• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.04.2024

15:41

Mrdić: Opozicija potvrdila svoju odluku o bojkotu!

Masha Bandjur

Vesti

Mrdić: Opozicija potvrdila svoju odluku o bojkotu!

Podeli vest

Očigledno je da su predstavnici opozicije došli da iznesu ultimatum, a ne da naprave kompromis koji im je i ponuđen.

Ovo u svom saopštenju ističe Uglješa Mrdić, predsednik Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu Skupštine Srbije.

''Oni su potvrdili od ranije svoju unapred donetu odluku o bojkotu i Đilasova koalicija i drugi njihovi opozicioni lideri.

Vladajuća koalicija je prihvatila sve njihove uslove sem jednog koji se tiče brutalnog skraćivanja mandata u čitavom nizu lokalnih samouprava u Srbiji.

Predstavnici opozicije očigledno ne shvataju da su lokalne samouprave važan politički činilac, koje funkcionišu po Ustavom i zakonima utvrđenim pravilima.

Lokalne samouprave su, takođe, ustavna i zakonska kategorija i bilo bi najgore pravno nasilje kada bi Skupština, kako oni žele, faktički skratila zakonom mandate u lokalnim samoupravama širom Srbije.

Sve njihove ideje do sada su bile vezane za kršenje zakona i kada je u pitanju i pomeranje izbora u Beogradu za jesen i kada je u pitanju pomeranje drugih lokalnih izbora za ranije.

Još jednom su pokazali da su nezreli i da su predložili nešto što je i sa zakonskog, političkog i moralnog stanovišta neprihvatljivo.

Pokazali su da su protiv toga da se u našoj zemlji razgovorom i dogovorom dolazi do rešenja i da su potpuno nezainteresovani za prihvatanje preporuka ODIHR-a i uopšte razgovora na temu dobijenih preporuka ODIHR-a.

Mi ćemo nastaviti da se borimo za poboljšanje izbornih uslova i još jednom smo pokazali da za nas nema tema o kojima ne želimo da razgovaramo a oni neka objasne građanima zašto su napustili razgovore i zašto neće dogovor.

Neka predstavnici opozicije odgovore zašto je njihova politika razbijanje glava po ulicama a ne razgovor i dogovor'', piše u Mrdićevom saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini
Politika

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini

Delegacija Narodne skupštine Srbije doputovala je danas u Peking, gde će učestovati na Četvrtom sastanku Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa (SK SKNK), jednog od najvažnijih organa vlasti u Narodnoj Republici Kini.

03.06.2024

11:41

Dodik o velikoj diplomatskoj pobedi: Rezolucija propala na glasanju u UN zahvaljujući delovanju Srbije i Vučića!
Politika

Dodik o velikoj diplomatskoj pobedi: Rezolucija propala na glasanju u UN zahvaljujući delovanju Srbije i Vučića!

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik izjavio je da je rezolucija o Srebrenici propala na glasanju u Generalnoj skupštini UN i da je takvo glasanje rezultat i ogromnog truda i delovanja Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, koji su, kako je istakao, neumorno u nebrojenim kontaktima sa članicama UN ukazivali na jednostranost i netačnost onoga što je bošnjačko-nemačka rezolucija spremila kao osudu srpskog naroda, Srbije i Republike Srpske.

03.06.2024

10:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“
Kultura

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“

Позориште лутака „Пинокио“ ће у среду 05. јуна 2024. године у 20 часова одржати премијеру представе ЗЕЦ И ПАС, у режији Силвана Омерзуа, а реприза представе „Зец и Пас“ ће се одржати у суботу, 08. јуна у 12 часова.

03.06.2024

11:12

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija