• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Alo

31.01.2024

15:01

Prvo oglašavanje babe Uroša B. ubice iz Mladenovca: Ovo je kratko izustila

printskrin

Vesti

Prvo oglašavanje babe Uroša B. ubice iz Mladenovca: Ovo je kratko izustila

Podeli vest

Dobrila B., rođena baba masovnog ubice Uroša Blažića, prvi put od masakra u okolini Smedereva odlučila je da za Alo! progovori o odnosu sa porodicom Blažić. Ona izustila par rečenica, a kako kaže, ne sme da daje nikakve izjave.

- Nisam se čula sa Najdanom, mojim bivšim mužem uopšte od kada se desio masakr. Takođe, nisam ni pokušala da odlazim dole kući. Ja sam bolesna, i od kada sam se razvela, samo sam povremeno odlazila - kratko je za Alo! poručila Dobrila B.

Podsetimo, Viši sud u Smederevu potvrdio je danas optužnicu protiv Uroša Blažića, osumnjičenog da je u selima Dubona i Malo Orašje ubio devet osoba, kao i protiv njegovog oca Radiše Blažića.

Foto: Tanjug/Nebojša Raus

 

 

Viši sud u Smederevu se oglasio mesno nenadležnim u odnosu na optužene Gorana G. i Borisa G. iz Vinjišta, odnosno ujaka i brata optuženog za masakr, smatrajući da je za njih nadležan Viši sud u Kragujevcu, pa će po pravosnažnosti optužnice dostaviti spise predmeta.

Na ovu odluku suda odbrana ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Više javno tužilaštvo u Smederevu je optužnicu podiglo, 18. oktobra prošle godine.

Optužnicom pored Uroša Blažića tužilaštvo je optužilo njegovog oca Radišu Blažiča, ujaka Gorana G. i brata od ujaka Borisa G.

Urošu Blažiću optužnicom je stavljeno na teret teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delima nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Njegovom ocu Radiši stavljeno je na teret izvršenje krivičnih dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom teško delo protiv opšte sigurnosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija