• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/atv

08.02.2024

11:02

Advokat krijumčario drogu?! Sa članovima bande iza rešetaka

www.atvbl.com

Vesti

Advokat krijumčario drogu?! Sa članovima bande iza rešetaka

Podeli vest

Poznatom banjalučkom advokatu Draganu Stuparu, kao i Bojanu Đokiću zvanom Đurđo iz Zvornika i Strahinji Pandureviću iz Istočnog Sarajeva koji su uhapšeni u akciji "Spartakus" Sud BiH odredio je, kako nezvanično saznaju mediji iz Republike Srpske, jednomesečni pritvor.

- Advokatu Stuparu na teret je stavljeno da je počinio krivična dela organizovani kriminal, pomoć izvršiocu posle izvršenog krivičnog dela, davanje dara i drugih oblika koristi iz Krivičnog zakona BiH, te falsifikovanje isprave iz Krivičnog zakonika Republike Srpske - kazao je izvor iz pravosuđa. 

Inače akcija "Spartakus" izvedena je protiv desetočlane grupe koja se sumnjiči za organizovani kriminal i krijumčarenje droge. 

- Osumnjičeni su pod istragom zbog organizovanog kriminala, povezanog sa krijumčarenjem veće količine opojnih droga, pranja novca i drugih krivičnih dela. Predmet obuhvata organizovanu kriminalnu grupu koja je duži vremenski period djelovala na području BiH, a radi se o predmetu u kojem se realizuje međunarodna saradnja sa partnerskim institucijama i agencijama sa područja Belgije i EU, a koriste se i informacije dobijene dešifrovanjem Skaj i Anom aplikacija - saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Osim trojice pritvorenih pod istragom su još Bojan Raonić iz Zvornika, koji u Belgiji izdržava zatvorsku kaznu zbog trgovine drogom, zatim Zlatan Ćuk iz Bijeljine i Tomislav Petrović iz Pala, koji se nalaze u bekstvu, Raonićeva majka Milada i drugi. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Svi vinari Šumadije na jednom mestu
Topola

Svi vinari Šumadije na jednom mestu

Kada je reč o šumadijskim vinima, mnogi prvo pomisle na Oplenac i srpsku Toskanu, kako Topolu zovu zbog bogatog vinogorja. Na desetom Festivalu šumadijskih vina ovog vikenda bilo je čak 150 vina i 30 vinarija koje nisu samo iz topolskih sela.

09.06.2024

11:54

Banatska Kopakabana: Počinje sezona kupanja
Srbija

Banatska Kopakabana: Počinje sezona kupanja

Popularno kupalište Peskara ili banatska Kopakabana kako ga mnogi nazivaju, sa svojim izazovnim peščanim plažama, spremno je da u subotu, 8. juna dočeka prve kupače i zvanično otvori novu letnju sezonu.

08.06.2024

09:00

Samo u ovom kraju će razumeti kad mu kažete da je "dandara"!
Igre reči

Samo u ovom kraju će razumeti kad mu kažete da je "dandara"!

Devetati, žvajznuti, šopiti, izbubecati, istamburati, isprangijati, ćaušati, okajdapiti, rebnuti, marisati, devlati, otandariti ... Ovako su nekada, a poneko i danas, u Mačvi nazivali udaranje i tuču. Za pijanstvo imaju više od 30 sinonima: naroljati se, nacevčiti, ožderati, naćefleisati, nadžidžiti, naćokati, ušljokati, ukokati…

08.06.2024

08:20