• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Novosti

09.12.2023

16:37

Skopske dželate advokati odbili da brane: Zbog ubistva Vanje (14) i Pančeta (74) ključa bes u Severnoj Makedoniji

EPA/Shutterstock/makedonska policija

Vesti

Skopske dželate advokati odbili da brane: Zbog ubistva Vanje (14) i Pančeta (74) ključa bes u Severnoj Makedoniji

Podeli vest

Dok se čeka izručenje Ljupča Pa­levskog Palča, pr­voosumnjičenog za otmice i ubistva Vanje Đorčevske (14) iz Skoplja i frizera Pančeta Žežovskog (74) iz Velesa, od pravosudnih organa Turske, gde mu, po­sle hapšenja, teče ekstra­dicioni pritvor, četvorica njegovih saradnika u izvršenju teškog kri­vičnog dela, u pritvor­skoj jedinici istražnog zatvora u skopskom naselju Šuto orizari, suočeni su sa problemom da angažuju branioca.

Zato je svima, prema dostupnim infor­macijama, dodeljen advo­kat po službenoj dužno­sti, ali njegov identitet nije objavljen.

U skopskim medijima se podseća da je po hapše­nju osumnjičenih posred­stvom društvenih mreža proširen svojevrstan apel da nijedan advokat ne prihvati angažman u od­brani zločinaca. U listu "Fokus" je objavljeno da su sa istim apelom na taj stav pozivali i sami advo­kati. No, jasno je da sudsko razrešenje čitavog sluča­ja nije moguće bez adekvat­ne odbrane osumnjičenih.

Zbog težine krivičnog dela koje im se stavlja na teret, obavezno je da ima­ju branioca.b Zato je, kako se navodi, određen jedan advokat po službenoj du­žnosti za sve pritvorene.

U pomenutom listu se na­vodi da se "za sada neće objaviti njegov identitet - zbog revolta javnosti u ovom slučaju". U takvim okolnosti, osumnjičenima neće biti lako da obezbede "svoje" advokate ni za predstoje­ći sudski proces. Advokat koji je zamolio da ostane anoniman, navodi da je profesionalna du­žnost odabranih advokata da u predmetu brane kli­jenta nezavisno od težine i specifičnosti dela...

Foto: printskrin/fejsbuk

 

 

"To će svakako biti u slu­čaju suđenja osumnjičeni­ma za dvostruko ubistvo - likvidaciju Đorčevske i Žeževskog. Četvorica osumnjiče­nih za otmicu i ubistva Vanje i Pančeta, kako se saznaje, u istražnom zatvoru su suočeni i sa revoltom ostalih pritvo­renika. Portal "Skopje1" navodi da se svako njiho­vo izvođenje i uvođenje u zatvor prati sa prozora, a da "im pritvorenici dovikuju, lupaju po rešet­kama i psuju ih".

Direk­tor zatvora Filip Andov je izjavio da je pristup četvorici osumnjičenih, među kojima je i Vanjin otac Aleksandar Đorčev­ski, ograničen i za zatvor­sku policiju. S obzirom na stepen krivičnog dela, pristup ima samo ograni­čen broj stražara sa po­sebnim karticama za ulaz.

Trojica od četvorice osumnjičenih, koji su u skopskom istražnom za­tvoru - Velibor Manev, Vlatko Kešišov i Bore Videvski, kako je potvrđe­no iz istrage, priznali su krivicu. Oni su pred tu­žiocima i u policijskoj "obradi" objasnili svoje uloge u zločinačkom po­duhvatu. Ljupča Palevskog Palču su označili kao or­ganizatora i realizatora, egzekutora monstruoznog čina. Jedini iz te grupe, ko­ji negira krivicu i svoje učešće u grozomornom planu likvidacije, jeste otac ubijene Vanje - Alek­sandar. U istrazi je, kako je objavljeno, čak negirao da se uopšte poznaje sa ak­terima u zločinu, i tvrdio da Palevskom nije odao de­talje kretanja svoje ćerke pre otmice i ubistva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Apsolutna neistina da 'već 10 dana nema nijednog zapisnika iz Niša na sajtu RIK' - Oglasio se GIK posle skandaloznih optužbi!
Izbori 2024

Apsolutna neistina da 'već 10 dana nema nijednog zapisnika iz Niša na sajtu RIK' - Oglasio se GIK posle skandaloznih optužbi!

Povodom skandaloznih tvrdnji iznetih od strane pravnice Sofije Mandić u emisiji „Iza vesti“ na N1 televiziji u sredu, 12. juna 2024. godine, da javnosti nisu dostupni zapisnici biračkih odbora o sprovođenju glasanja na lokalnim izborima u Nišu, održanim 2. juna 2024. godine, GIK je dužan da ovim putem reaguje i ovakve neistine najoštrije demantuje.

13.06.2024

11:14

Vesti

Spasovdanska litija stigla do Hrama Svetog Save (FOTO)
Politika

Spasovdanska litija stigla do Hrama Svetog Save (FOTO)

Svečana Spasovdanska litija sa kivotom sa svetim moštima Prepodobnog Justina Ćelijskog i čudotvornom ikonom Presvete Bogorodice Znamenje, koju predvodi patrijarh srpski Porfirije u pratnji arhijereja, stigla je ispred Hrama Svetog Save, gde se očekuje da će se obratiti poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC).

13.06.2024

20:13

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Bajden i Zelenski potpisali 10-godišnji bezbednosni dil! Za Moskvu to je samo parče papira, važiće dok Putin ne uđe u Kijev!
Tresla se gora

Bajden i Zelenski potpisali 10-godišnji bezbednosni dil! Za Moskvu to je samo parče papira, važiće dok Putin ne uđe u Kijev!

Američki predsednik Džozef Bajden i ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski potpisali su desetogodišnji bezbednosni sporazum između SAD i Ukrajine. Bajden je nakon potpisivanja, u italijanskom letovalištu Borgo Enjacija, izjavio da je rat u Ukrajini bio test za ceo svet i to da li će stajati uz Ukrajinu i za "suverenitet i slobodu, protiv tiranije", prenosi CNN.

13.06.2024

23:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Ubi bože! Voćari pod Jelicom se hvataju za glavu!
Srbija

Ubi bože! Voćari pod Jelicom se hvataju za glavu!

Dan posle razarajućeg nevremena koje je pogodilo čačanska sela podno planine Jelice, zabrinuti voćari kupe plodove sa zemlje i sabiraju štetu. Velika oštećenja pretrpela je kajsija, koja za samo nekoliko dana pristiže na berbu.

13.06.2024

18:12