• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/republika

21.12.2023

13:28

Dečak ubica izvoljeva i traži specijalni status! Kostu ne interesuju žrtve, ali zato mu smeta šta jede

Informer/društvene mreže

Vesti

Dečak ubica izvoljeva i traži specijalni status! Kostu ne interesuju žrtve, ali zato mu smeta šta jede

Podeli vest

Dečak ubica Kosta K. (14), koji je 3. maja ubio devet učenika i radnika obezbeđenja OŠ" Vladislav Ribnikar" od prvog dana boravka u Klinci za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu u Beogradu gde je nakon hapšenja zatvoren, ima zamerke na hranu i čak je u više navrata tražio da naruči da mu donesu hranu iz restorana, a zamera i zašto on nema specijalni status.

Dečak kako saznajemo svakodnevno bukvalno maltretira zaposlene suludim zahtevima, a od prvog dana jedna od stvari koje mu najviše smeta u bolnici je hrana, za koju kaže da je bezukusna i nezdrava. 

Dok brojni veštaci iz oblasti psihijatrije i psihologije mukotrpno rade s dečakom da bi, pored njegovih crta ličnosti pre masakra, otkrili i kako se oseća i razmišlja nakon što je deset porodica zavio u crno, on pokazuje da nema nimalo empatije za žrtve, ali zato ima stalne prigovore jer nema specijlni status.   

- On dobija obilne i zdrave obroke, kao i svi drugi pacijenti, a među njima ima najviše mesa i povrća, ali Kosta kao da ne shvata da on tu ne može da ima specijalan tretman, pa stalno pravi dramatične scene i govori: "Neću da jedem pasulj, neću boraniju, mrzim grašak, vi mene namerno izgladnjujete..." Zahteva samo neke nezdrave namirnice pune šećera ili luksuzna jela koja je navikao da jede na brojnim putovanjima - opisuje izvor upućen u zbivanja u bolnici u kojoj je Kosta smešten.

Kako objašnjava sagovornik, Kostino nezadovoljstvo zdravom ishranom dodatno je pojačalo njegovo histerično ponašanje, koje ispoljava poslednjih nedelja.

- Kako vreme odmiče, dečak postaje sve nervozniji i odbija saradnju sa stručnjacima koji rade na njegovom slučaju. Sve više shvata da njegovi prohtevi imaju male mogućnosti da budu ispunjeni. Ranije je uporno tražio da mu se donesu mobilni telefon, igrice, konzola za igrice i laptopi postvaljao je pitanej zašto je u bolnici. Ovo samo ukazuje da je on hladnokrvni dečak, koji se nikada neće pokajati za zločin koji je počinio. On skoro nikada i ne pominje svoje žrtve, a jedno mu je bilo važno da sazna koga je sve ubio, a kada je to saznao na saslušanju u tužilaštvu gde je putem video linka svedočio protiv oca Vlamdira više se uopšte nije zainteresovao za žrtve - navodi izvor.

Kako je ranije pisano, Kosta je navikao na luksuzni život i ispunjavanje svih želja, a s porodicom je bio na brojnm putovanjima i otac Vladimir i majka Miljana su mu ispunjavali sve želje. Upravo zbogovoga Kosta očekuje da će i u bolnici imati specijalni tretman, ali kako je objašnjeno jedini specijalni tretman u odnosu na njega su one bezbednsone mere, a svi ostali uslopvi su kao i za sve druge pacijente bolnice u kojoj je smešten. 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija