• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.03.2023

09:14

ŠOK NA POZORNICI! Magarac je bio glavna atrakcija na dodeli Oskara  - publika oduševljena (VIDEO)

Printscreen You Tube Page Six

Zanimljivosti

ŠOK NA POZORNICI! Magarac je bio glavna atrakcija na dodeli Oskara - publika oduševljena (VIDEO)

Podeli vest

Ovogodišnja, 95. dodela Oskara donela je brojna iznenađenja za sve prisutne, ali i za one iza malih ekrana.

Voditelj Džimi Kimel izašao je na pozornicu vodeći magarca na povocu.

Reč je o magarici Dženi, koja je "igrala" u filmu '"Duhovi ostrva" Martina Makdone i koja je, uz glumačku postavu, imala veliku ulogu u filmu.

Dženi je bila propraćena velikim aplauzom publike, a pozdravile su je i 'kolege' iz filma.

Podsetimo, film "Sve u isto vreme" ("Everything Everywhere All at Once") apsolutni je pobednik 95. izdanja filmske nagrade Oskar 2023. i osvojio je ubedljivih sedam zlatnih statua, uključujući i onu za najbolji film.

 

 

Posle mnogo godina van holivudskih reflektora i pažnje medija veliki povratak napravio je Brendan Frejzer, osvojivši nagradu za najboljeg glumca u filmu "Kit" Darena Aronofskog. Frejzer igra profesora sa prekomernom težinom koji pokušava da popravi odnos sa otuđenom ćerkom. 

Džejmi Li Kertis osvojila je prvog Oskara u 45-godišnjoj glumačkoj karijeri, i to za najbolju sporednu glumicu (takođe u nagrađenom filmu) u kategoriji u kojoj je konkurencija bila vrlo jaka. Oskara za najbolju mušku sporednu ulogu ulogu dobio je Ke Huj Kuan za rolu u filmu "Sve u isto vreme".

Ratni spektakl "Na zapadu ništa novo" odneo je četiri Oskara, a jedan od njih je za najbolji film van engleskog govornog područja. 

 

 

Oskara za najbolji dokumentarni film dobio je "Navaljni" o ruskom opozicionaru Alekseju Navaljnom, najglasnijem kritičaru predsednika Rusije Vladimira Putina. Navaljni trenutno izdržava kaznu zatvora. Za najbolji animirani film proglašen je "Pinokio" u režiji Giljerma del Tora.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija