• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.04.2024

13:15

Haljine princeze Dajane izložene su uoči aukcije! Nećete verovati koja je početna cena (FOTO)

Reuters

Moda i lepota

Haljine princeze Dajane izložene su uoči aukcije! Nećete verovati koja je početna cena (FOTO)

Podeli vest

Kolekcija haljina i odevnih predmeta princeze Dajane izložena je u Hong Kongu uoči aukcije, koja će se održati 27. juna.

Kolekcija haljina, cipela i torbi princeze Dajane biće izložena u tržnom centru u Hong Kongu narednih 12 dana, pre nego što se kolekcija preseli u Irsku do aukcije 27. juna.

- Princeza Dajana, koja je poginula u saobraćajnoj nesreći 1997. u Parizu, diktirala je modu svaki put kada bi se obukla i izašla - rekao je Martin Nolan, direktor aukcijske kuće "Julien's" iz Kalifornije.

Izloženo je šest odevnih predmeta, a početne cene za njih su neverovatne.

Sako u svetložutoj boji, sa naramenicama i pozlaćenim dugmadima, koji je princeza Dajana nosila na putovanju u Hong Kong 1989, dizajnirala je Ketrin Voker. On bi mogao da dostigne cenu od 50. 000 dolara.

Prelepa večernja haljina sa zvezdama mogla bi da dosegne cenu od 400.000 dolara. Tu haljinu je princeza Dajana nosila 1986. godine na premijeri mjuzikla "Fantom iz opere" u Londonu.

Foto: profimedia

Princeza Dajana 1986. godine

Izložena je i večernja haljina od svile i čipke dizajnera Viktora Edelštajna, kao i cvetna haljina Ketrin Voker koju je Dajana nosila 1991. na bdenju svog bliskog prijatelja Adrijana Vorda Džeksona.

Godine 2023. aukcijska kuća "Julien's" prodala je večernju haljinu princeze Dajane za rekordnih 1,14 miliona dolara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Beograd podržava Lajčakov proces za formiranje ZSO! Petković je preneo jasnu poruku, ovo se čeka 11 godina
Politika

Beograd podržava Lajčakov proces za formiranje ZSO! Petković je preneo jasnu poruku, ovo se čeka 11 godina

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, zajedno sa ambasadorom Markom Đurićem, razgovarao je danas sa ambasadorima i predstavnicima zemalja Kvinte u Beogradu i predstavnikom Delegacije Evropske unije o neophodnosti formiranja ZSO, poslednjoj rundi dijaloga Beograda i Prištine, koji je nedavno održan u Briselu, kao i o političko-bezbednosnoj situaciji na KiM.

02.05.2024

14:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!
Ostali sportovi

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!

Naša bokserka Sara Ćirković koja je na Evropskom prvenstvu u Beogradu stigla do zlatnog odličja u kategoriji do 54 kilograma izjavila je na prijemu u zgradi Predsedništva da će maksimalno raditi kako bi osvojila medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

02.05.2024

11:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija