• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.08.2023

18:00

Crna čokolada u službi lepote! Slatki greh za telo

Freepik.com

Moda i lepota

Crna čokolada u službi lepote! Slatki greh za telo

Podeli vest

Masaža, maska za kosu i piling za telo od čokolade učiniće vašu kožu i kosu mekšom i sjajnijom.

Volite da je jedete, ali niste probali da je koristite i kao kozmetički proizvod? Čokolada je jedan od slatkih grehova kojima ne možete da odolite, ali za zdravlje je korisna samo ona sa 70 odsto kakaoa, odnosno crna čokolada, kažu stručnjaci. Crna čokolada je bogata vitaminima, mineralima i antioksidantima koji su hranljivi za kožu i kosu. Ne morate samo da uživate u njenom ukusu već možete da isprobate njeno pozitivno dejstvo i na celo telo.

Masaža

Ako do sada niste isprobali čokoladnu masažu, vreme je. Ona podiže raspoloženje, deluje pozitivno na duh i telo, podstiče izlučivanje hormona sreće i neguje kožu. Odlična je u borbi protiv stresa, osećaja slabosti i pomaže suvoj i umornoj koži.

Foto: Shutterstock

Piling možete da iskoristite i za lice

Piling

Piling ove vrste možete da pripremite i sami, a njime čete ukloniti mrtve ćelije i nečistoće sa kože. Potrebno vam je: kašika šećera, kašika gorkog kakaoa u prahu, malo vanile i malo maslinovog ulja. Sastojke pomešajte dok ne dobijete gustu masu koju potom kružnim pokretima nanesete na telo. Pritom se fokusirajte na kritična područja tela. Pustite da odstoji desetak minuta i isperite mlakom vodom.

Foto: Shutterstock

Masku za kosu napravite od krem sira i kakaoa u prahu

Maska za kosu

Možda zvuči neverovatno, ali pomoću čokolade možete negovati i kosu. Masku pripremite na sledeći način: pomešajte tri kašike krem sira sa jednom kašikom kakaoa u prahu i sve pretvorite u glatku smesu. Nanesite je na kosu i pustite da odstoji deset minuta. Maska od čokolade kosi vraća sjaj i obnavlja vlasište. Ukoliko imate glavobolju, preporučuje se ova maska, jer sastojci čokolade kao što je kofein imaju pozitivno dejstvo na ceo organizam.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija