• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.02.2024

22:00

Najuzbudljiviji mejkap trendovi za 2024! Garantuju svežinu, podmlađen i prirodan izgled (FOTO)

Shutterstock

Moda i lepota

Najuzbudljiviji mejkap trendovi za 2024! Garantuju svežinu, podmlađen i prirodan izgled (FOTO)

Podeli vest

Šminkeri su otkrili koji trendovi će vladati u svetu šminke ove godine.

Nekoliko novih trendova u svetu šminke garantuju mladolik i svež izgled. Oslanjaju se na najnovije proizvode u kozmetičkoj industriji, ali i na inventivnost šminkera.

Evo koji trendovi će vladati ove godine:

Uticaj veštačke inteligencije

U 2024. možemo očekivati da će AI promeniti način na koji kupujemo šminku.

Veštačka inteligencija će nam pomoći da pronađemo savršenu nijansu pudera bez napora, štedeći novac i izbegavajući greške.

Pudere ćemo moći da isprobavamo onlajn, a izbor boja će biti mnogo veći.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DCYPHER (@dcypher.me)

 

Hibridni korektor

Kako se potražnja za hidratantnim puderima povećava, možemo očekivati da ćemo primetiti više proizvoda koji kombinuju negu kože i šminku, odnosno, istovremeno koriguju i tretiraju kožu.

Pojava 2-u-1 korektora, koji nudi punu pokrivenost tačno tamo gde je to potrebno, ističe se kao najnoviji trend.

Ova tehnika efikasno prikriva mrlje, tamne krugove i neujednačene tonove kože, a postiže i efekat negovane kože, sa šminkom koja se praktično ne može primetiti.

 

 

Zamagljene usne

Ova tehnika šminkanja stvara poseban efekat na usnama. 

Naime, boja bledi od tamnije nijanse u centru ka mekšim i difuznijim ivicama. Najbolji način da postignete takav izgled je da nanesete ruž na sredinu usana, izbegavajući spoljne ivice.

Možete koristiti mekanu četkicu, ali karmin možete i razmazati prstima. Zatim, omekšajte ivice pamučnim štapićem ili čistom četkom, čineći prelaz besprekornim.

 

 

Rumenilo u obliku slova C

Poznat je način nanošenja rumenila od obraza do jagodica. Ta tehnika je još ivek aktuelna, ali u ovoj godini dobija svoju nadogradnju.

Sada se konturisanje postiže rumenilom umesto bronzerom. Pigment podiže lice, dajući izgled visokih jagodica.

Da biste postigli ovaj izgled, nanesite rumenilo u obliku slova C, počevši od slepoočnice nadole prema jagodicama, zatim gore i malo preko spoljnih ivica obrva.

 

 

Sjajne usne

Sjaj za usne se vratio na velika vrata i biće veliki trend u ovoj godini.

Biće popularni sjajevi koji neguju usne i čine da one izgledaju mlađe, kao i sjajevi koji se nanose nakon ruževa i daju usnama poseban sjaj. 

 

 

Suptilna šminka

"Balletcore" šminka podrazumeva suptilni izgled i mladalački ten.

Kosa treba da bude veoma uredna, sa svežim licem, dok je šminka minimalna.

Da bi se dobio ovakav izgled, potrebno je upotrebiti losione sa suptilnim sjajem, maskaru na gornjim trepavicama i gel za obrve da biste ih podigli. Na kraju se stavlja rumenilo i sjaj za usne

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Christian Wood (@cwoodhair)

 

Smele boje na očima i usnama

Ove godine biće popularne i senke u jarkim, smelim bojama. Senke u crvenoj, indigoplavoj i smaragdnozelenoj boji očima daju intenzitet.

Možete odabrati i karmine u jarkim bojama. Šminkeri savetuju da izaberete jarkocrvene nijanse ili tamne karmine u bojama vina. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Danke Ilić ostavio jednu stvar na majčinom grobu! Niko ne zna šta je hteo da poruči, a zakleo se jednoj osobi da će je poslušati
Hronika

Ubica Danke Ilić ostavio jednu stvar na majčinom grobu! Niko ne zna šta je hteo da poruči, a zakleo se jednoj osobi da će je poslušati

Na novom Zlotskom groblju na sahrani Svetlane Dragijević je bio prisutan osumnjičeni za ubistvo male Danke Ilić, Dejan Dragijević i suprug Radoslav, pod policijskom pratnjom. Oni su dovedeni na sahranu Svetlane Dragijević. Sa lisicama na rukama, ova dvojica su izvedena iz policijske marice pred okupljene, što je izazvalo različite reakcije kod prisutnih. Malobrojni očevidci su primetili da je Dejan Dragijević, uprkos situaciji u kojoj se nalazi, delovao sasvim normalno i opušteno.

19.05.2024

12:40

Sport

Planeta

Spasioci odjurili na mesto incidenta! Postoje dve verzije događaja o nesreći iranskog predsednika!
Planeta

Spasioci odjurili na mesto incidenta! Postoje dve verzije događaja o nesreći iranskog predsednika!

Vest da je helikopter koji je prevozio iranskog predsednika Ebrahima Raisija imao problema pri sletanju zbog otežanih vremenskih uslova, odnosno magle, odjeknula je svetom a i dalje nije poznato šta se tačno dogodilo. Postoje dve verzije, da je do nesreće zaista došlo ili da je helikopter sleteo nakon čega je predsednik nastavio kopnenim putem. Nijedna nije zvanično potvrđena, očekuje se svakog časa da se sazna šta se zaista desilo.

19.05.2024

15:55

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12