• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.03.2024

18:12

Jotka ponovo na optuženičkoj klupi zbog ubistva: Ukinuta presuda vođi "kruševačke grupe"

Informer/privatna arhiva

Vesti

Jotka ponovo na optuženičkoj klupi zbog ubistva: Ukinuta presuda vođi "kruševačke grupe"

Podeli vest

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je vođa "kruševačke grupe" Zoran Jotić Jotka bio osuđen na 11 godina zatvora zbog ubistva Dejana Stankovića Ždrokinca, 6. juna 2018. godine, i naložio sudu da se postupak ponovi.

Drugostepeni sud je preinačio i deo prvostepene presude u odnosu na Stefana Radulca za ubistvo Vojina Stankovića i nedozvoljeno držanje oružja i osudio ga pravosnažno na osam godina i 10 meseci, dok je deo presude kojom je bio osuđen za ubistvo Ždrokinca ukinut.

Prema optužnici, Stankovića je ubio Radulac, a motiv je navodno bila osveta za ubistvo Gorana Petrovića Pete koji je bio jedan od najbližih Jotićevih prijatelja.

Jotka je, inače, 2018. izašao iz zatvora gde je odslužio jedinstvenu kaznu od 15 godina na koju je bio osuđen kao šef kriminalne grupe koja je reketirala privatnike u Rasinskom okrugu, kao i zbog podmićivanja sudije Vrhovnog suda koji je trebalo da odlučuje o njegovoj prvostepenoj presudi.

U pritvoru i zatvoru je bio od akcije "Sablja", marta 2003.

Ubijeni Ždrokinac bio je osumnjičen za ubistvo Gorgije Gorga Darmanovića (58), 6. maja 2018. na Novom Beogradu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija