• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.01.2024

18:40

Greške u nezi kože tokom zime! Bez sapuna i pilinga, a za ruke...

Shutterstock

Moda i lepota

Greške u nezi kože tokom zime! Bez sapuna i pilinga, a za ruke...

Podeli vest

Hladnoća i vetar isušuju kožu, pa je zato ne iscrpljujte tretmanima na koje ste navikli.

Većina pravila o nezi kože važe za svako doba godine, ali oštri zimski uslovi zahtevaju poseban režim nege lica i tela. Na niskim temperaturama proizvodi i tretmani koji su vam činili dobro mogu da budu vrlo štetni. Postoji nekoliko načina uz pomoć kojih, uz male izmene u rutini, bez problema možete da osigurate zdravlje i lepotu kože.

Izbegavajte vruću vodu

Izbegavajte pranje lica vrućom vodom za vreme tuširanja jer će topla voda izvući svu vlagu iz kože i isušiti je. S obzirom na to da zimski uslovi inače nisu blagi prema osetljivoj koži, isušivanje je poslednje što vam je potrebno pre nego što izađete na hladan vetar.

Foto: Shutterstock

Vruća voda će izvući svu vlagu iz kože i isušiti je

Piling

Piling je odličan način da koža bude lepša i zdravija. Međutim, preterano uklanjanje mrtvih ćelija kože s lica je štetno jer će postati osetljiva na hladnoću i sklona pucanju. Jedan hidratizirajući piling nedeljno, i to onda kad znate da nećete izlaziti napolje, dovoljan je da pripremi kožu i za najoštriju zimu.

Sapun

Sapun je odličan način da dubinski očistite lice od šminke i drugih nečistoća, ali zimi može previše da isuši kožu. Uzmite sredstva na bazi ulja ili pene, koja će očistiti pore i dovoljno navlažiti kožu.

Foto: Freepik.com

Puder samo posle hidratacije

Puder ne na suvu kožu

Bez obzira na to da li više volite tečni ili puder u prahu, ne zaboravite na glavno pravilo - nikad na suvu kožu. Potpuno je svejedno da li se šminkate za odlazak do prodavnice ili večernji izlazak, uvek morate paziti da vaša koža bude dovoljno hidrirana. Odvojte dovoljno vremena da vam se sloj hidratantne kreme potpuno upije, a tek onda stavite puder. Vaša koža će izgledati mnogo bolje, a biće i zaštićena od štetnih spoljašnjih uticaja.

A za ruke kupka od meda

Jedna od najboljih opcija kada je reč o nezi i zaštiti ruku jesu kupke od meda i maslinovog ulja. Pomešajte jednu kašiku meda i jednu kašiku maslinovog ulja. Nanesite smesu na ruke. Stavite ruke u plastične kesice, a zatim u pamučne rukavice. Ostavite da deluje 30 minuta. Zatim isperite toplom vodom. Ovoj smesi možete dodati i nekoliko kapi ricinusovog ulja.

 

 


 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija