• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.11.2022

14:41

OD MILIONA DO BANKROTA! Dobili OGROMNE PARE, a onda doživeli tragičnu SUDBINU  (FOTO)

pixabay

Zanimljivosti

OD MILIONA DO BANKROTA! Dobili OGROMNE PARE, a onda doživeli tragičnu SUDBINU (FOTO)

Podeli vest

Šanse da osvojite novac na lutriji su veoma male, ali ukoliko dobijete velike pare postoji mogućnost da vam se život pretvori u haos. Predstavljamo vam 10 dobitnika na lutriji koji su doživeli tragičnu sudbinu

Dobitak na lutriji može izgledati kao ostvarenje sna, ali planine nezarađenog novca su neodoljive za pohlepne i ozlojeđene prijatelje i rođake, prevarante i dobrotvorne slučajeve koji jure da zgrabe što je više moguće.

U drugim slučajevima, sami dobitnici lutrije ne mogu da se obuzdaju pa kreće bezobzirno trošenje, davanje, žurke i kockanje što ih na kraju ostavlja gore nego što su počeli.

Foto: Pixabay

Tekst potpisa

U tekstu smo naveli 10 dobitnika na lutriji koji su uspeli da izgube sav dobitak i doživeli tragičnu sudbinu.

Džek Vitaker

Džek Vitaker je 2002. godine osvojio Poverball džekpot od 314 miliona dolara, što je u to vreme bila najveća nagrada na lutriji u istoriji. Građevinski radnik iz Zapadne Virdžinije, poznat po svojim ogromnim kaubojskim šeširima i još većoj ličnosti, ostaje jedna od najekstremnijih upozoravajućih priča o moći lutrije da uništi živote. Vitaker je uživao u sposobnosti da daje poklone, što je činio sve dok nije ponestalo novca, donirajući hrpe novca crkvama, konobaricama u restoranima, članovima porodice, strancima i svom lokalnom striptiz klubu.

 

 

Njegov život se pretvorio u previranja, navodi ABC News. Žena mu je otišla, izgorela mu je kuća, prekršio zakon, ćerku je izgubio od raka, a unuku zbog droge. 2020. Vitaker je preminuo u 72. godini.

Lara i Rodžer Grifits

Brak Lare i Rodžera Grifitsa okončan je razvodom manje od jedne decenije nakon što je britanski par osvojio džekpot od 2,19 miliona dolara. Rodžer je jurio svoje snove o rok zvezdi i potrošio veliki novac za svoj bend da izda album. Lara je osetila ukus života dok je par plaćao egzotične automobile, skupu kuću, dizajnersku odeću i skupu privatnu školu za svoju ćerku.

Ubacili su stotine hiljada dolara u otvaranje salona, gde je Lara kasnije radila kao zaposlena da bi sastavila kraj s krajem. Na kraju, par je ostao sa manje od 10 dolara.

Dejvid Li Edvards

Pet godina nakon što je stanovnik Kentakija Dejvid Li Edvards osvojio džekpot od 27 miliona dolara, ostao je bez novca i živeo je u skladištu sa svojom ženom. Par je protraćio svoje bogatstvo na tipične poslastice koje potapaju toliko srećnih dobitnika. Kupili su desetine vrhunskih automobila, vila i avion.

Do kraja prve godine, 12 miliona dolara je bilo u vetru. Do 2006. godine, par je prešao u zavisnost od droge, a samo 12 godina nakon što je pobeda promenila tok njegovog života, Dejvid Li Edvards je umro sam i otišao u hospiciju u 58. godini.

Miki Kerol

Miki Kerol je imao samo 19 godina kada je osvojio britanski džekpot koji ga je poslao u rano odraslo doba sa ekvivalentom od 11,8 miliona dolara. Mediji su ga prozvali Lotto Lout dok je mladi dobitnik zadivljujućom brzinom rušio svoje novostečeno bogatstvo. Veliki deo je otišao na žurke podstaknute drogom, a ostatak je potrošen na nakit, automobile i druge materijalne stvari.

U 2016. zarađivao je nekoliko stotina dolara nedeljno radeći u klanici. Godine 2021. ponovo se oženio svojom bivšom ženom, koja ga je napustila zbog varanja sa prostitutkama tokom njegovog vrhunca, navodi Mirror.

 

 

Keli Rodžers

Keli Rodžers je bila još jedna srećna Britanka koja je dobro zaradila kao veoma mlada, ali je bila još zelenija i manje spremna da upravlja svojim novcem od Mikija Kerola. Kada je Rodžers 2003. godine osvojila 2,3 miliona dolara, imala je samo 16 godina.

Deceniju kasnije, 2013., u banci joj je ostalo samo oko 2.500 dolara. Ona je izgubila dobitak najviše zbog droge. Rodžers je izgubila oko 300.000 dolara samo na kokain. Ostatak je potrošila na plastičnu hirurgiju, odeću, poklone i žurke.

Najmlađoj britanskoj dobitnici lutrije kasnije je zabranjeno da vozi nakon što je imala udes dok je bila pod drogom. Daily Mail je 2021. objavio da je Rodžers bez novca i da živi od državnih beneficija u dobi od 33 godine, 18 godina nakon što se obogatila.

Kurtis Šarp

Kurtis Šarp osvojio je 5 miliona dolara igrajući na lutriji u Njujorku 1982. Nažalost, njegova priča je krenula od bede do bogatstva i nazad u siromaštvo.

 

 

Šarpovo bogatstvo bi prebrzo nestalo zbog višestrukih neuspešnih brakova koji su progutali veći deo njegovog novootkrivenog bogatstva, kao i posete kazinu i nesmotreno trošenje i davanje.

Vilijam Post

Vilijam "Bud" Post je bio švorc kada je umro 2006. godine, uprkos tome što je osvojio 16,2 miliona dolara na lutriji Pensilvanije 1988. Nije dugo trajalo. Samo godinu dana nakon što je postao veliki, Post je imao dug od milion dolara. Njegova bivša devojka ga je tužila za deo dobitka, a njegov brat je navodno unajmio ubicu da ga ubije, navodi Forbs. Međutim, pravi problem je bila njegova raskošna potrošnja. Kupio je kuće, čamce, automobile i dvomotorni avion za koji čak nije imao dozvolu da leti.

Lisa Arkand

Stanovnica Masačusetsa Lisa Arkand osvojila je milion dolara kada je udarila na lutriju 2004. Sve je nestalo za manje od četiri godine. Arkand je kupila nameštenu kuću i nekoliko vikednica, ali najveći promašaj je bio u vidu propale investicije. Arkand je otvorila restoran u svom rodnom gradu Lorensu, koji je bila prinuđena da zatvori u roku od nekoliko godina.

Alek Tot

Aleks Tot je umro švorc 2008. u 60. godini. Prijavio se u mentalnu ustanovu nakon što se razišao sa suprugom i optužen je za poresku prevaru od strane poreske uprave. Sve se ovo dogodilo nakon što je stanovnik Floride osvojio 13 miliona dolara na lutriji. Odlučio je da dobije svoj dobitak u godišnjim ratama, koje su isplaćene u zlokobnom iznosu od 666.666 dolara svaka. Sve je protraćio na raskalašni način života.

 

 

Džerald Musvagon

Kanađanin Džerald Musvagon kupio je loto tiket od 2 dolara koji ga je 2011. učinio trenutnim milionerom. Osvojio je džekpot od 10 miliona dolara, ali je uspeo da ga potroši za samo nekoliko kratkih godina.

Kupio je kuću koja je služila kao mesto za noćne žurke. Takođe je potrošio novac na automobile, zabave i poklone, dok je stvarao niz pravnih zavrzlama, navodi The Globe and Mail.

Na kraju je radio fizičke poslove na farmi da bi izdržavao svoju devojku i šestoro male dece. Sedam godina nakon velike pobede, obesio se u garaži svojih roditelja.

bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija