• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I. - D. Ć.

21.11.2023

18:55

Belivukov bivši advokat hvatao beleške, pa ćaskao sa njegovim novim braniocem! "Došao sam da podržim drage ljude, ljubav je to"!

Informer/društvene mreže

Vesti

Belivukov bivši advokat hvatao beleške, pa ćaskao sa njegovim novim braniocem! "Došao sam da podržim drage ljude, ljubav je to"!

Podeli vest

Bivši advokat klana Veljka Belivuka, Dejan Lazarević, koji je nedavno pušten iz kućnog pritvora, juče i danas je prisustvovao suđenjima u svojstvu publike.

Ipak, on je to iskoristio da, sedeći u publici hvata beleške, te je tokom pauze ćaskao sa novim Belivukovim advokatom Nikolom Jerkovićem i diktirao mu svoje beleške. 

Kako informer. rs. saznaje, on razmišlja da se ponovo aktivira kao advokat.

Jedan od advokata u ovom slučaju pojasnio je za republika. rs da Lazarević može da brani Belivukov klan.
- Dejan Lazarević može da se bavi advokatorom jer je neosuđeno lice u ovom momentu, iako se protiv njega vodi postupak - rekao je jedan mladi advokat koji je želeo da ostane anoniman. 

Advokat Lazarević je  pre ulaska u sudnicu nekome na holu rekao: "Došao sam da podržim drage ljude". 

Na konstataciju jedne novinarke da je on bog za Belivukov klan, odgovorio je: "Ljubav je to".

U neformalnom razgovoru Lazarević je kazao da mu je Marko Miljković draži od Belivuka, ali da voli obojicu. 

Lazarević je uhapšen u aprilu 2002. godine, pod optužbom da je pripadnik organizovane kriminalne grupe Darka Šarića. Iz Centralnog zatvora je pušten u februaru ove godine, uz uslov da u kućnom pritovoru nosi elektronsku nanogicu.

Foto: Informer/društvene mreže

LDraći mu Miljković od Belivuka

On se redovno pojavljuje na suđenjima u procesu u kojima je optužen sa Darkom Šarićem, a sada iz publike može nesmetano da prati suđenje svojim bivšim klijentima. Belivuka i ostali optuženi su mu se obradovali kao da im je rod rođeni.

Lazarević je ranije držao koncept odbrane u svojim rukama, a i dirigovao je celim procesom. Kada je uhapšen, Belivuk i ostalih deset viskorangiranih članova klana su ostali obezglavljeni, pa su jedva našli druge branioce.

Foto: Foto: Maša Banđur

Advokat Nikola Jerković,novi branilac Belivuka

Uspon Dejana Lazarevića u svetu advokature mnogi vezuju za činjenicu da mu je prvi klijent zbog koga je dospeo u žižu javnosti misteriozni Dejan Stojanović Keka, čovek koji je označen kao vođa novobeogradskog kriminalnog klana. On je, kako Informer saznaje od dobro obaveštenih izvora, kum sa Kekom. Inače, Stojanovićeva grupa se smatra odgovornom za brojna surova ubistva, a često se dovode u vezu i sa krupnim narko-biznisom. Keka je navodno deo novca "prao" i kroz transfere fudbalera kojima je bio "menadžer".

Branio Šarićevu grupu 

Šira javnost Lazaravića verovatno najbolje pamti kao branioca Darka Šarića. Pljevljak je osuđen na 15 godina zatvora za organizovanje međunarodnog šverca 5,7 tona kokaina. U toj grupi Lazarević brani više optuženih.

Lazarević je bio i deo tima koji brani Šarića za "pranje" više od 20 miliona evra, za koje se veruje da su stečeni krijumčarenjem kokaina.

Posle snimaka počinjenih zverstava klana Belivuk - Miljković i obelodanjivanja njihove veze sa vođom "kavačkog klana" Radojem Zvicerom, Lazarević se ponovo našao u centru pažnje kada je tražio od beogradskih medija da se objavi pismo odbeglog Zvicera. U momentu kada je Radoje nestao tajnim kanalima, i kada su njegovi saradnici hapšeni po Srbiji, stiglo je pismo Lazarevića, u kome se tvrdi da je njegov klijent "porodičan i pošten čovek protiv koga se vodi medijska hajka."


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vojin

pre 5 meseci

Pa da kriminalac pomaze ubicama sramota da se tako nesta i spominje i njega treba osuditi na dozivotnu kaznu jer je u saradnji sa kriminalcima i ubicama.

sledeća vest

Izbori 2024

Građani treba da znaju na kakve su prevare spremne opozicione liste! Oglasio se SNS povodom odbacivanja liste Save Manojlovića
Izbori 2024

Građani treba da znaju na kakve su prevare spremne opozicione liste! Oglasio se SNS povodom odbacivanja liste Save Manojlovića

Opštinski odbor Vračar Srpske napredne stranke (SNS) saopštio je danas, povodom odluke Opštinske izborne komisije (OIK) gradske opštine Vračar koja je odbacila listu "Dr Savo Manojlović i ja sam Vračar - Kreni-promeni" zbog nepoštovanja propisa o zastupljenosti polova, ali i zbog nedovoljnog broja potpisa, da građani mogu još jednom da se uvere na kakve su sve prevare spremni predstavnici opozicionih lista.

14.05.2024

19:56

Vesti

To su projekti koje znače budućnost Srbije! Vesić i Varhelji obišli završne radove na Intermodalnom terminalu u Batajnici (FOTO)
Politika

To su projekti koje znače budućnost Srbije! Vesić i Varhelji obišli završne radove na Intermodalnom terminalu u Batajnici (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je danas zajedno sa sa komesarom EU za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem završne radove na Intermodalnom terminalu u Batajnici ukupne vrednosti 15,5 miliona evra i tom prilikom naglasio da to nije najveći projekat koji je Srbija radila sa EU, ali da je značajan jer pospešuje privredni rast.

14.05.2024

17:58

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Najveći trgovinski rat ikada! Bajden udario na Peking - uvodi carine i do 100%
Planeta

Najveći trgovinski rat ikada! Bajden udario na Peking - uvodi carine i do 100%

Predsednik SAD Džo Bajden najavio je značajno povećanje carina na niz kineskih uvoznih proizvoda, uključujući električna vozila, poluprovodnike, baterije i čelik, kao deo napora pred izbore kako bi zaštitio američku industriju usred rastućih strahova da Peking preplavljuje tržište jeftinim izvozom kako bi ojačao sopstvenu ekonomiju.

14.05.2024

18:48

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!
Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!

Nedelja zajedništva i sećanja u šabačkoj Ekonomsko-trgovinskoj školi "Stana Milanović" obeležena je na poseban način - otvaranjem Staninog sokačeta, koje će predstavljati ulaz u školu i novo poglavlje života svakog njenog učenika.

14.05.2024

17:19