• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/novosti

28.10.2023

08:45

Dve žene koje je su čuvale dečaka, iz Bečeja, koji je pao sa 3. sprata priznale krivicu: Sklopile sporazum sa tužilaštvom, a na ovoliko su osuđene

informer.rs

Vesti

Dve žene koje je su čuvale dečaka, iz Bečeja, koji je pao sa 3. sprata priznale krivicu: Sklopile sporazum sa tužilaštvom, a na ovoliko su osuđene

Podeli vest

Dve žene koje je hraniteljka M.L. (60), dok je na odmoru, angažovala da čuvaju dečaka (14) koji je 19. avgusta poginuo posle pada sa trećeg sprata zgrade u Dositejevoj 18 u Bečeju, priznale su krivicu i sklopile sporazum sa Osnovim javnim tužilaštvom, koji je sud prihvatio.

Presudom bečejskog Osnovnog suda, Z.K. (56) iz Bačkog Gradišta, koju je hraniteljka M.L. angažovala da se u njenom odustvu stara o maloletniku, oglašena je krivom za napuštanje nemoćnog lica i izrečena joj je kazna od godinu dana, koju će izdržavati u kući uz elektronski nadzor.

Na osnovu sporazuma presuda je, za isto krivično delo, izrečena i Lj.P. (49) iz Banjaluke i ona je osuđena na šest meseci, a kaznu će izdržavati na adresi stanovanja sa nanogicom.

Inače postupak protiv hraniteljke M.L. još uvek traje, a tužilaštvo je protiv nje podiglo optužnicu za dva krivična dela.

- Osnovno javno tužilaštvo u Bečeju je sudu podnelo optužni predlog protiv M.L. zbog krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i napuštanje  nemoćnog lica - saopštili su u Osnovom sudu u Bečeju.

M.L. se nalazi u pritvoru od 31. avgusta, a njen advokat je uložio žalbu na tu odluku, ali se čeka odluka suda.

Podsetimo dečak (14) sa posebnim potrebama, 19. avgusta, dok je bio sam u stanu pao je sa trećeg sprata i preminuo.

Hraniteljka M.L. je nekoliko sati ranije otišla na letovanje, a dečaka je ostavila na čuvanje rođaci Z.K. i njenoj gošći Lj.P. i za to im je navodno platila 25.000 dinara.

Dve žene koje su bile angažovane za čuvanje dečaka kobne večeri su ga ostavile bez nadzora i otišle u prodavnicu.

Inače na saslušanju u bečejskom tužilaštvu M.L. je izjavila da je o odlasku na odmor usmeno obavestila Centar za socijalni rad u Novom Bečeju, a da se dogodila nesreća obaveštena je u putu i odmah se vratila u Bečej.

Zbog ove tragedije Pokrajinski sekreterijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova u Novom Sadu, uradio je vanredni inspekcijski nadzor nad radom Centra za socijalni rad Novi Bečej i sačinio izveštaj o uočenim propustima i nepravilnostima.

Izveštaj je, kako je ranije rečeno, prosleđen Osnovnom javnom tužilaštvu u Bečeju, koje na osnovu svih prikupljenih dokaza sprovodi istražni postupak. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Palma slavi pobedu na izborima: Hvala Jagodincima! (FOTO)
Izbori 2024

Palma slavi pobedu na izborima: Hvala Jagodincima! (FOTO)

Na lokalnim izborima u Jagodini ubedljivu pobedu odnela je lista “Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija - Ivica Dačić – SPS” sa 56,98% glasova, druga je lista “Aleksandar Vučić – Jagodina sutra” 25,47 %, treća “Maja Radojičić – Jagodina zaslužuje bolje” sa 6,49 % i četvrta “Mi snaga naroda – prof dr Branimir Nestorović” sa 4,07%, dok ostale dve liste nisu prešle cenzus. “

03.06.2024

12:17

Vesti

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini
Politika

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini

Delegacija Narodne skupštine Srbije doputovala je danas u Peking, gde će učestovati na Četvrtom sastanku Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa (SK SKNK), jednog od najvažnijih organa vlasti u Narodnoj Republici Kini.

03.06.2024

11:41

Dodik o velikoj diplomatskoj pobedi: Rezolucija propala na glasanju u UN zahvaljujući delovanju Srbije i Vučića!
Politika

Dodik o velikoj diplomatskoj pobedi: Rezolucija propala na glasanju u UN zahvaljujući delovanju Srbije i Vučića!

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik izjavio je da je rezolucija o Srebrenici propala na glasanju u Generalnoj skupštini UN i da je takvo glasanje rezultat i ogromnog truda i delovanja Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, koji su, kako je istakao, neumorno u nebrojenim kontaktima sa članicama UN ukazivali na jednostranost i netačnost onoga što je bošnjačko-nemačka rezolucija spremila kao osudu srpskog naroda, Srbije i Republike Srpske.

03.06.2024

10:51

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Hit scena! Posvađao se sa devojkom pa predao meč!
Tenis

Hit scena! Posvađao se sa devojkom pa predao meč!

Australijski teniser Bernard Tomić (31) predao je meč Japancu Juti Šimicuu na turniru Litl Rok open u Arkanzasu pri vođstvu protivnika 1:0 u setovima. Ono što je obeležilo ovaj meč jeste zanimljiva scena koja je viđena, kada je Tomić ušao u raspravu sa svojom devojkom Keli Hanom!

03.06.2024

12:44

Planeta

Zabava

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“
Kultura

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“

Позориште лутака „Пинокио“ ће у среду 05. јуна 2024. године у 20 часова одржати премијеру представе ЗЕЦ И ПАС, у режији Силвана Омерзуа, а реприза представе „Зец и Пас“ ће се одржати у суботу, 08. јуна у 12 часова.

03.06.2024

11:12

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija