• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/glas srpske

22.11.2023

09:18

Obrt u slučaju odbeglog pedofila iz Banjaluke! Lociran u Zagrebu, ali nije uhapšen jer ima hrvatsko državljanstvo

Društvene mreže

Vesti

Obrt u slučaju odbeglog pedofila iz Banjaluke! Lociran u Zagrebu, ali nije uhapšen jer ima hrvatsko državljanstvo

Podeli vest

Osuđeni pedofil Ivica Mišković (65) koji je pobegao iz prostorija Osnovnog suda u Banjaluci nije uhapšen u Zagrebu, kako su u ponedeljak preneli mediji, jer ima hrvatsko državljanstvo zbog čega ne može da bude izručen drugoj državi

Zagrebačka policija potvrdila je da je 16. novembra locirala Ivicu Miškovića, osuđenog pedofila koji je pobegao iz prostorija Osnovnog suda u Banjaluci, ali dodaju da nije bilo osnova za njegovo dalje zadržavanje, odnosno hapšenje, s obzirom na to da je Mišković i hrvatski državljanin.

- Prema odredbama Ustava Republike Hrvatske, hrvatski državljanin ne može biti izručen drugoj državi, osim kad se mora izvršiti odluka o izručenju ili predaji, donesena u skladu s međunarodnim ugovorom ili pravnom regulativom Evropske unije. S obzirom na to da navedeni uslov u odnosu na navedenu osobu nije bio ispunjen, Interpol Zagreb uputio je Interpolu Sarajevo obaveštenje o protokolu koji je potrebno ispuniti putem nadležnih pravosudnih organa - kazali su iz Policijske uprave Zagreb za medije.

Ivica Mišković iz Kaknja pobegao je 7. novembra iz Osnovnog suda u Banjaluci gde je prethodno osuđen na 4 godine zatvora za teško zlostavljanje devojčice, inače ćerke njegovog pastorka. 

Istraga je pokazala da nakon presude nije bio vezan lisicama i da su ga sudski policajci bez nadzora ostavili u kancelariji. To je iskoristio i iskočio kroz prozor. Sudska policajka, koja je stajala na ulazu u sud, pokušala je da ga spreči, ali nije uspela.

Bekstvo je postalo predmet istrage koju sprovodi Uprava kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske. Zbog niza sumnjivih okolnosti ispituje se da li je bekstvo bilo planirano i da li je pedofil imao pomagače odnosno logističku podršku.

Podsetimo Ivica Mišković je u februaru 2021. godine došao u Banjaluku, svega mesec dana nakon što je u Kaknju navodno prijavljen za zlostavljanje dečaka (12). Mediji su izveštavali da je ubrzo po dolasku u Banjaluku zlostavljao devojčicu (9), a kada ga je majka njegove žrtve prijavila policiji, on je pobegao u Nemačku, gde je nekoliko meseci kasnije uhapšen i izručen u Republiku Srpsku. 
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

U nemačkim medijima objavljena slika predsednika Vučića pokrivenog srpskom zastavom! Šta će uslediti u Crnoj Gori nakon sramnog glasanja u UN? (VIDEO)
Live TV

U nemačkim medijima objavljena slika predsednika Vučića pokrivenog srpskom zastavom! Šta će uslediti u Crnoj Gori nakon sramnog glasanja u UN? (VIDEO)

Puna dva dana priča se o Savetu bezbednosti u UN. U Specijalnoj emisiji Informera o temi Rezolucije u Srebrenici govorili su prof. dr Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije i predsednik poslaničke grupe PUPS-a Stefan Krkobabić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog Andreja Lović iz Nemačke i novnar Igor Damjanović iz Donjecka, kao i Vojkan Milošević, direktor Centra za antiterorizma i Olga Ravasi, gopolitički strateg.

25.05.2024

20:02

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija