• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

24.04.2024

14:37

Hteo da zaradi na "dogovoru" da ubije baku! Ucenjivač osuđen na tri godine i mesec dana

D. K.

Vesti

Hteo da zaradi na "dogovoru" da ubije baku! Ucenjivač osuđen na tri godine i mesec dana

Podeli vest

Dragiša S. iz Niša osuđen je na tri godine i jedan mesec zatvora, jer je nagovarao sugrađanina Iliju S. (19) da ubije njegovu baku, snimao dogovor o zločinu, a zatim ga tim snimkom ucenjivao!

Presuda je doneta na osnovu sporazuma o priznanju krivice, koji je okrivljeni zaključio sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Nišu, a potvrdio je Osnovni sud. 

- Zbog krivičnog dela ucena u pokušaju, okrivljenom je izrečena kazna zatvora u trajanju od tri godine i mesec dana - saopštio je Vladimir Stanojević, portparol tužilaštva.

Dragiša S. je, podsetimo, uhapšen krajem januara ove godine, kao i Ilija S., koji se sumnjičio da je Dragišu angažovao da ubije tetku njegovog pokojnog oca koja živi u Beogradu. Navodno, zbog njenog zahteva da joj pripadne deo kuće koju je nasledio nakon očeve smrti.

Kako je tada saopštila Policijska uprava u Nišu, Ilija je Dragiši ponudio za to pet hiljada evra, ali je on tražio novac unapred, i to hiljadu evra u gotovini i automobil vredan 1.500 evra, da ga ne bi prijavio. 

Shvativši da je postao žrtva ucenjivača, Ilija je sa majkom otišao u policiju i prijavio ga za iznudu. Međutim, kada je Dragiša priveden, uzvratio je udarac i Iliju prijavio za zaveru za teško ubistvo pa su uhapšena obojica.

Ključni dokaz protiv devetanestogodišnjaka bio je snimak koji je Dragiša krišom napravio, a na kojem se čuje kako se dogovaraju oko zločina. 

Pažljivim preslušavanjem snimka, međutim, istražni organi potvrdili su Ilijinu odbranu da je on zapravo žrtva osvedočenog kriminalca koji ga je uhvatio u svoju mrežu kako bi od njega iznuđivao novac.

Tužilaštvo je potom sredinom marta odustalo od krivičnog gonjenja devetnaestogodišnjaka, koji je tada postao svedok u postupku protiv Dragiše zbog ucene u pokušaju.

Naivna žrtva

Dragiša je najpre bio ljut što je uhapšen, posebno što je protiv Ilije obustavljena istraga. Odbijao je da prizna krivicu dok nije shvatio da mu preti i teža kazna, ukoliko ide na suđenje i zbog činjenice da već ima bogat kriminalni dosije, pa je odlučio da prizna krivicu.

Ilija, koji je zahvaljujući svojoj naivnosti postao žrtva opasnog ucenjivača, oglasio se za medije nakon puštanja iz pritvora:

- Nijednog trenutka nisam imao ozbiljnu nameru da bilo koga povredim, ponajmanje baku, jer je prema meni bila jako dobra i čuvala me je u detinjstvu. Jednostavno, upao sam u mrežu ovejanog kriminalca, mlad sam i naivan, imam samo 19 godina. Mislio sam da mi je prijatelj i požalio sam mu se na probleme koje imam, a on je to iskoristio da me uceni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Zapad želi da amortizuje otpor Srbije ulasku tzv. Kosova u SE! Milivojević: Priština ništa nije uradila u vezi sa osnivanjem ZSO!
Politika

Zapad želi da amortizuje otpor Srbije ulasku tzv. Kosova u SE! Milivojević: Priština ništa nije uradila u vezi sa osnivanjem ZSO!

Kako se bliži 16. maj kada bi Komitet ministara u Strazburu trebalo da donese konačnu odluku da li će lažna država Kosovo ući u Savet Evrope, tako su sve glasnije najave da bi ovaj korak Prištine mogao da se odloži i uslovi formiranjem Zajednice srpskih opština. Takvu tezu zastupa i diplomata Zoran Milivojević, koji ocenjuje da bi to mogla da bude izlazna strategija Zapada kako bi se izbegle podele i rizik od kompromitovanja i neuspeha.

06.05.2024

09:40

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija