• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.10.2023

15:00

Ovo je najmanje posećena država na svetu! Ima prelepe plaže i more, ali jedna stvar je problem (VIDEO)

Shuterstock

Putovanja

Ovo je najmanje posećena država na svetu! Ima prelepe plaže i more, ali jedna stvar je problem (VIDEO)

Podeli vest

Ostrvska država Tuvalu ima samo 3.700 turista godišnje i to zbog toga što se nalazi na izolovanom i slabo povezanom mestu.

Svetska turistička organizacija objavila je da je najmanje posećena država u 2023. godini bio Tuvalu, ostrvska država u Tihom okeanu, severno od Fidžija i južno od Kiribatija.

 

 

@countingcountries This is the least visited country in the world! #travel #familytravel #bucketlisttravel #coupletravel #tuvalu #uniquetravel #adventuretravel ♬ Forever - Labrinth

 

Tuvalu je prelepa zemlja. Prepuna je peščanih plaža koje zaslupljuje tirkizno more, ali se nalazi na izolovanom i slabo povezanom mestu.

Zbog toga ovu zemlju godišnje poseti samo oko 3.700 turista.

Ali ovo je odlična destinacija za avanturiste i one koji traže mir i samoću. Tri koralna ostrva i šest atola koji čine zemlju imaju ukupnu kopnenu masu od oko 26 kvadratnih kilometara, što je čini četvrtom najmanjom zemljom na svetu.Samo Vatikan ima manje stanovnika od ove male ostrvske države.

Naravno, ako ste dovoljno avanturistički nastrojeni, posetite ovu zemlju jer bi uskoro mogla nestati zbog klimatskih promena i porasta nivoa mora.

Najlakše je doći avionom preko Fidžija, ali direktne linije su veoma retke. Do njega se može doći i direktnim letom, koji traje između tri i pet sati, iz Sidneja.

Foto: Shuterstock

 

 

Ali uprkos slaboj posećenosti i izolaciji, Tuvalu je senzacija na društvenim mrežama gde oduševljava korisnike svojim prelepim plažama i morem.

A ovo su druge najmanje posećene zemlje na svetu:

Maršalska ostrva – 6.100 poseta godišnje
Niue – 10.000 poseta godišnje
Kiribati – 12.000 poseta godišnje
Mikronezija – 18.000 poseta godišnje
Montserrat, Karibi – 19.300 poseta godišnje
Solomonska ostrva – 29.000 poseta godišnje
Sveti Toma i Princip – 34.900 poseta godišnje
Komore – 45.000 poseta godišnje
Gvineja Bisao – 52.000 poseta godišnje


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija