• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.09.2023

14:51

"Vračarcima" produžen pritvor! I dalje traje potraga za vođom grupe Ćopavim Džonijem

printscreen

Vesti

"Vračarcima" produžen pritvor! I dalje traje potraga za vođom grupe Ćopavim Džonijem

Podeli vest

Viši sud u Beogradu produžio je za još 30 dana pritvor za 16 osumnjičenih pripadnika organizovane kriminalne grupe "Vračarci", kojima se na teret stavljaju tri teška ubistva i pet pokušaja teških ubistava.

Osumnjičenom pripadniku ove grupe, Drašku Nikoliću sud je pritvor zamenio merom zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor, potvrđeno je Tanjugu u tom sudu.

Pritvor je produžen Nedeljku Todoroviću, Luki Ceroviću, Aleksandru Miloševiću, Aleksandru Neumovskom, Darku Miletiću, Đorđu Kneževiću, Ivi Bukljašu, Jovanu Bošnjaku, Nikoli Kačareviću, Marku Taciću, Nikoli Božilović, Rajku Topiću, Stevanu Mandariću, Nikoli Vukojeviću, Filipu Grujiću i Vladimiru Kovačeviću.

Njima je pritvor produžen zbog okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i s obzirom da su osnovano sumnjivi da su izvršili krivična dela za koja je propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja i težina posledica doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Foto: Printscreen

 

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal je podiglo optužnicu protiv 38 osoba zbog sumnje da su bili pripadnici ove organizovane kriminalne grupe, čije su vođe kako je navedeno u optužnici Nikola Vušović zvani Džoni sa Vračara i Uroš Piperski.

Optužnica je podignuta protiv Nikole Vušovića, Uroša Piperskog, Nedeljka Todorovića, Daria Đorđevića, Luke Cerovića, Miloša Miljanovića, Aleksandra Miloševića, Aleksandra Naumovskog, Vladana Miketića, Vladimira Kovačevića, Vuka Ursulova, Darka Maletića, Raše Bana, Đorđa Kneževića, Ive Bukljaša, Jovana Bošnjaka, Jovice Sovilja, Nikole Kačarevića, Lazara Ilića, Marka Drakule, Marka Tacića, Miloša Pavlovića, Miloša Raičevića, Nikole Božilovića, Nikole Milekovića, Nikole Filipovića, Petra Jevtića, Radivoja Jovanovića, Rajka Topića, Stevana Mandarića, Strahinje Savića, Filipa Grujića, Ivana Biletića, Vojina Stupara, Miloša Andrijevića, Aleksandra Ostojića, Draška Nikolića, Nikole Vukojevića.

Grupa se tereti za ubistva 20. marta Aleksandra Halabrina, 10. septembra Dragana Ristića, i 17.oktobra 2020. godine Aleksandra Šarca. Pokušaji ubistava izvršeni su 7. oktobra na sada pokojnog Lazara Vukićevića, 29. decembra 2019. godine na Samira Divljanovića, 11. maja 2020. na Miloša Nilovića, 27. novembra 2020. godine na Andriju Zarića kao i na Arsenija Stefanovića 1. febraura 2021. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Građani treba da znaju na kakve su prevare spremne opozicione liste! Oglasio se SNS povodom odbacivanja liste Save Manojlovića
Izbori 2024

Građani treba da znaju na kakve su prevare spremne opozicione liste! Oglasio se SNS povodom odbacivanja liste Save Manojlovića

Opštinski odbor Vračar Srpske napredne stranke (SNS) saopštio je danas, povodom odluke Opštinske izborne komisije (OIK) gradske opštine Vračar koja je odbacila listu "Dr Savo Manojlović i ja sam Vračar - Kreni-promeni" zbog nepoštovanja propisa o zastupljenosti polova, ali i zbog nedovoljnog broja potpisa, da građani mogu još jednom da se uvere na kakve su sve prevare spremni predstavnici opozicionih lista.

14.05.2024

19:56

Vesti

Nacionale: Muškarci koji su u zgradi Opštine Leposavić koristili kokain na fotografiji sa Vokrijem i Radomirovićem
Politika

Nacionale: Muškarci koji su u zgradi Opštine Leposavić koristili kokain na fotografiji sa Vokrijem i Radomirovićem

Grupa Srba sa severa Kosova fotografisala se ispred zgrade opštine Leposavić sa zamenikom ministra za lokalnu samoupravu Arberom Vokrijem, zamenikom ministra za zajednice i povratak Radoicom Radomirovićem, kao i kandidatkinjom za poslanicu u Evropskom parlamentu Austrijankom Kati Šneberger, a među njima su, kako piše Nacionale, dvojica muškaraca za koje je taj portal ranije objavio da su konzumirali narkotike u zgradi opštine Leposavić.

14.05.2024

20:22

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!
Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!

Nedelja zajedništva i sećanja u šabačkoj Ekonomsko-trgovinskoj školi "Stana Milanović" obeležena je na poseban način - otvaranjem Staninog sokačeta, koje će predstavljati ulaz u školu i novo poglavlje života svakog njenog učenika.

14.05.2024

17:19