• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ć.

14.02.2024

15:48

Kostini roditelji svedočiće na sudu krajem marta! Advokat porodice ubijenih: "Vladimir nije služio vojsku, kako je imao dozvolu za oružje?!"

Miloš Rafailović

Vesti

Kostini roditelji svedočiće na sudu krajem marta! Advokat porodice ubijenih: "Vladimir nije služio vojsku, kako je imao dozvolu za oružje?!"

Podeli vest

Vladimir i Miljana Kecmanović, roditelji Koste K. (14), koji je 3. maja prošle godine ubio devet učenika Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", svedočiće 25. marta u beogradskom Višem sudu po tužbi roditelja ubijene Adriane Dukić (14).

Punomoćnik roditelja ubijene Andriane, advokat Snežana Dunjić izjavila je na početku današnjeg suđenja da nisu dobili odgovor da li je Kosta K. dobio privremenog staratelja. 

Advokat Kecmanovića Marina Ivetić je obelodanila da Kosta K. nema drugog staraoca.

- Od Centra za socijalni rad smo dobili odgovor da tu dužnost i dalje vrše njegovi roditelji, koji daju i saglasnost za boravak u bolnici - rekla je Ivetić.

Advokatica Dane Dukića i Biljane Paunović je istakla da još nisu dobili odgovor od Ministarstva odbrane zbog čega Vladimir Kecmanović nije služio vojsku.

Foto: Printscreen/TikTok

Vladimir Kecmanović je imao dozvolu za držanje oružja

-  Dobili smo informaciju od Ministarstva odbrane nije služio vojsku, ali nije navedeno iz kojih razloga. Smatram da je to bitno za rasvetljavanje istine u ovom postupku. Tražimo da se dostavi medicinska dokumentacija na osnovu koje je Vladimir Kecmanović dobio dozvolu za držanje oružja u stanu, ko je dao saglasnost? Ističemo sumnju u verodostojnost dokaza, proveru sa terena od 4. septembra 2017. godine, na osnovu čega su utvrđeni uslovi da Vladimir Kecmanović može da drži oružje u stanu - istakla je Snežana Dunjić.

Na današnjem suđenju su svedočili roditelji ubijene Adriane. Oni su podneli tužbu u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha.

Foto: Tanjug

Vladimiri je učio sina da pucaa iako je maloletan

Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka će doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica, ili ga eventualno odbija.

Ovom tužbom je zatražena i novčana renta odnosno buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđenja pa dok za to traju uslovi, i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica.

Sud je ranije odredio, u odnosu na oca dečaka, privremene mere zabrane raspolaganja i otuđenja imovine u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega, a prema majci u parničnom postupku.

Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka će doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica, ili ga eventualno odbija.

U parničnom postupku protiv dečakove majke Viši sud u Beogradu doneo je rešenje o privremenoj meri u odnosu na imovinu u njenom vlasništvu, odnosno da je blokirana za prodaju i iznajmljivanje.

Pred Višim sudom u Beogradu nedavno je počeo i krivični postupak protiv oca i majke dečaka, kao i instruktora i vlasnika streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, Kosta K. učio da puca, dok je maloletnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina.

Pored ovog parničnog postupka vodi se još jedan po tužbi 27 članova porodice ubijenih.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija