• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.11.2023

21:05

Lažu i obmanjuju javnost! Tadić: Ustaj Srbijo protiv N1!

shutterstock/Informer

Vesti

Lažu i obmanjuju javnost! Tadić: Ustaj Srbijo protiv N1!

Podeli vest

Predsednik SDS Boris Tadić oglasio se na Tviteru povodom prljave kampanje tajkunskih medija u kojima ga optužuju da falsifikuje potpise, kao i da mu ih SNS skuplja.

"N1 podigla celu medijsku mašineriju oko samo tvrdnje da je jedan potpis falsifikovan. Kada je pre nekoliko dana naša koalicija lažno optužena da nam SNS skuplja potpise u Sremskoj Mitrovici i kada je naš generalni sekretar izneo dokaze da je to laž i prijavio u policiji ometanje izbornih radnji, to nije preneo nijedan medij. Nekoliko pitanja:

1. Kako to ovakve optužbe završe prvo u medijima, pre nego što i onaj kome je dojavljeno da mu je navodno potpis falsifikovan i ovlašćeni za taj potpis ne budu pozvani i ne pokaže im se obrazac, odnosno dokaz? 2. Da li je normalno da mediji plasiraju ovakve priče bez provere i na osnovu “javio mi poznanik iz GIK”?

3. Da li je krivično delo da članovi GIK tako “dojavljuju poznanicima”, mimo neke procedure koja uključuje dokaze i obe strane?

4. Do koje mere je providno da N1 podigne ovoliku prašinu oko samo tvrdnje za jedan dokaz, a ćuti o prijavi koju je podnela SDS i o skandalu u vezi sa optužbama predstavnika koalicije Srbija protiv nasilja u Sremskoj Mitrovici?

5. Čak i da je tačno da je ovom čoveku falsifikovan potpis, kako može naša koalicija biti odgovorna za to, kada potpis overava notar/overitelj, a ne koalicija?

6. Koji je zvanični stav redakcije N1 na to što je njihova novinarka bez ikakvih dokaza objavila da je naša lista falsifikovala potpis i time javno širi dezinformacije bez ikakvog dokaza?

7. Da li je čovek koji je izneo optužbe na račun naše liste deo privatnog života Žakline Tatalović i da li se N1 zloupotrebljava u privatne svrhe, pa se zbog toga daje ovoliki prostor tvrdnjama jednog čoveka?

8. Kome i zašto smeta naša izborna lista koja je izložena napadima sve vreme? Ustaj Srbijo protiv medijskih sudnica, laži, manipulacija i obmanjivanja javnosti. Dobro jutro Srbijo!", stoji u objavi.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija