• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.02.2024

18:15

BIZARNO! Nepoznata osoba napravila FB profil pod imenom ubijene Eme, pa Kosti monstrumu čestitala rođendan (FOTO)

printscreen facebook

Vesti

BIZARNO! Nepoznata osoba napravila FB profil pod imenom ubijene Eme, pa Kosti monstrumu čestitala rođendan (FOTO)

Podeli vest

Trećeg maja 2023. godine, Srbija je doživela najveću tragediju. U OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, učenik Kosta K. usmrtio je devet učenika, čuvara škole i ranio još šest osoba.

Od tog 3. maja Srbija tuguje i pati za nevinom decom, koja su likvidirana od strane dečaka-ubice

Svakodnevno se na društvenim mrežama plasira nešto vezano za tragediju, znak sećanja i fotografije ubijene dece.  Zarad lajkova i klikova na Fejsbuku, N.N. osoba je napravila lažan Fejsbuk profil i stavila fotografiju kao i ime ubijene Eme Kobiljski. 

Ono što je izazvalo gnev, jeste da je poslednja objava napisana 30.07.2023. na dan rođenja ubice Koste K. i na tom profilu je napisana poruka upravo dečaku: 

"Srećan rođendan Kosta", uz to su ostavljena i tri srca. 

Foto: Printskrin

 

 

U komentarima ispod objave, mogu se pročitati razni komentari osude za osobu koja je došla na ideju da preko mrtvog deteta zgrće lajkove kao da oni život znače. 

Podsetimo, roditelji Eme Kobiljski davali su izjave u Višem sudu, gde su do detalja opisali poslednji dan svoje mezimice i način na koji je ubijena i sahranjena. 

- Sumnjam da li ću ikada više moći da nastavim da budem ona ista ja, da budem dobar roditelj, supružnik, drug, dete. Ja sada kada šetam samo gledam u zemlju, svako jutro plačem i Bogu se molim da nekoga ne pregazim idući na posao. Mi kao roditelji imamo osećanje griže savesti da li smo naše dete pogrešno vaspitavali jer se Ema nije našla na pogrešnom mestu u pogrešno vreme, bila je u školi - rekla je ona i dodala:

- Da li sam mogla da joj dam neku smernicu da se spasi, da se sakrije? Ovde su roditeljski i sistemski postpuci doveli do zločina. Ne prihvatam saučešće Kecmanovića koji su nam uputili preko advokata kao da je u pitanju čestitka. Nikada se nisu udostojili da nam kažu da im je žao, a da ih mi pitamo zbog čega, ali smo mogli čuti da je zločinac Kosta izjavio tokom saslušanja: "Mama se ljutila na mene jer sam se smejao kad je grdila sestru". To ukazuje da kod tog zločinca nije bilo empatije. To isto dete, kad je imao šest godina, bio u ovoj ustanovu u kojoj se sada nalazi zbog krize svesti, ali se sistem oglušio, nisu ga zadržali, nisu mu pomogli.

Kako je istakla Nina Kobiljski, po mišljenju razredne, Kosta se osećao nelagodno, "pošto nije pozivan na sve rođendane".

- To očigledno ukazuje da je postojao problem odranije. To dete se nikada nije smejalo, kada pogledam fotografije sa ostalom decom, uvek ima isti pogled. Da je ono ostalo u jednoj funkcionalnoj porodici ovo se nije moglo desiti. Taj zločinac je primenjivao model ponašanja svojih roditelja koji su te probleme skrivali. Lečio je depresiju i frustraciju na taj način što je uzeo kućno oružjo i pucao deci po glavama i u tela. Tako se problem iz njihove kuće prelio na celu naciju kao dokaz posrnuća svega. Zato imam potrebu da se iskažem i da istaknem da smo svi istorijski obeleženi. Roditelji zločinca su imali veliku odgovornost koju nisu izgubili, a 3. maja su dobili novu odgovornost, nakon što se desio najveći zločin u tom rangu da se obrate društvu i priznaju grešku. To je njihova obaveza prema čovečanstvu - rekla je ona.

Foto: Informer TV

 

 

Kazala je da ima potrebu da im oprosti, ali da niko od njih nije izjavio saučešće.

- Jedino što sam od njih čula je da nisu krivi. Baš zbog toga imam osećaj da mi neko kopa živu ranu. Očekivali smo da mi kao roditelji ne budemo podeljeni na dve strane, da ćemo jednako patiti. Ali to se nije desilo - priča ona.

Naglasila je da pati što Kostini roditelji nisu bili njegova uzdanica da će mu pomoći.

- Zato smo svi ostali zaglavljeni u 3. maju u iščekivanju da se desi neka drugačija vest. Ovo je moralni i duhovni užaj - kaže ona.

Sa druge strane, Dragan Kobiljski, otac ubijene Eme, rekao je na početku svog svedočenja:

- Ja sam otac streljane Eme. Mi smo imali bajku od života. Nije nam falio kvadrat više niti smo imali dinar manje. Trudili smo se da stalno održavamo svoju sreću. Emu smo zvali naša treća sreća jer smo je dobili posle dva pobačaja. Njenim rođenjem je počela jedna od najvećih ljubavi u mom životu. Imali smo duboku vezu, razumeli smo se od prvog dana. Bio sam bolji u njenom uspavljivalju od moje supruge. U društvenim igrama, uvek smo Ema i ja bili par - priča on.

Govoreći o danu kada se dogodio masakr u "Ribnikaru", kaže da ga je zateklo u Rumuniji.

- Bio sam na 700 kilometara udaljen od svega. Pozvala me je supruga i rekla da je bila pucnjava u školi, a da je čuvar ranjen. Odmah sam se uključio na mreže i pratio iz časa u čas šta se dešava. Kada sam konačno shvatio da Eme više nema pao sam na parking i krenuo sam sa prijateljem put Beograda. Emu sam video na obdukciji, u kovčegu. Bila je mirna, izgledala je kao da je bez straha otišla gore. Bila je strahovito hladna kad sam je zagrlio. A opet imam osećaj kao da je htela da mi kaže: "Tata, biće sve dobro, volim te najviše" 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Несторовић Милутин

pre 2 meseca

Чуј непозната особа. Која глупост. Пронађите га преко интернет адресе итд. Знате на шта мислим.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Žarić Kovačević: Đilasu se raspada stranka na svim nivoima
Politika

Žarić Kovačević: Đilasu se raspada stranka na svim nivoima

"Javio sе Dragan Ðilas da sе buni, a ni sam nе zna da li hoćе ili nеćе na izborе, vеliki lidеr komе sе raspada stranka na svim nivoima - u nеkim lokalnim samoupravama izlazе na izborе po sistеmu "koalicija daj šta daš", a na nеkim lokalima nе. Nigdе vеzе sa politikom, vеć samo propaganda i politikanstvo", izjavila je danas Jеlеna Žarić Kovačеvić član Prеdsеdništva Srpskе naprеdnе strankе.

13.05.2024

21:18

TV

Šta se krije iza Putinove smene Šojgua? Pomoć koju dobija Ukrajina sa Zapada neće ostati nenaplaćena!
Live TV

Šta se krije iza Putinove smene Šojgua? Pomoć koju dobija Ukrajina sa Zapada neće ostati nenaplaćena!

Jedan od najsmrtonosnijih napada na Belgorod dogodio se juče. Rat između Rusije i Ukrajine ušao je u 810. dan. O toku rata u Ukrajini, ali i o drugim važnim svetskim temama govorili su, u emisiji "Rat uživo" Srđan Simić iz Centra za društvenu stabilnost i istoričar Aleksandar Gajić. Uživo u program uključio se i ratni reporter Danijel Simić koji je komentarisao vezu između Šojgua, Putina i Prigožina.

13.05.2024

19:56

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

56.Majska izložba Ulupuds-a
Kultura

56.Majska izložba Ulupuds-a

56. Мајска изложба под слоганом „Генеза“ представиће радове уметника примењене уметности, који су, кроз различите медије, приказали свој поглед на свет. Имајући у виду да је презентација различитих дисциплина приоритна, с обзиром на распрострањеност примењене уметности у свакодневном животу (и култури генерално), овогодишњу Мајску изложбу ће посетиоци моћи да сагледају као целину која даје увид у иновативне методе уметничког деловања у савременом друштву.

13.05.2024

15:46

Најава 56. Мајске изложбе "Генеза"
Kultura

Најава 56. Мајске изложбе "Генеза"

56. Мајска изложба под слоганом Генеза представиће радове уметника примењене уметности, који су, кроз различите медије, приказали свој поглед на свет. Имајући у виду да је презентација различитих дисциплина приоритна, с обзиром на распрострањеност примењене уметности у свакодневном животу (и култури генерално), овогодишњу Мајску изложбу ће посетиоци моћи да сагледају као целину која даје увид у иновативне методе уметничког деловања у савременом друштву.

13.05.2024

10:31

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Jagnje na sto načina! Piroćanci znaju kako
Srbija

Jagnje na sto načina! Piroćanci znaju kako

Tradicionalna manifestacija za ljubitelje vrhunske jagnjetine sa Stare planine - "Jagnjijada" u pirotskom selu Krupac, biće održana narednog vikenda, 18. i 19. maja u dvorištu seoske škole u ovom selu.

12.05.2024

11:00