• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

01.03.2024

08:06

Nisam kriv! Ima da me poštujete, ja sam doktor! Kostin otac sramno reagovao na pitanja tužioca

Masha Bandjur

Vesti

Nisam kriv! Ima da me poštujete, ja sam doktor! Kostin otac sramno reagovao na pitanja tužioca

Podeli vest

Vladimir Kecmanović, čiji je sin Kosta (14) 3. maja 2023. pobio devetoro dece i čuvara u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, negirao je juče optužbe da nije adekvatno obezbedio oružje u stanu, kojim je dečak počinio jezivi masakr!

 Osim što je negirao bilo kakvu odgovornost za zločin njegovog sina, Vladimir se još i bahato ponašao, vičući: "Ima da me poštujete, ja sam doktor!", što je šokiralo i zgrozilo sve prisutne u sudnici, pogotovo roditelje pobijene dece.

Branioci ga umirivali


Vladimir se, inače, osim za neadekvatno držanje oružja, tereti i da je sina pre masakra učio da puca u streljani, iako po zakonu to nije smeo da radi, a i neprimereno je za dete tog uzrasta. Na optuženičkoj klupi je i Kostina majka Miljana jer je njen DNK pronađen na jednoj čauri na mestu zločina, pa se tereti za nelegalno oružje.

U Palati pravde juče su se nešto pre deset časova okupile porodice žrtava, a za njima je stigla i Miljana Kecmanović, koja je izbegavala bilo kakav kontakt sa neutešnim roditeljima pobijene dece i okrenula im je leđa. Što se Vladimira tiče, on je doveden u sudnicu iz pritvora Centralnog zatvora, u kom je od dana masakra.

Foto: printscreen

Vladimir Kecmanović kaže da nije kriv jer je njegov sin Kosta ubio devet učenika i radnika obezbeđenja 

Sudsko veće je pre početka suđenja donelo odluku da dozvoli porodicama da prisustvuju suđenjima i da postavljaju pitanja optuženima, Vladimiru i Miljani.
Vladimir je, kako nezvanično saznajemo, u početku naizgled potišteno izjavio saučešće porodicama ubijenih, a onda rekao:

- Smatram da nisam kriv za sve što mi se stavlja na teret. Čuvao sam oružje na bezbednom mestu u stanu i po zakonu.

Tužilac ga je tad pitao kako je onda moguće da je u školi ubijeno deset osoba, a Vladimir je odjednom pokazao pravo lice i bahato odbrusio:

- Ne možete tako da mi se obraćate! Tražim da me poštujete, ja sam doktor!

Branioci su tad pokušali da umire Kostinog oca, ali ovakva njegova reakcija razbesnela je roditelje pobijene dece. Posle suđenja svi su sa velikim ogorčenjem napustili sudnicu i nervozno, u potpunom šoku, šetali ispred ulaza.

Foto: M.S.

Roditelji Kostinih žrtava besni

 

U nastavku suđenja, koje bi trebalo da se održi danas, Vladimiru će verovatno postavljati pitanja članovi porodica nastradalih, a nakon toga bi svoju odbranu trebalo da iznese Kostina majka Miljana.

Advokat Zora Dobričanin, koja zastupa nekoliko porodica ubijene dece, istakla je nakon suđenja da je zadovoljna dosadašnjim tokom postupka.

- Svi mi postupamo u interesu istine i jedva smo dočekali ovaj trenutak, da počne suđenje. Sve ide svojim tokom, u toku je jedna važna dokazna radnja i to je sve što mogu da vam kažem - istakla je ona, podsetivši da ne sme da otkriva nikakve detalje sa suđenja.

Tražili javnost u sudu


Advokat Irina Borović, koja zastupa Miljanu i Vladimira Kecmanovića, naglasila je da je u toku faza postavljanja pitanja u postupku.

- Danas smo započeli iznošenje odbrane okrivljenog Vladimira, sada smo u fazi postavljanja pitanja. S obzirom na to da je suđenje zatvoreno za javnost, ne možemo više detalja iznositi - rekla je Irina Borović.

Foto: informer.rs

Miljana Kecamnović se nije odvajala od svojih advokata

 

Njen otac i kolega u ovom postupku, advokat Borivoje Borović, samo je kratko dodao da su opet zatražili da se ovo suđenje otvori za javnost.

Podsetimo, Kosta je posle krvavog pira u "Ribnikaru" prebačen u psihijatrijsku kliniku, pošto u trenutku zločina nije imao navršenih 14 godina i samim tim je krivično neodgovoran. U toku je veštačenje njegovog psihičkog stanja i ako se utvrdi da je opasan po sebe ili okolinu, mogao bi ostati na lečenju u nekoj ustanovi zatvorenog tipa i do kraja života.

Vladimiru i Miljani je, dok traje sudski postupak protiv njih, zabranjeno da kontaktiraju sa Kostom. Tužilaštvo je za Vladimira tražilo 12 godina zatvora, a za Miljanu dve i po. 

Pored njih optuženi su i vlasnik streljačkog kluba u kojem je Kosta učio da puca Ratko I., kao i instruktor u tom klubu Nemanja M. Oni se terete za davanje lažnog iskaza jer su u istrazi izjavili da nikada nisu videli Kostu da puca kod njih u streljani, što se kasnije pokazalo kao netačno. Tužilaštvo za vlasnika streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" Ratka I. i instruktora u tom klubu Nemanju M. traži kaznu od po tri godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija