• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/24sedam

10.10.2023

18:38

"Bog uzima najbolje za carstvo, zemaljsko je njima bilo malo"! U Malom Orašju podignut spomenik šestorici ubijenih mladića (FOTO)

Printskrin/Tvitwer/SlavicaP

Vesti

"Bog uzima najbolje za carstvo, zemaljsko je njima bilo malo"! U Malom Orašju podignut spomenik šestorici ubijenih mladića (FOTO)

Podeli vest

U Malom Orašju, na mestu na kom su 4. maja brutalno ubijeni Petar, Nemanja, Lazar, Marko, Aleksandar i Nikola, danas su završeni radovi i postavljen je spomenik u čast ubijenih mladića.

Na mestu gde je nekada odzvanjala dečija graja i pesma sada se nalazi spomenik sa slikama ubijenih mladića, njihovi datumi rođenja i pesma koja im je posvećena:


"Hteli smo slaviti

Đurđevdan sveti,
Cvetalo cveće, pletu se venci

Al mladost je naša otišla tada,

Četvrtog maja, tuga zavlada.

Ostale su slike i sećanja samo,

Na jedno društvo, veselo, mlado.

Na jednog Petra, Nemanju, Marka,

Na jednog Lazara, Nikolu i Aleksandra.

Bog uzima najbolje za carstvo,

Zemaljsko je njima bilo malo.

Znali su šta znači drugarstvo

I srce im nikada nije stalo.

Jer kucaće zauvek u nama

Odzvanjaće njihov glas za nama.

Malo Orašje, Ravni Gaj,

Postao je sada naš mali raj."

Foto: Printskrin/Tvitwer/Slavica P.

Spomenik zversski ubijenim mladićima

Na mestu gde je ubijeno šest mladića, stoje veliki buketi cveća i izgorele sveće. Ravni Gaj sada je ograđen, posađena je trava, staze su popločane kamenom, a sazidana je i velika palionica za sveće.

Uroša Blažića (21), osumnjičenog za ubistvo ovih mladića, policija je uhapsila u selu u okolini Kragujevca. Posle masakra u okolini Mladenovca, Blažić je oteo taksi vozilo, kojim se dovezao do naselja Grošnice, gde se sakrio u ujakovoj šupi. Masovni ubica je posle hapšenja priznao svoje zločine, pravdajući ih nepravdom društva koje se reflektovalo na njega.

Foto: printscreen Twitter

Objava na Twiteru o podizanju spomen obeležja

Izjavio je i da su meštani stvarali zaveru protiv njega, da se o njegovom ocu pričalo loše i da je kriminalac, a okidač da pobije ljude bilo je i navodno ismevanje u školi jer je, kako kaže, tamnije puti.

Foto: Printskrin/Tvitwer/SlavicaP

Na istom mestu je sagrađena palionica za sveće

Psihijatrijskim veštačenjem je pokazano da je Blažić u trenutku svog krvavog pira bio u svesnom i uračunljivom stanju.

- Veštačenje nije pokazalo da on nije bio uračunljiv ili da na bilo koji način nije mogao da shvati značaj dela, niti da nije bio svestan svog ponašanja - izjavio je advokat porodice Panić, Ivan Milosavljević.

Foto: MUP Srbije, Informer

Uroš Blažić, masovni ubica iz Mladenovca

Urošu Blažiću, koji i iza rešetaka pravi incidente, pritvor je produžen do 30. oktobra.

Maksimalna kazna koju može da dobije je 20 godina robije za devet oduzetih mladih života, jer u trenutku zločina nije imao punu 21 godinu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Četiri meseca od masovnog ubistva kod Mladenovca! Pomahnitali Uroš B. ubio devetoro, a sada se oglasila ona (FOTO)
Potresne reči

Četiri meseca od masovnog ubistva kod Mladenovca! Pomahnitali Uroš B. ubio devetoro, a sada se oglasila ona (FOTO)

Osumnjičeni Uroš B. (21) iz Dubone kod Mladenovca pre tačno četri meseca počinio je masakr kada je bezobzirno ubio devetoro mladih ljudi u selima Malo Orašje kod Smedereva i Dubona kod Mladenovca, a teško ranio njih 13 i dodatno uznemirio čitavu Srbiju koja je samo dan ranije gledala nemile scene sa Vračara, gde je učenik OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro učenika te škole i čuvara!

04.09.2023

07:32

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12