• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/24sedam

27.12.2023

22:46

Izrešetan iz "audija smrti"! Željko Bodiš likvidiran je dok je čekao prijatelja, u njega ispaljeno oko 40 metaka (VIDEO)

Printskrin video

Vesti

Izrešetan iz "audija smrti"! Željko Bodiš likvidiran je dok je čekao prijatelja, u njega ispaljeno oko 40 metaka (VIDEO)

Podeli vest

Željko Bodiš (23), poznatiji kao Žeks, ubijen je 27. decembra 2000. godine, oko 14 sati, u svom "pasat karavanu" ispred kafića "Slon" na uglu ulica Borske i Bogdana Žerajića na beogradskom Kanarevom brdu.

Tada su nepoznati napadači iz "audija 80", bordo boje, ispalili na njega više rafala iz automatskog oružja, a potom pobegli u pravcu Vojno medicinske akademije.

Kasnije je utvrđeno da su Miloš Simović i Vladimir Milisavljević Budala hicima iz "kalašnjikova" ubili Bodiša. O njemu su znali sve, a bila je spremna i rezervna ekipa "zemunskog klana" da uskoče ako bude zatrebalo.

Bodiš je bio u svom automobilu parkiranom u blizini semafora u Borskoj ulici, gde je, kako kažu, čekao nekog da izađe iz obližnjeg kafića. Iznenada su mu u "audiju" prišli napadači i kroz prozor vozila ispalili oko 40 metaka iz "kalašnjikova" u vozačevu stranu.

Teško ranjeni Bodiš, koga su meci pogodili u vrat, glavu i grudi, pokušao je da zaustavi "pasat", jer se nalazio na nizbrdici, ali je to uspeo tek nakon 30-40 metara. 

Kad se "pasat" zaustavio, videvši teško ranjenog Bodiša, njegov brat i jedan prijatelj izvukli su ga, stavili u automobil i krenuli ka Urgentnom centru. On je, međutim, izdahnuo na putu ka bolnici.

Na mestu napada policija je zatekla izrešetan "pasat", srču po asfaltu, a odmah je organizovana potraga za "audijem" u kojem su bili napadači. Tablice na vozilu su bile ukradene.

Prema nezvaničnim informacijama, Bodiš je bio poznat policiji, a kako tvrde, bio je prijatelj  Zorana Uskokovića Skoleta, koga je "zemunski klan" izrešetao  27. aprila iste godine.

Tokom akcije "Sablja", organizovane posle ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, utvrđeno je da su "zemunci" 27. decembra 2000. godine, na beogradskom Kanarevom brdu, ubili Željka Bodiša.

Po ustaljenom scenariju, iz "audija" u pokretu, kako je utvrđeno, na Bodiša su rafale iz "kalašnjikova" ispalili Miloš Simović i Vladimir Milisavljević. Ukradeni automobil vozio je Milošev brat Aleksandar Simović.

Istraga je došla do saznanja da su Simovići i Milisavljević imali rezervnu ekipu koja je trebalo da se uključi ukoliko bi nešto krenulo naopako. U drugom timu bili su Milan Jurišić Jure, Milan Glišović Milanče, Đorđe Slavković Đole i Dušan Krsmanović Dule.

Kako je utvrđeno, pripadnici "zemunskog klana" znali su sve o Bodišu - gde živi, gde se kreće i koga posećuje.

Policija je otkrila i još nekoliko zločina koje su počinile ubice Željka Bodiša.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tako vi to radite

pre 4 meseca

Prepisali ste tekst iz klipa i napravili "exclisi e". Tako vi to radite profesionalno, samo jos niste rekli, šta ste hteli sa ovim? Kakvu poruku savet saljete? Da nam ulepsate dan, zivot?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Sport

Piksi u Loznici! Selektor stigao na finale Kupa! (VIDEO)
Fudbal

Piksi u Loznici! Selektor stigao na finale Kupa! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine večeras na stadionu "Lagator" u Loznici igraju finale Kupa Srbije, a meč je privukao veliku pažnju srpske fudbalske javnosti. Kako javlja naš izveštač iz Loznice, na novootvoreni stadion stigao je i selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.

21.05.2024

19:54

Planeta

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!
Sami su to tražili

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!

Demokratija je u Evropi zamišljena kao osnovna vrednost koju podržava šira javnost širom kontinenta. Istovremeno, a talas ekstremne desnice, čiji se vrhunac očekuje tokom evropskih izbora u junu, smatra se samo prolaznom političkom pojavom. I dalje se veruje da će evropska demokratija opstati - iako zvuči utešno, to nije sasvim tačno, piše Politiko .

21.05.2024

19:30

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija