• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24kitchen.rs/informer.rs

31.01.2021

10:56

LAZANJE sa SPANAĆEM i 4 VRSTE SIRA! Ručak kome ne možete ODOLETI! /Recept/

Recepti

LAZANJE sa SPANAĆEM i 4 VRSTE SIRA! Ručak kome ne možete ODOLETI! /Recept/

Podeli vest

Lazanje sa spanaćem i četiri vrste sira - rikotom, mocarelom, gorgonzolom i parmezanom, ne mogu da ne budu ukusne! Uživajte!

Sastojci:

500 g listova za lazanje

500 g spanaća (opran, očišćen i osušen)

700 g rikota sira

500 g mocarele

200 g gorgonzole

100 g parmezana

Foto: Shutterstock

3 jajeta

crni luk

2 čena belog luka

ulje

pola kašičice muskatnog oraščića

so i biber

Za bešamel sos:

1.2 l mleka

60 g putera

60 g brašna

kašika blagog senfa

so i biber

Foto: Shutterstock

Priprema:

Za bešamel, kuvati brašno u zagrejanom puteru dok ne porumeni. Postepeno dodati mleko i mešati dok se sos blago ne zgusne. Začiniti senfom, solju i biberom. Prodinstati fino naseckani crni i beli luk. Preliti spanać kipućom vodom, ostaviti da se ohladi pod hladnom tekućom vodom i dobro ocediti, gnječeći ga rukama. Sitno iseckati. Pomešati spanać sa narendanim parmezanom, smrvljenom gorgonzolom i rikotom. Dodati prženi luk, jaja, muskatni oraščić, so i biber. Kašikom izvaditi malo bešamel sosa, na dno pleha. Staviti jedan sloj listova lazanje odozgo. Preliti bešamel sosom, poprskati delom smese od spanaća i složiti kriške mocarele. Ponoviti postupak dok ne iskoristite sve sastojke. Na kraju staviti još jedan sloj listova za lazanje, bešamela i mocarele. Peći 40 minuta na 180 stepeni.

Prijatno!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija