• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/kurir

07.01.2024

12:02

Novinara rastrgli psi na Kosmaju! Teško povređena i njegova žena

printscreen

Vesti

Novinara rastrgli psi na Kosmaju! Teško povređena i njegova žena

Podeli vest

Novinara Vladana Radosavljevića u Velikoj Ivanči pre godinu dana, 4. januara 2023. godine, nasmrt su izujedali psi u vlasništvu njegovog komšije A.S., na samo nekoliko metara od vikendice u kojoj je boravio.

O psima je, da podsetimo, računa vodila komšinica Violeta M. koja je kobne večeri zatekla Vladana u lokvi krvi i njegovu povređenu ženu.

Kako su za Kurir tada objasnile komšije koje su bile na licu mesta, prizor je bio jako uznemirujuć, novinar je nepomično ležao, a njegova povređena žena zapomagala.

Foto: Printskrin TV Mreža

 

- Nju su ujeli na par mesta, kukala je i vikala zašto je to moralo da se desi. Tu je bila žena koja hrani kučiće, ona ih je vratila, videla je celu scenu - prepričava komšija jezivu scenu.

On je prvo objasnio da nije video kučiće, nije znao čiji su, ali je povređena zena ispričala šta se desilo policiji i rekla da su bili krvavi.

Violeta je, tada za naš portal kratko rekla da je lično poznavala momka čiji su to psi.

- Mladi psi su u pitanju, ja sam obilazila kuću nekoliko puta, nije se slično ništa dešavalo ranije da ja znam. A u ovoj ulici ima najmanje 10 pasa koji čuvaju vikendice - rekla je komšinica.

O psima je inače vodila računa M.S., majka A.S. koji je njihov vlasnik, ali pošto nije u zemlji brigu o njima i kući je vodila komšinica, a psi su, pošto su bili bez stalnog nadzora uspeli da otvore boks, pobegnu i napadnu nesrećnog čoveka.

Foto: Zoran Sinko

 

A.S., inače, tada je bio na izdržavanju kazne zbog nedozvoljenog držanja i stavljanja u promet opojnih droga, odnosno marihuane.

Violeta M. je, kasnije, na saslušanju u Osnovnom javnom tužilaštvu u Mladenovcu izjavila da ne priznaje krivično delo, a ona je uhapšena tada jer je, kako se sumnja, 4. januara oko 9:30 nahranila pse, ali ih nije zatvorila u metalni boks koji je predvidjen za njihov smeštaj, već ih je ostavila da slobodno šetaju po dvorištu.

- Kako su bili bez nadzora, psi su izašli na ulicu Meljansko brdo bb i oko 12:30 napali novinara Vladana i izujedali ga po donjim ekstremitetima, usled kojih ujeda je on preminuo na licu mesta. Nakon toga psi su izujedali i njegovu suprugu O.R. koja je zadobila lake telesne povrede nakon čega je smeštena u Urgentni centar - saoptilo je tada ovo tužilaštvo.

Foto: Zoran Sinko

 

Iako je Violeta za Kurir ispričala da ne zna da su ovi psi ranije napali nekoga, Zora Mladenovic, majka dečaka (8) i (14) za Kurir je ispričala da su mesecima vodili borbu sa ovim psima koji su napadali decu po komšiluku, između ostalog i njene sinove.

Majka dečaka nam je tada ispričala da su tri psa pre nego što ih je vlasnica M.S. odvela u naselje Sedlar na Kosmaju bila potpuno raspuštena i to samo na 300 metara od njene kuće i puta kojim deca idu u školu.

- Prvo su mi napali mlađeg sina, imao je lakše povrede, više ogrebotine i oguljotine, jer je reagovala komsinica koja je čula napad - rekla je Zora za Kurir.

Tada nije prijavila napad, ali je upozorila komšinicu da bi zaštitila svoju decu. Prvi napad dogodio se u maju 2022. godine.

Foto: Zoran Sinko

 

- Drugi put napali su mog starijeg sina u novembru iste godine. On je prošao ozbiljnije, sedmi je razred, tada sam morala da reagujem - ispričala je Zora.

Ona je dodala da je više nego žalosno što je ovako nešto moralo da se desi.

- Ja sam sina tada odvela u Dom zdravlja i doktorica je po službenoj dužnosti morala da reaguje i obavesti policiju. Tada nam je rečeno i da Veterina Beograd može da reaguje samo ako pse pronađe na ulici. Vlasnica M.S. je u momentu drugog napada bila u Francuskoj, a kasnije je pse preselila na Kosmaj - kaže nam sagovornica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Đorđe Stanković krši zakon! Jovanov: Lik koji je krao toalet papir vrši brutalan pritisak na sudije kako bi isposlovao odluku u korist svoje izborne liste!
Izbori 2024

Đorđe Stanković krši zakon! Jovanov: Lik koji je krao toalet papir vrši brutalan pritisak na sudije kako bi isposlovao odluku u korist svoje izborne liste!

Član Predsedništva Srpske napredne stranke i narodni poslanik Milenko Jovanov oglasio se povodom vesti da je lider "Guz koalicije" i kradljivac toalet papira iz Skupštine Srbije, Đorše Stanković, po instrukcijama iz jedne Zapadne ambasade žestoko zapretio sudijama Višeg suda u Nišu da prekroje izbornu volju građana i obore izborne rezultate u tom gradu na jugu Srbije!

12.06.2024

14:42

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Ovo se ne viđa često! Turci bodre Dušana Silnog! (VIDEO)
EURO 2024

Ovo se ne viđa često! Turci bodre Dušana Silnog! (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije održaće danas prvi trening u Augzburgu pred start Evropskog prvenstva. Veliki broj navijača dočekao je “orlove”, a interesantno je da je manja grupa navijača turskog Fenerbahčea doputovala u trening centar srpskog tima, kako bi pružili podršku Dušanu Tadiću!

12.06.2024

17:52

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Ko "deli sreću" odžačarima?
Pitam se, pitam

Ko "deli sreću" odžačarima?

Kragujevačkog odžačara koji decenijama “deli sreću” onima koji veruju da će im dan biti bolji kad ga sretnu, spazili smo na zanimljivom mestu, odakle neki odlaze veseli a drugi zabrinuti...

12.06.2024

19:25