• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.10.2023

15:28

Uhapšeni zlostavljači dece! Mališane držali u ropskom položaju, terali ih da prose u Nemačkoj i Francuskoj (VIDEO)

printscreen

Vesti

Uhapšeni zlostavljači dece! Mališane držali u ropskom položaju, terali ih da prose u Nemačkoj i Francuskoj (VIDEO)

Podeli vest

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP-SBPOK, po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, u koordinaciji sa Evropolom, uhapsili su pet osoba, dok će protiv jedne koja je u pritvoru biti podneta krivična prijava, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo trgovina ljudima.

Uhapšeni su N. T. (1981), Z. M. (1962), J. M. (1981), N. M. (1997) i M. A. (1975), svi iz Loznice.

Sumnja se da su pripadnici ove međunarodne organizovane kriminalne grupe od avgusta 2020. do oktobra 2023. godine, na teritoriji Srbije, Nemačke i Francuske eksploatisali kroz prosjačenje veći broj dece uzrasta od 5 do 11 godina i jednu tridesetsedmogodišnju državljanku Ukrajine, dok su osamnaestogodišnju žrtvu ovog krivičnog dela držali u položaju sličnom ropskom.

Foto: printscreen

 

Osumnjičeni su eksploatacijom žrtava trgovine ljudima pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od nekoliko desetina hiljada evra, a novac su koristili za sopstvene potrebe i luksuzan život.

Pretresanjem njihovih stanova pronađeno je više mobilnih telefona i sim kartica, novac, dokumentacija o međunarodnim novčanim transakcijama, kao i USB memorije.

Tokom akcije hapšenja na više lokacija zatečeno je šestoro dece od 6 do 11 godina koja su zbrinuta u saradnji  Kancelarije za koordinaciju aktivnosti u borbi protiv trgovine ljudima, Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima i Centra za socijalni rad u Loznici, u skladu sa njihovim nadležnostima i načelom najboljeg interesa deteta. Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, sprovedeni nadležnom tužilaštvu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija