A
(FOTO) ZA UKUSAN POST! Četiri obroka koja će vam omogućiti da s lakoćom zaboravite na MANGULICU!
Vaskršnji post uveliko je počeo, a vrednim domaćicama uz naš dodatak Iće i piće biće lako da osmisle nedeljni meni. Za vas smo izdvojili četiri posna recepta, koji osim što izgledaju svetski, savršenog su ukusa. Probajte!
Iće i piće/Informer.rs 03. 03. 2017. 10:54
0
shutterstock/Iće i piće

1. Paprike s kinoom, pečurkama i orasima

SASTOJCI:

  • dve šolje bistre supe od povrća
  • 50 ml soka od paradajza
  • šolja kinoe
  • pola kašičice mlevenog kima
  • malo karija
  • šolja oraha
  • korijander
  • šest paprika
  • dve glavice crnog luka
  • tri šolje iseckanih šampinjona
  • kora limuna
  • maslinovo ulje
  • so, biber, nana, začini

PRIPREMA:

U šerpu staviti kinou, korijander, kim i kari, preliti supom od povrća, poklopiti i kuvati na laganoj vatri oko 20 minuta. Paprike oprati, odseći im vrhove i očistiti. U dubljem tiganju zagrejati ulje, pa propržiti iseckan crni luk. Dodati šampinjone, pa dinstati dok ne ispari višak tečnosti. Skloniti s vatre i pomešati s kinoom, nanom, korom limuna i grubo usitnjenim orasima. Posoliti i pobiberiti, pa napuniti paprike. Peći u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.

shutterstock/Iće i piće

2. Takosi sa sočivom i grilovanim karfiolom

SASTOJCI:

  • pola glavice karfiola
  • maslinovo ulje
  • dve šargarepe
  • veća glavica crnog luka
  • čen belog luka
  • šolja sočiva
  • šolja i po bistre supe od povrća
  • zelena salata
  • 10 tortilja
  • so, biber, začini

PRIPREMA:

Karfiol iseći na cvetove, posoliti, pobiberiti i preliti s malo ulja, pa peći na roštilju ili u gril tiganju. U većem tiganju zagrejati maslinovo ulje, pa propržiti sitno seckan crni i beli luk. Dodati sitno seckanu šargarepu, sipati malo vode, pa dinstati još 15 minuta. U međuvremenu zagrejati supu, dodati sočivo, pa kuvati dok ne omekša. Kad je gotovo, sočivo ocediti, pa dodati u smesu od luka i šargarepe. Sve dobro sjediniti, posoliti, pobiberiti i začiniti po ukusu.
Tortilje malo zagrejati u suvom tiganju, te ih filovati zelenom salatom, karfiolom i smesom od sočiva. Poslužiti dok je toplo.

shutterstock/Iće i piće

3. Humus od bundeve

SASTOJCI:

  • čen belog luka
  • konzerva leblebija
  • četvrt šolje soka od limuna
  • četvrt šolje vode
  • tri kašike paste od susama
  • 400 g bundeve
  • kašičica kumina
  • trećina šolje maslinovog ulja
  • mlevena paprika
  • so, biber

PRIPREMA:

Bundevu iseći na komade, pa staviti u pleh obložen papirom za pečenje. Preliti s malo ulja i peći u rerni na 180 stepeni dok ne omekša. Potom je izgnječiti viljuškom ili štapnim mikserom.
U blender staviti iseckan beli luk, oceđene leblebije, sok od limuna, vodu i pastu od susama. Miksati dok se ne dobije glatka smesa. Potom dodati pire od bundeve, kumin, so, biber i mlevenu papriku, te miksati još nekoliko minuta. Na kraju dodati maslinovo ulje, još jednom dobro izmiksati, pa poslužiti.

shutterstock/Iće i piće

4. Hobotnica u crnom vinu

SASTOJCI:

  • kilogram očišćene hobotnice
  • 80 ml maslinovog ulja
  • 200 g crnog luka
  • 150 ml crnog vina
  • lovorov list
  • 800 g paradajz pelata
  • svež peršun
  • so, biber, origano

PRIPREMA:

U većem tiganju zagrejati malo ulja, pa ubaciti hobotnicu isečenu na komade. Dinstati na umerenoj temperaturi dok ne ispari višak tečnosti. Dodati preostalo ulje i iseckan crni luk, pa pržiti još minut-dva. Preliti crnim vinom, dodati lovor, poklopiti i kuvati još 30 minuta. Potom umešati usitnjeni paradajz pelat, so, biber i origano, te kuvati dok hobotnica ne bude sasvim mekana. Po potrebi dolivati vodu. Kad je hobotnica gotova, posuti je iseckanim svežim peršunom i odmah poslužiti.

Iz 205. broja dodatka Iće i piće smo, takođe, za vas pripremili: 

(FOTO) MALA ŠKOLA KUVANJA: Meksička salata sa škampima iz kulinarskog dodatka IĆE I PIĆE!

SLIČNE VESTI
KOMENTARI0
OSTAVI KOMENTAR
JEDNA JE SINDI KRAFORD! Mlađe koleginice joj nisu NI DO KOLENA!
Vreme
Beograd 17o
17 C
Beograd
  • Novi Sad
    19o
  • Niš
    15o
  • Subotica
    19o
  • Zrenjanin
    19o
  • Klek
    17o
  • Kula
    17o
  • Sombor
    17o
  • Vrbas
    17o
  • Vranje
    15o
  • Prokuplje
    15o
  • Leskovac
    15o
  • Arilje
    16o
  • Kraljevo
    15o
  • Apatin
    17o
  • Vlasotince
    15o
  • Pirot
    13o
  • Ingija
    19o
  • Loznica
    16o
  • Grocka
    17o
  • Kovin
    17o
  • Ruma
    19o
  • Kladovo
    18o
  • Novi Pazar
    15o
  • Jagodina
    17o
  • Ivanjica
    16o
  • Titel
    19o
  • Ub
    18o
  • Bor
    16o
  • Nikinci
    19o
  • Batajnica
    19o
  • Surdulica
    13o
  • Ralja
    18o
  • Zlatibor
    16o
  • Popinci
    19o
  • Kosjeric
    16o
Insajderska priča,trač ili istina, pišite, podelite...
Informerka