• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stvarukusa/Informer.rs

06.07.2021

15:13

KNEDLE SA ŠLJIVAMA, ali bez krompira! Ako ih pravite po ovom RECEPTU, brže će biti gotove, a UKUS ĆE VAS OČARATI!

Recepti

KNEDLE SA ŠLJIVAMA, ali bez krompira! Ako ih pravite po ovom RECEPTU, brže će biti gotove, a UKUS ĆE VAS OČARATI!

Podeli vest

Sigurno ste već probali knedle sa šljivama, a danas vam donosim recept po kojem ćete ih praviti još brže i jednostavnije. Testo za ove knedle pravi se bez krompira i jaja, ali su jednako ukusne.

Testo:

  • 300 g glatkog brašna
  • 500 ml vode
  • So
  • 50 g maslaca ili margarina

Punjenje:

  • 20 komada šljiva
  • 10 g šećera
  • 10 g mljevenog cimeta

Za posluživanje:

  • 100 ml ulja
  • 200 g prezli
  • 50 g šećera

Priprema:

Stavite vodu sa maslacem da provri, a zatim je sklonite sa ringle, posolite i dodajte brašno. Mešajte dok se voda i brašno ne sjedine. Testo treba da bude gusto. Prebacite testo na pobrašnjenu površinu napravite oblik kvadra i ostavite da se ohladi.

Za to vreme operite šljive i izvadite im koštice. Pomešajte cimet i šećer.

Foto: Pixabay

Ohlađeno testo mesite u oblik valjka pazeći da u svakom trenutku bude iste širine. Kad je valjak dovoljno dugačak presecite testo na pola, pa svaku polovinu opet na pola. Dobijene četvrtine podelite na pet jednakih delova. Rastanjte to testo, a šljivu napunite mešavinom šećera i cimeta na mestu gde je bila koštica, stavite na testo obmotajte šljivu i zatvorite. Na isti način napravite i ostale knedle.

U šerpu sipajte vodu da prokuva i posolite. kad zakipi ubacite knedle. Kad isplivaju na površinu kuvamo ih još dva minuta a nakon toga ih vadimo na tanjir.

U tiganju zagrejte ulje, ubacite prezle i pržite ih dok ne dobiju zlatnu boju. Svaku knedlu uvaljajte u prezle sa svih strana, pošećerite po ukusu i spremne su za posluživanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Odakle

pre 2 godine

"... mljevenog cimeta...". Odakle si ovo prepisao/la? Neka hrvaščina, bosanština ili crnogoština_ Dajte na srpskom da vas ceo Svet rayume.

mirko

pre 2 godine

Pa kad se olade tvrde kao guma... Postoji razlog zasto je cilj imati sto vise krompira i sto manje brasna...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31