• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

08.02.2024

14:14

Uhapšen muž poznate influenserke: Sumnja se da je Alem iz Priboja prao pare za balkanskog narko-bosa

Printskrin/Instagram

Vesti

Uhapšen muž poznate influenserke: Sumnja se da je Alem iz Priboja prao pare za balkanskog narko-bosa

Podeli vest

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su juče Dženisa Kadrića, nekadašnje zaposlenog u Federalnoj upravi policije, inače telohranitelja Edina Gačanina zvanog Tito, narko-bosa, i Alema Hodovića rodom iz Priboja u Srbiji, kontroverznog biznismena i influensera u velikoj akciji "Consigliere" zbog pranja novca.

Kako su naveli bosanski mediji, Kadrić i Hodović uhapšeni su zbog sumnje da su izvršili krivično delo pranje pare. Naime, sumnja se da su oni prljavi novac od kriminalnih radnji stavljali u legalne tokove. Inače, narko-bos Tito je nedavno u Holandiji potpisao sporazum sa tužilaštvom gde je prihvatio krivicu za šverc kokaina i osuđen je na sedam godina zatvora i novčanu kaznu od milion evra.

- Policijski službenici MUP-a KS, postupajući pod nadzorom tužitelja iz Skaj tima Posebnog odeljenja za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, na području Sarajeva proveli su aktivnosti lišenja slobode dvojice osumnjičenih, kao i pretrese prostorija jedne pravne osobe-preduzeća - navodi se u saopštenju tužilaštva, koje prenose lokalni mediji:

- Slobode su lišeni osumnjičeni Dženis Kadrić rođen 1989. godine u Sarajevu, nekadašnji uposlenik Federalne uprave policije, kao i Alem Hodović rođen 1983. godine u Priboju, a vrše se pretresi pravne osobe-preduzeća E.S. TECH d.o.o Sarajevo.

 

Aktivnosti se provode u okviru predmeta kodnog naziva "Consigliere" sa dokazima iz Skaj i Anom aplikacija, a osumnjičeni su pod istragom zbog organizovanog kriminala, povezanog sa neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina opojnih droga, kao i pranja novca, odnosno unošenja velikih iznosa novca stečenog krivičnim delima u redovan platni promet u Bosni i Hercegovini, kupovinom pokretne i nepokretne imovine.

Nakon hapšenja pretreseni su stanovi i prostorije za koje se sumnjalo da pripada osumnjičenima. Takođe, tokom pretresa zaplenjen je i džip 2022. godište "land rover" nemačkih registraskih oznaka.

Inače, uhapšeni Hodović je suprug poznate influenserke Lejle Hodović koja na društvenoj mreži Instagram ima preko 60 hiljada pratilaca koje svakodnevno obaveštava o svom životu. Takođe, ova lepa plavuša sa svojom sestrom ima svoju modnu liniju, a na njenom profilu može se videti kako često putuje sa svojim suprugom.

Nekoliko sati pre hapšenja Hodovića, njegova supruga influenserka je na Instagram objavljivala videe i slike sa jedne rođendanske proslave. Lepa Lejla se oglasila i nakon što je odjeknula vest da joj je muž priveden i tada objavila nekoliko fotografija i snimaka iz porodičnog doma, bez bilo kakvog znaka da je njena jača polovina lišen slobode.

Kako prenose mediji iz Bosne, Hodoviću ovo nije prvo hapšenje jer je i 2015. završio iza rešetaka, navodno zbog fantomske firme koja je služila za pranje novca.

Kako su tada izveštavali lokalni mediji, Hodović se dovodio u vezu sa Mirzom Gačaninom, bratom narko-bosa Edina Gačanina.

Istražitelji su navodno, tada preko dokumentacije uspeli da utvrde da su Hodović i Gačanin povezani.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!
NEKO IH JE IDIOTSKI PRESELJAVAO

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!

Liste za lokalne izbore opozicije pune su takozvanih fantomskih birača, kako su oni samo nazvali pojedine građane koji su menjali prebivalište i pokušali da tako optuže vlast da je pokrala decembarske izbore?! Sada, je opozicija prestavila - fantomske odbornike i to u svojim redovima!

17.05.2024

11:14

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!
Izbori 2024

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!

Proročke reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se opozicija istog časa ujediniti ako bude imala makar jedan glas, jednog odbornika, jednog poslanika više od vladajuće koalicije ponovo su dobile na snazi nakon što je doktor Branimir Nestorović, lider "Pravi Mi" najavio da će se povući iz izborne trke na lokalnim izborima u Beogradu, ako i lažni ekolog Savo Manojlović uradi isto.

17.05.2024

10:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija