sa drugima. Usavršite veštinu fokusiranja na sagovornika, razumevanja perspektive drugog i aktivnog slušanja. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Otac Papapetrua emotivan: Rano ujutru mi je stigla jedna poruka iz Srbije...
Košarka

Otac Papapetrua emotivan: Rano ujutru mi je stigla jedna poruka iz Srbije...

Najveća nagrada za mene je to što mi je u rano jutro, oko 2 sata po grčkom vremenu, jedan dobar prijatelj iz Srbije, koji je običan ljubitelj sporta, poslao poruku i rekao. „Nedostaju nam Janis i Lesor, mnogo ih volimo" - poručio je nekadašnji košarkaš Panatinaikosa i otac Janisa Papapetrua, Argiris Papapetru.

28.05.2024

18:06

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Novi olimpijski bazen za nove šampione!
Futog

Novi olimpijski bazen za nove šampione!

Prеmijеr Miloš Vučеvić i gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić, sa ministrom građevinarstva Goranom Vеsićеm i prеdsеdnicom Pokrajinskе vladе Majom Gojković, obišli su u Futogu završne radove na Sportskom kompleksu u oviru koga je i nov olimpijski bazen.

28.05.2024

18:54

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!
Srbija

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!

Vatrogasac Darko Sinđelić iz Ivanjice ima nesvakidašnji hobi. Za neke je to umetnost, jer kako nazvati skulpture koje on pravi rezbarenjem voća i povrća! Njegova dela sve češće krase stolove na veseljima u Čačku i okolini, ali se za ovo neobično umeće jednog vatrogasca čulo i u čitavoj Zapadnoj Srbiji.

28.05.2024

15:31