• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.12.2023

08:31

Nasilje na ulicama Beograda neće biti tolerisano: Tužilac Stefanović

TANJUG/ Sava Radovanović

Vesti

Nasilje na ulicama Beograda neće biti tolerisano: Tužilac Stefanović

Podeli vest

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović je u izjavi za Tanjug, posle nasilja koje se sinoć dogodilo ispred Skupštine grada Beograda, upozorio učesnike protesta da nasilje na ulicama glavnog grada neće biti tolerisano.

"Svi koji izvrše krivično delo Pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja i Nasilnično ponašanje na sportskoj manifestaciji ili javnom skupu biće procesuirani u skladu sa zakonom", poručio je sinoć Stefanović.

Glavni javni tužilac je apelovao da učesnici protesta ne pribegavaju nasilju, već da svoje zahteve ostvaruju kroz institucije.

Foto: Informer

 

Učesnici protesta koje predvodi lista „Srbija protiv nasilja“ pokušali su sinoć nasilno da uđu u zgradu Skupštine grada Beograda.

Oni su polomili vrata i više prozora na zgradi Skupštine Beograda, bacali staklene flaše, kamenice i motkama razbijali vrata.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ana

pre 5 meseci

Policija treba da bude brutalna kad je ovakav vid nasilja na ulicama.

Maki

pre 5 meseci

Uništavanje državne imovine treba najoštije sancionisati

ana

pre 5 meseci

Lideri opozicije bi trebalo da preuzmu odgovornost za nasilne postupke svojih pristalica. Ovakvo ponašanje je štetno i za društvo i za demokratiju. Narod je rekao svoje i neka se pomire sa tim.

ena

pre 5 meseci

Građani Srbije žele stabilnost i sigurnost, a ne nasilje na ulicama. Opozicija gubi podršku svojim neodgovornim postupcima.

ema

pre 5 meseci

Umesto što koriste nasilje kao sredstvo pritiska, opozicija bi trebalo da se posveti izgradnji kvalitetnog programa i ponudi konkretna rešenja za probleme društva.

Nena

pre 5 meseci

Tako je, u zatvor pa tamo neka mafija koliko hoce

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31