• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

14.11.2023

08:50

Recept za savršene pihtije! Ukusno i sočno, prste da poližeš - tradicionalni specijalitet koji je neizostavni deo slavske trpeze

youtube/Wurst Circle

Recepti

Recept za savršene pihtije! Ukusno i sočno, prste da poližeš - tradicionalni specijalitet koji je neizostavni deo slavske trpeze

Podeli vest

Savršena domaćica zna kako da spremi staro srpsko jelo pihtije.

One su obično neizostavne na slavskoj trpezi, a mi predlažemo da napravite i pihtije u obliku šunke. Ovo fantastično predjelo možete da stavite na hleb umesto šunke, a kombinacija sastojaka ga čini savršeno ukusnim. 

Sastojci:

300 g pilećih prsa

200 g kiselih krastavaca 
200 g kiselih paprika
peršun po ukusu
Za bujon:
700 ml vode
300 ml suvog belog vina
18 g soli
1 kašičica bibera 
1 kašičica slatke paprike 
2 g bobica kleke
1 lovorov list
sirće po ukusu
150 g želatina

 

 

Priprema:

U šerpu sipajte vodu, belo vino, so, biber, slatku papriku, šećer, kleku, lovorov list i sirće po ukusu. Dodajte meso koje ste isekli na kockice. Kuvajte meso dok ne omekša, ali pazite da ne prekuvate, jer će tako biti suvo. Procedite supu, a u posudi pomešajte iseckano meso, krastavac, papriku i peršun. U bujon dodajte želatin i lepo razmutite, pa ostavite da nabubri nekih 10 minuta. Zatim otopite, pa u kesu za pečenje stavite povrće i meso i sipajte bujon sa želatinom. Oblikujte valjak, pa dobro zatvorite. Ostavite u frižideru nekih 24 sata. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija