• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

10.10.2023

13:40

Detalji iz optužnice za masakr u školi na Vračaru! Otac obučavao Kostu, a vlasnik i instruktor iz streljane mu to omogućili, optužena i majka

Informer

Vesti

Detalji iz optužnice za masakr u školi na Vračaru! Otac obučavao Kostu, a vlasnik i instruktor iz streljane mu to omogućili, optužena i majka

Podeli vest

Vladimir Kecmaneović je obučavao svog sina Kostu da koristi oružje a to mu je omogućeno u streljani za praktikal šuting "Partizana", dok je DNK Kostine majke rponađen na čauri koja je pronađena u kabinetu istorije gde je on ubio svoje školske drugove.

Kosta Kecmanović (14) je 3. maja ušao u OŠ "Vladislav Ribnikar" naoružan sa dva pištolja svoga oca i ubio devet učenika i radnika obezbeđenja, a onda se predao.

Kako je Nenad Stefanović, glavni tužilac Višeg javnmohg tužioca rekao danas postoji opravdana sumnja da je okrivljeni Vladimir Kecmanović u periodu od godinu dana pre zločina obučavao svog sina od 13 godina da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem, kao i pripadajućom municijom, te da gađa u mete u obliku koncentričnih krugova i silueta ljudi, da puni okvir, zatim kako da stoji i diše prilikom korišćenja vatrenog oružja.

Tužilac je objasnio i da je Vladimir oružje držao u dva plastična kofera koja služe za prenošenje oružja, a ne za njihovo bezbedno smeštanje i čuvanje. Koferi su se nalazili u jednom rancu crne boje, tako što su oružje i pripadajući okviri bili upakovani u jednom plastičnom koferu sa katancem i šifrom, a pripadajuća municija u drugom plastičnom koferu bez katanca.

- U istrazi je utvrđeno da je okrivljeni držao neobezbeđeno oružje u koferima za transport oružja i municije, umesto u sefu koji se nalazio pričvršćen za zid u ormaru u hodniku, a koji je prethodno okrivljeni nabavio radi ostvarivanja uslova za bezbedan smeštaj i čuvanje oružja u cilju dobijanja odobrenja nadležnog organaza za nabavljanje i držanje vatrenog oružja - rekao je glavni javni tužilac.

Okrivljeni je na ovaj način omogućio svom sinu da dođe u posed dva pištolja, za koja ga je prethodno obučavao da puca u streljačkom klubu, i to pištolja marki "Češka zbrojevka" i "Ruger", za čije nabavljanje i držanje je on posedovao odobrenje nadležnog organa.

Kosta je došao u posed neadekvatno obezbeđenog oružja 1. maja kada je napunio šest pripadajućih okvira sa municijom za ova dva pištolja sa ukupno 92 metka i stavio ih kod sebe, a zatim ih 3. maja prebacio u svoj ranac i poneo sa sobom u OŠ "Vladislav Ribnikar", koju je pohađao.

Neposredno je optužena i Kostina majka Miljana Kecmanović zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

- Ona je optužena jer je neovlašćeno držala municiju, s obzirom da je tokom istrage na jednom od metaka za pištolj "Češka zbrojevka" pronađen njen nesporni DNK trag. Preciznije, na jednoj čauri koja je pronađena kod vrata u učionici, kabinetu istorije, gde je Kosta pucao u svoje drugove iz razreda - rekao je glavni tužilac Višeg javnog tužilaštva Nenad Stefanović.

Zbog davanja lažnog iskaza optuženi su i predsednik streljačkog kluba "Partizan Practical Shooting" Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M. koji su tvrdili da je dečak dolazio sa ocem u streljanu, ali nikada nije ulazio na strelište i da je dok je otac pucao on sedeo u kafiću, a istragom je utvrđeno da je i Kosta pucao. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Kosta nastavio školovanje! Onlajn nastava za najmlađeg masovnog ubicu na svetu
Hronika

Kosta nastavio školovanje! Onlajn nastava za najmlađeg masovnog ubicu na svetu

Najmlađi masovni ubica na svetu Kosta K. (14), koji je 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru ubio devet učenika i radnika obezbeđenja ove škole i koji se od tada nalazi na veštačenju u Klinici za neurologiju i neouropsihijatriju za decu i omladinu u Beogradu, nastavio je svoje školovanje i nastavu prati onlajn iz posebne prostorije ove ustanove.

05.10.2023

08:21

sledeća vest

Izbori 2024

Svi su isti! Glas za Manojlovića je glas za to da su Srbi genocidni - Savo potvrdio koaliciju sa listom “Biram borbu”, čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid!
Izbori 2024

Svi su isti! Glas za Manojlovića je glas za to da su Srbi genocidni - Savo potvrdio koaliciju sa listom “Biram borbu”, čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid!

Kandidat za gradonačelnika Beograda pokreta "Kreni-promeni" Savo Manojlović priznao je da je napravio koaliciju sa listom "Biram borbu" koju čini šest stranaka iz nekadašnje "Srbije protiv nasilja" - Zeleno-levi front, Ne davimo Beograd, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Ekološki ustanak - Ćuta, Pokret slobodnih građana i Novo lice Srbije - a čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid.

23.05.2024

08:41

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija