• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.06.2023

16:05

OTKRIJTE KOJE POKLONE DONOSI ZUBIĆ VILA Iznenađeni su i roditelji i deca

Shutterstock

Dom i porodica

OTKRIJTE KOJE POKLONE DONOSI ZUBIĆ VILA Iznenađeni su i roditelji i deca

Podeli vest

Nikol Stil, majka iz Edinburga, pitala je druge roditelje kako nagrađuju svoju decu nakon gubitka mlečnih zuba i iznenadila se odgovorima.

Deca predškolskog uzrasta gube mlečne i dobijaju "prave" zube. Da bi olakšali gubljenje zubića roditelji su izmislili Zubić vilu - dobru vilu koja za svaki zub ostavlja poklon ispod jastuka. 

Nikol Stil iz Edinburga pitala je druge roditelje za savet nakon što je njena petogodišnja ćerka otkrila da joj se klimaju dva mlečna zuba. Pitala ih je koliko novca Zubić vila ostavlja ispod jastuka, i dobila mnogo odgovora. 

Većina roditelja navela je da svojoj deci daje jednu funtu kada otkriju da im je ispao zub. Neke mame su rekle da su deci za zub dale 20 funti, pa si ih drugi roditelji oštro kritikovali, prenosi The Sun.

Foto: Shutterstock

Mlečni zubi

 Bilo je i onih roditelja  koji su istakli kako deci radije ostavljaju pismo od Zubić vile. Oni nisu skrivali svoju šokiranost iznosima novca koje ljudi izdvajaju. 

Jedna majka je rekla:

- Moji su dobili jednu funtu. Mogla sam im dati i mnogo više, ali mislim da bi to pokvarilo celu čaroliju. Radi se o čaroliji, a ne o novcu, zar ne?

Druga je navela:

Moja su deca imala drugare koji su dobijali ogromne iznose, ali ozbiljno, nisam mogla verovati kada sam čula. - napisala je druga žena.

Jedan roditelj je napisao:

  - Svim roditeljima koji daju 5 ili 10 funti (11 evra) za zub  poručujem da imaju na umu da će u razredu njihovog deteta biti neka deca koja takođe veruju u Zubić vilu, ali njihove porodice možda neće moći da priušte da im daju taj iznos novca.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Građani, budite oprezni! I MUP se oglasio zbog olujnog nevremena koje nam preti: Štabovi da se spreme za sve rizike i posledice!
Društvo

Građani, budite oprezni! I MUP se oglasio zbog olujnog nevremena koje nam preti: Štabovi da se spreme za sve rizike i posledice!

MUP prosledilo je upozorenje gradskim i opštinskim štabavima za vanredne situacije za preduzimanje svih preventivnih i operativnih mera u cilju spremnosti za eventualno suočavanje sa rizikom i posledicama, na osnovu najave Republičkog hidrometeorološkog zavoda za pojavu intenzivnih pljuskova i veće količine padavina za danas i sutra, a koje mogu prouzrokovati potencijalne bujične poplave.

02.06.2024

13:29

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija