• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zvezdica

02.04.2024

07:24

Krenuo je retrogradni Merkur! 4 znaka neka se spreme za ludilo - kašnjenje, kvarovi i brzoplete odluke

Shutterstock

Horoskop

Krenuo je retrogradni Merkur! 4 znaka neka se spreme za ludilo - kašnjenje, kvarovi i brzoplete odluke

Podeli vest

Merkur, planeta komunikacije i logičkog rasuđivanja, krenuo je svojim retrogradnim hodom u znaku Ovna 2. aprila i imaćete veliki uticaj na Ovnove, Jarčeve, Rakove i Vage.

Retrogradni Merkur u Ovnu može doneti određene izazove i dinamiku koja je karakteristična za tu poziciju planete. Merkur, planeta komunikacije, intelekta i putovanja, kreće retrogradno kada se čini da usporava i menja smer kretanja s perspektive Zemlje.

Tehnički problemi

Ovaj fenomen često se povezuje s poteškoćama u komunikaciji, tehničkim problemima i generalno s kašnjenjima ili problemima u oblastima kojima Merkur upravlja.

Kada je retrogradni Merkur u Ovnu, što je vatreni, impulsivni znak, može doći do pojačanih izazova u izražavanju, posebno u smislu brzopletosti ili nedostatka strpljenja. Ovan je znak akcije i neposrednosti, dok je Merkur više analitičan i razmišljajući. Zbog toga, kombinacija ove dve planete može dovesti do impulsivnih odluka ili brzih reakcija koje nisu nužno najbolje promišljene.

Foto: Shutterstock

 

 

Frustracija i nemir

Retrogradni Merkur u Ovnu takođe može podstaći povratak na prošle teme ili konflikte koje smo mislili da smo rešili. Može izazvati osećaj frustracije ili nemira, jer se možemo osećati kao da se ne krećemo napred onako kako smo planirali. Ovaj period može biti posebno izazovan za ljude koji su već skloni impulsivnim odlukama, jer se može osećati kao da se taj impuls dodatno pojačava.

Međutim, retrogradni Merkur u Ovnu takođe može biti vreme za dublje razmišljanje o našim željama, ciljevima i načinima na koje komuniciramo i delujemo u svetu. Može nas podstaći da usporimo i ponovo razmislimo pre nego što delujemo i da se fokusiramo na rešavanje nedovršenih poslova iz prošlosti.

Važno je imati na umu da retrogradni Merkur ne mora nužno biti negativan ili loš, već može doneti prilike za dublje razumevanje i introspekciju. Bitno je koristiti ovaj period za refleksiju, reviziju i prilagođavanje promenama koje se događaju kako bismo iz njih izašli jači i mudriji.

Retorgradni Merkur najjače će udariti Ovnove, Jarčeve, Rakovi i Vage. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija