• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.11.2023

19:00

Ove vežbe usporavaju starenje! Isprobajte besplatni prirodni lifting

Shutterstock

Moda i lepota

Ove vežbe usporavaju starenje! Isprobajte besplatni prirodni lifting

Podeli vest

Ponavljanjem jednostavnih pokreta lako možete da utičete na tonus mišića lica i vrata.

Ne morate da trošite pare na paprene preparate za negu da biste usporili tragove godina na licu. Aktivirajte mišiće vrata i lica jednostavnim vežbama, a efekti će biti vidljivi već za šest nedelja. Ako vežbe kombinujete sa masažom, koža će biti jača, elastičnija, a prokrvljenost bolja. Možete da ih radite bilo kada i na bilo kom mestu.

Podbradak

* Dok sedite, zabacite glavu licem usmerinim ka plafonu. Otvorite usta u oblik slova "O", bez naprezanja, i zadržite taj položaj od 10 do 20 sekundi. Zatvorite usta i vratite se u početni položaj, pa ponovite vežbu do 12 puta.

* Zabacite glavu tako da gledate u plafon. Podignite što više donju usnu preko gornje. Budite u tom položaju pet sekundi i ponovite vežbu 10 puta.

Foto: Shutterstock

Zabacite glavu tako da gledate u plafon

* Širom otvorite usta i isplazite jezik najviše što možete. Ova vežba zateže mišiće vrata, brade i lica. Isplazite jezik 10 sekundi, pa opustite. Ponovite 10 puta.

* Nadlanicom i gornjim delovima prstiju lagano lupkajte podbradak bar pola minuta. Tako ćete podstaći cirkulaciju i pomoći da se masne naslage brže tope.

Čelo

Iako nije toliko delotvorna kao botoks ili fileri, ova vežba treba da pomogne mišićima čela da se zategnu.

* Zatvorite oči i podignite obrve što više možete, dok istovremeno kapke držite zatvorenim. Ponovite vežbu 10 puta.

Foto: Shutterstock

Podignite obrve što više možete

* Naslonite čelo na ruku i gurajte glavu unapred uprkos otporu ruke. Uradite to 20 puta.

* Stavite prste na čelo i postavite ih oko centimetar iznad obrva. Bez njihovog pomeranja, podignite obrve. Ponovite ovu vežbu 10 puta. Ova jednostavna akcija ojačaće područje čela i izgladiti horizontalne bore.

Kapci

Geni mogu da budu razlog za spuštene kapke, ali je neminovno da se s godinama opuštaju i padaju.

* Čvrsto zatvorite oči, pa podižite očne jabučice što više nagore. Ponovite do 30 puta.

* Kažiprstom i srednjim prstom "štipkajte" obrve. Počnite od početka obrva, iznad nosa, pa tako pomerajte prste sve do slepoočnica.

Foto: Shutterstock

"Štipkajte" obrve od nosa do slepoočnica

* Otvorite oči što više možete i maksimalno podignite obrve. Istovremeno snažno pritisnite prstima bore koje su se pojavile na čelu. Držite oči otvorene dok izbrojite do pet, pa držeći i dalje podignute obrve i prste na čelu, polako spustite kapke i zažmurite.

Usta i obrazi

* Spojite usne i napućite se baš kao kada nekoga želite da poljubite, a zatim ih povucite u široki osmeh i dalje spojenih usana. Zadržite se u svakom položaju po tri sekunde, ali ponovite vežbu 10 puta.

* Spojene usne podižite ka nosu i ostanite u tom položaju oko pet sekundi. Ponovite pet puta. Tu vežbu rade manekenke da bi im usne izgledale veće i napućenije.

Foto: Shutterstock

Široki osmeh spojenih usana

* Zatvorenih usta, naduvajte obraze vazduhom i držite ovaj položaj 45 sekundi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju! (VIDEO)
Live TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju! (VIDEO)

U Kotoru se održava samit na kome učestvuje i Srbija, a kome je prisustvovao i predsednik Aleksandar Vučić. Sa druge strane, vrh Crne Gore ostaje pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici. Da li će preovladati čojstvo i čast ili će se dodvoravati zapadnim liderima? Na ovu temu u emisiji "Info veče " govorili su Željko Čurović, Savez Srba iz Crne Gore, Srđan Brac iz Centra za društvenu stabilnost i Vladimir Kljajić, politikolog.

16.05.2024

22:32

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja! (VIDEO)
Live TV

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja! (VIDEO)

Nakon jučerašnje pucnjave u kojoj je teško ranjen premijer Slovačke, napadač je uhapšen, a policija ga je optužila za pokušaj ubistva. Premijer se nalazi u bolnici u teškom zdravstvenom stanju. O ovoj, ali i o drugim važnim temama govorili su gosti emisije "Rat uživo", novinar Žarko Rakić i Nebojša Kuzmanović, direktor Arhiva Vojvodina. Uživo u program uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost.

16.05.2024

19:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija