• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. STANKOVIĆ

20.04.2024

06:45

Đilasovci više ne znaju gde udaraju, plaše se narodne volje! "Od Srbije su napravili državu pariju kada su bili na vlasti"

Ata images

Vesti

Đilasovci više ne znaju gde udaraju, plaše se narodne volje! "Od Srbije su napravili državu pariju kada su bili na vlasti"

Podeli vest

Tajkunska koalicija okupljena oko Dragana Đilasa nema jasan stav da li će ili neće nastupiti na izborima zakazanim za 2. jun, čak ni posle odluke predsednice Skupštine Ane Brnabić da ispuni sve njihove zahteve i ultimatume!

 

Samo tri nedelje pošto su učešće na ponovljenim beogradskim izborima uslovili zahtevom da i preostali lokalni izbori budu održani istog dana, Ana Brnabić, u dogovoru sa vladajućom koalicijom i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, donela odluku da ispuni njihov zahtev.

Kao da se tom ispunjenju želje razmaženom detetu nisu nadali, pojedini Đilasovi liderčići su počeli da se utrkuju u međusobno oprečnim izjavama, kao da unapred traže alibi za siguran poraz na izborima! 

Jedan od njih, Aleksandar Jovanović Ćuta, pred kamerama televizije N1, čak je uspeo da se posvađa sam sa sobom. 

- Potpuno je jasno da nijedan od uslova koje smo tražili nije ispunjen rekao je Ćuta. Odlukom Ane Brnabić da spoji sve izbore za 2. jun zapravo su građani dovedeni u dilemu da li izaći na izbore ili ne - rekao je Ćuta komentarišući odluku o spajanju izbora, iako je upravo to bio zahtev zbog koga su on i njegovi saborci pretili bojkotom.

ČEKAJTE, BRE
Dejan Vukelić, novinar

Opozicija ni sama ne zna šta su njeni zahtevi, a gospodin Ćuta ni sam ne zna šta je rekao. Istraživanja pokazuju da vladajuća koalicija ima dvocifrenu prednost. Mislim da nije korektno poistovećivati listu "Srbija protiv nasilja" sa opozicijom. Ja bih ih pre nazvao "bivša vlast". 

Na Đilasovu nesreću, Ćuta se tu nije zaustavio. Prvo je rekao da "Beograđani već treći put u proteklih pola godine idu na izbore", dok činjenično stanje govori da smo imali jedne izbore 17. decembra 2023. godine i sledeći su raspisani za 2. jun 2024. godine, a onda i da je, po njegovom uvek "skromnom mišljenju", predsednik Srbije Aleksandar Vučić prihvatio zahtev opozicije za spojenim izborima da bi ih, kako kaže, pocepao!

- Cilj ovoga je da Aleksandar Vučić razbije koaliciju za koju je glasalo skoro milion ljudi! Iza ovoga se krije ta ideja da se koalicija pocepa - izvalio je Ćuta. 

Za to vreme ni lider koalicije Dragan Đilas, a ni njegova desna ruka Marinika Tepić, ćute kao da su bacili "bubicu" u studiju.

Potpredsednica Skupštine Srbije Sandra Božić ocenjuje da delirijum tremens nije novina kad je reč o Ćuti, pošto je pristojno ponašanje kod njega na nivou incidenta.

Foto: Masha Bandjur

 

 - Međutim, zabrinjava činjenica da je cela opozicija u konfuziji, te se može opisati izrekom da "sad neće ni kako oni hoće". Takvo ponašanje ih je dovelo do toga da im građani ne veruju, a sada se to nepoverenje preslikava i na Beograd - objašnjava Božić i dodaje da oni znaju da nemaju podršku, pa su počeli sa sastavljanjem spiska razloga zbog kojih sad ne bi izašli na izbore, čak i pod uslovima koje tražili.

 - Od Srbije su napravili državu pariju kada su bili na vlasti, a takvo ponašanje ispoljavaju i sada. Samo što je vreme drugačije, pa se, sva sreća, više se ništa ne pitaju - poručila je Božić. 

Analitičar Miljan Jovićević, govoreći o Ćutinim "šizofrenim" izjavama, ističe da on prvo treba sam sa sobom da se dogovori s kim je u koaliciji, da li jeste ili nije, i da li zna kad se izbori održavaju?!

Foto: Pedja Milosavljević

 

- Ovakvim postupcima i izjavama nam definiše amaterski odnos prema politici, ali i neozbiljnost u ophođenju biračima. Preče su mu čaršijske priče, od nekog predloga za dobrobit društva. Na osnovu njegovog "angažovanja", možemo reći da će i 2. juna ostati na nivou statističke greške - rekao je Jovićević. 

"Ne znaju šta hoće"

S njim se slaže i politički analitičar Dejan Vuk Stanković, koji je istakao da je opozicija taktički izgubila priču oko izbora.

- Hteli su vlast na ulici i nije uspelo, hteli su da beskonačno odlažu izbore, da ucenjuju i blefiraju, jednostavno nije prošlo. Sva tri zahteva su im ispunjena i niko ne zna šta hoće, uključujući i njih same - rekao je Stanković. 

Foto: Tanja Andric

 

Moraju znati dve stvari, navodi Stanković, prva je da niko neće patiti ako ih ne bude na glasačkom listiću, a drugo, na njihova mesta doći će druge stranke i pokreti. 

- I najzad, raspoloženje među građanima nije da se politika vodi na ulici, a njihova konfuzija je takva da treba politički da nestanu - zaključio je Stanković.  

Miroslav Aleksić, političar

Sada imamo puno pravo da nastupimo na izborima! Naša stranka je odlučila na svojim organima da ukoliko se prihvate sva tri zahteva, a ona su po svemu sudeći prihvaćena, da ćemo mi izaći na te izbore! 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sestra ubijenog čuvara iz Ribnikara otvorila dušu: Dragan mi je raspoložen došao u san, posle mi je bez njega bilo još teže!
potresno svedočenje

Sestra ubijenog čuvara iz Ribnikara otvorila dušu: Dragan mi je raspoložen došao u san, posle mi je bez njega bilo još teže!

Radica Vlahović, sestra ubijenog radnika obebeđenja i čuvara osnovaca u OŠ "Vladislav Ribnikar," Dragana Vlahovića (53), godinu dana posle tragedije, podelila je neopisivu bol i tugu koju oseća i danas kao prvog dana kada je do nje došla tragična vest da joj je brat stradao na radnom mestu koje je voleo i gde je bio voljen

03.05.2024

11:25

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija