• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.06.2023

18:00

TIRAMISU SA LIMUNOM Desert kojem niko ne može da odoli

Shutterstock

Recepti

TIRAMISU SA LIMUNOM Desert kojem niko ne može da odoli

Podeli vest

Napravite osvežavajući tiramisu sa limunom i imaćete idealnu poslasticu uz kafu.

Sastojci:

300 g piškota
400 g sira maskarpone
1/2 l slatke pavlake za šlag
23 kašike šećera

5 vanilin-šećera
aroma limuna
sok od 2 limuna
2 narendane korice limuna

Foto: Shutterstock

Tiramisu sa limunom

 

Priprema:

U manji lonac stavite 23 kašike šećera, dva vanilin-šećera, oko 225 ml vode, aromu limuna i iscedite sok od limuna. Mešajte sirup i kuvajte ga na laganijoj vatri desetak minuta, pa ostavite da se ohladi. Izmiksajte sir sa šećerom, vanilin-šećerom i narendanom koricom limuna.

Umutite slatku pavlaku u čvrst šlag i pred kraj dodajte dva vanilin-šećera. Laganim pokretima kašikom spojte šlag s kremom od sira. U pripremljenu posudu složite prvi red piškota koje ste prethodno umočili u sirup.

Kašikom rasporedite krem po piškotama. Na krem stavite drugi red piškota koje ste takođe umočili u sirup i rasporedite preostali krem. Ostavite tiramisu u frižider, bar dva sata.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Građani, budite oprezni! I MUP se oglasio zbog olujnog nevremena koje nam preti: Štabovi da se spreme za sve rizike i posledice!
Društvo

Građani, budite oprezni! I MUP se oglasio zbog olujnog nevremena koje nam preti: Štabovi da se spreme za sve rizike i posledice!

MUP prosledilo je upozorenje gradskim i opštinskim štabavima za vanredne situacije za preduzimanje svih preventivnih i operativnih mera u cilju spremnosti za eventualno suočavanje sa rizikom i posledicama, na osnovu najave Republičkog hidrometeorološkog zavoda za pojavu intenzivnih pljuskova i veće količine padavina za danas i sutra, a koje mogu prouzrokovati potencijalne bujične poplave.

02.06.2024

13:29

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija