• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.04.2024

11:31

Savo odjavio "hik" Ćutu! "Kreni promeni" samostalno izlazi na izbore u Beogradu!

Miloš Rafailović

Vesti

Savo odjavio "hik" Ćutu! "Kreni promeni" samostalno izlazi na izbore u Beogradu!

Podeli vest

Direktor kampanja pokreta "Kreni promeni" Savo Manojlović saopštio je danas da je taj pokret doneo odluku da 2. juna učestvuje na izborima u Beogradu.

Manojlović je na konferenciji za novinare rekao da će pokret na beogradske izbore izaći samostalno, dok će odluku o eventualnom učešću na lokalnim izborima u drugim mestima doneti naknadno.

Manojlović je rekao da će se lista zvati "I ja sam Beograd - Kreni promeni - Savo Manojlović" i potvrdio da će on biti kandidat za gradonačelnika.

On je rekao da su se na ovaj korak odlučili, jer smatraju da mogu da naprave promenu u Beogradu, ocenjujući da su ključni problemi u Beogradu apatija i teme vezane za građane, a ne preseljenje birača ili mediji.

- Beograd je i svako od nas. Verujemo da ovaj grad može bolje, zato i izlazimo na ove izbore - rekao je Manojlović.

On je ocenio i da je ideja bojkota izbora postala besmislena onog momenta kada je veći deo opozicije odlučio da izađe na izbore.

Naveo je da će fokus kampanje biti rešavanje ekoloških pitanja u nadležnosti lokalne samouprave i borba protiv korupcije.

Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka pozvao je nedavno lidera pokreta "Kreni promeni" da se pridruži delu opozicije koja izlazi na lokalne i beogradske izbore, ali to se ipak nije desilo.

I Dobrica Veselinović iz Zeleno-levog fronta rekao je juče da je u kontaktu sa Manojlovićem i da bi želeo da to bude zajednički opozicioni nastup. Manojlović je odlučio da ih odjavi i sam izađe na izbore u prestonici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Zapad želi da amortizuje otpor Srbije ulasku tzv. Kosova u SE! Milivojević: Priština ništa nije uradila u vezi sa osnivanjem ZSO!
Politika

Zapad želi da amortizuje otpor Srbije ulasku tzv. Kosova u SE! Milivojević: Priština ništa nije uradila u vezi sa osnivanjem ZSO!

Kako se bliži 16. maj kada bi Komitet ministara u Strazburu trebalo da donese konačnu odluku da li će lažna država Kosovo ući u Savet Evrope, tako su sve glasnije najave da bi ovaj korak Prištine mogao da se odloži i uslovi formiranjem Zajednice srpskih opština. Takvu tezu zastupa i diplomata Zoran Milivojević, koji ocenjuje da bi to mogla da bude izlazna strategija Zapada kako bi se izbegle podele i rizik od kompromitovanja i neuspeha.

06.05.2024

09:40

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Nevena ostala bez šake, Adriana se pravila mrtva da je ne ubije: Potresna priča roditelja o pucnjavi u Duboni
Hronika

Nevena ostala bez šake, Adriana se pravila mrtva da je ne ubije: Potresna priča roditelja o pucnjavi u Duboni

Devet osoba je ubijeno, a 12 povređeno u masovnoj pucnjavi koju je u noći 4. maja 2023. godine počinio Uroš Blažić u selima Dubona i Malo Orašje. Tih 12 ljudi imalo je sreću da preživi, ali su posledice koje su ostale trajne. Nevena Vujić iz Dubone je u tom trenutku imala 19 godina. Pogođena je sa više hitaca, a zbog ozbiljnosti povreda joj je amputirana leva podlaktica. Andrijana Mitrović iz Malog Orašja ostala je živa jer se pravila da je mrtva, te joj Blažić nije prišao.

06.05.2024

09:07

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija