• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.11.2021

16:26

SAVRŠENO ĆE SE UKLOPITI U VAŠ DOM! Ova biljka je idealna za zimu!

Pexels

Ljubav

SAVRŠENO ĆE SE UKLOPITI U VAŠ DOM! Ova biljka je idealna za zimu!

Podeli vest

Difenbahija je sobna ukrasna biljka kojoj prija svetlost ali ne direktna

Ova biljka ima karakteristične zelene listove sa belim ili krem šarama.

Smatra se da je biljci je ime dao Hajnrih Vilhelm Skot, direktor botaničke bašte u Beču, a u čast glavnog baštovana Jozefa Difenbaha.

Biljke difenbahije su popularne sobne biljke jer se odlično snalaze u kućnim uslovima. Tokom vegetacije biljka više voli indirektno svetlo, dok tokom zimskih meseci cene jako svetlo. Trudite se da rotirate biljku da bi njen rast bio uravnotežen.

Koristite brzo drenirajuću, dobro provetrenu mešavinu za saksije. Uverite se da je drenaža dobra da ne biste oštetili korenje. Nikada ih ne treba ostavljati u vlažnom tlu.

Tokom vegetacije, difenbahije vole redovno zalivanje, tako da pazite na to da biljka ne bude suva. Tokom zime zalivanje možete da smanjite. Uverite se da je vrh zemlje potpuno osušen pre zalivanja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Španski sudija traži od Srbije podatke o automobilu supruga Ane Kneževič
Hronika

Španski sudija traži od Srbije podatke o automobilu supruga Ane Kneževič

Amerikanac srpskog porekla, David Knežević, optužen je za nestanak supruge Ane Knežević, s kojom je bio u postupku razvoda. To je podrazumevalo i podelu imovine vredne 15 miliona dolara što David Knežević nije želeo da dopusti. Ana nije nađen do danas a sada španski sud traži pomoć našeg tužilaštva.

02.06.2024

12:58

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)
Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)

Poseta kneza Pavla Karađorđevića Berlinu 1. juna 1939. godine nekome sa strane mogla je izgledati kao potpuni diplomatski uspeh Hitlerove Nemačke. Nacisti su priredili veliku vojnu paradu, kancelar i jugoslovenski namesnik smeškali su se jedno drugom, a razmenjene su i uljudne reči hvala za oba naroda. Ipak, “iza kulisa” stvari su izgledale mnogo drugačije…

01.06.2024

09:00