• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

29.09.2023

13:44

Potresno svedočenje komšinice o bratoubistvu! Urlao je ubio sam ga, a brat ga je izvukao iz ludnice

printscreen

Vesti

Potresno svedočenje komšinice o bratoubistvu! Urlao je ubio sam ga, a brat ga je izvukao iz ludnice

Podeli vest

Danas je u Višem sudu u Nišu, saslušanjem svedoka, nastavljeno suđenje Vladimiru Vaciću (47) koji je 7. aprila ove godine sekirom ubio brata Bobana (52) u porodičnoj kući u niškom naselju Delijski vis.

Vladimir inače psihički bolesnik je neposredno pre zločina na zahtev brata Bobana pušten kući iz ludnice.

Komšinica Ljiljana Stojiljković danas je na suđenju ispričala da su se braća stalno međusobno svađala, ali da su prema komšiluku bili dobri.

- Nisu se svađali i psovali samo kad su spavali, ali su prema ostalim ljudima iz ulice bili dobri - kazala je Ljiljana i opisala događaje iz kobnog dana. 

Foto: Privatna arhiva

Vladimir Vacić presudio sekirom bratu Bobanu

 

- Bila sam na svojoj terasi i videla Bobana koji se sa torbom vraća iz prodavnice. Ušla sam u kuću i posle desetak minuta čula sam neku galamu. Izašla sam na terasu i videla Vladimira kako stoji sa tetkom na ulici. Pitala sam ih šta je bilo, a on je rekao da je ubio brata. Odmah sam sišla na ulicu do njih, a on je opet rekao da je ubio brata što mi se učinilo toliko neverovatno da sam ušla u kuću da vidim o čemu se zapravo radi, da li im je potrebna neka pomoć. Počela sam da dozivam Bobana u hodniku, ali se niko nije odazivao. Kada sam ušla u njegovu sobu videla sam ga kako leži na podu. Krv je bila na sve strane, ali sam se odmah okrenula i izašla pa nisam videla kakve povrede ima - objasnila je Ljiljana i dodala da je uplašena samo izašla na ulicu i pitala brata šta je uradio.

- Samo mi je rekao:" Ubio sam brata nisam više mogao!" Vrlo brzo nakon toga, došla je Hitna pomoć, a otprilike u isto vreme i policija, kojima je Vlada rekao šta je uradio, nakon čega su odvezli policijskim vozilom - izjavila je komšinica braće Vacić. 

Inače komšinica je ispričala da poznaje Vladimira i Bobana od detinjstva, ali da su se uvek svađali i psovali.  

Foto: Privatna arhiva

Komšnica u kući zatekla Bobana u lokvi krvi

 

- Oni su spavali po ceo dan, a onda su se noću svađali. Ne znam šta je bio razlog. Vlada mi se dva, tri puta pre nego što se desilo to što se desilo, požalio da ga Boban maltretira. Nije mi ništa drugo rekao, kako ga maltretira i zbog čega. Nekoliko puta se dogodilo da dođu obojica kod nas u dvorište da piju kafu, ali bi se odmah posvađali. Ovaj bi rekao ovo, onaj ono, posvađali bi se i Vlada bi zbog toga odlazio odmah čim bi popio kafu - prisetila se Ljiljana i dodala:

- Svi u komšiluku su znali da su braća bolesna i da idu svakog četvrtka u „mentalno“ da se leče.

Inače na današnjem suđenju trebalo je da svedoči i Vera Stojanović, tetka okrivljenog čija se kuća nalazi odmah pored kuće njenih sestrića, ali je ona iskoristila svoje zakonsko pravo da ne svedoči pošto je bliski srodnik, ali je prisustvovala suđenju.

Podsetimo Vladimir je na prethodnom ročištu priznao zločin, ali je negirao da ga je počinio na svirep način i izjavio je: "Bilo je ili ja njega, ili on mene."

Vladimir je inače tada objasnio da ga je brat Boban, koji je bio zavisnik od narkotika godinama maltretirao, zbog čega je više puta pokušao sebi da oduzme život. Situacija je kulminirala kritičnog dana kada je odbio da mu kupi burek.

- Brat me je terao da idem da mu kupim burek, ali me je mrzelo. Došao je kod mene u sobu polomio mi televizor i mobilni telefon. Uzeo mi je svu hranu i cigarete. Psovao me je, nazivao "toponičarem", pretio mi da će me smestiti u ludnicu i da neću moći da izađem. Pustio sam muziku i gledao u jednu tačku da skrenem misli. Srce mi se zgrčilo od bola. Pošao sam do prodavnice da se napijem ili do tetke da se isplačem. Dok sam silazio niz stepenice počelo je da mi se mrači. Poslednje čega se sećam je sekira koja je stajala u hodniku - ispričao je Vladimir pred sudom i rekao da se ne seća kako je počinio ubistvo brata.

Inače Više javno tužilaštvo u Nišu predlaže da se Vladimiru izrekne mera obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi jer je veštačenjem utvrđeno da nije u uračunljivom stanju počinio jezivi zločin koji je okarakterisan kao teško ubistvo.

O ovom predlogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu odlučivaće Viši sud u Nišu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Iranski predsednik je ubijen? Približava nam se potpuni sumrak razuma u čitavom svetu! (VIDEO)
Live TV

Iranski predsednik je ubijen? Približava nam se potpuni sumrak razuma u čitavom svetu! (VIDEO)

Udarna tema u svim svetskim medijima jeste pad helikoptera iranskog predsednika. Pojavljuje se veliki broj dezinformacija. Predsednik nije bio sam. Postojala su još dva helikoptera sa ministrima. Da li je predsednik Irana još uvek živ ili nije? Gosti "Info večeri" bili su Dragan Vasiljković, iz fondacije Kapetan Dragan, kao i profesor dr Miloje Pršić, pukovnik u penziji.

19.05.2024

21:51

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Odbegli oligarh dao zastrašujuću prognozu za Ukrajinu!
Planeta

Odbegli oligarh dao zastrašujuću prognozu za Ukrajinu!

Bivši šef JUKOS-a, biznismen Mihail Hodorkovski, rekao je da su zapadne zemlje skoro već izgubile u ukrajinskom sukobu. Zatim je izdao izuzetno sumornu prognozu za budućnost Ukrajine za naredne dve godine, rekavši da je to i dalje „najbolji scenario“.

20.05.2024

06:29

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12