• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Danica Ćuruvija

13.09.2023

15:03

Kalinićeva žena prekršila zakon zbog "ljubavne sobe"! Slagala notara da je sa "zemuncem" u vanbračnoj zajednici!

Informer

Vesti

Kalinićeva žena prekršila zakon zbog "ljubavne sobe"! Slagala notara da je sa "zemuncem" u vanbračnoj zajednici!

Podeli vest

Protiv J. M. (27), supruge Sretka Kalinića (49), glavnog ubice zloglasnog "zemunskog klana", Drugom osnovnom tužilaštvu podneta je krivična prijava!

Naime, ona je pre braka sa Kalinićem slagala notara da je sa osuđivanim ubicom u vanbračnoj zajednici kako bi dobila dozvolu da sa njim bude u "ljubavnoj sobi"! Međutim, otkriveno je da ona prevarila notara jer u tom periodu nije bila u vezi sa Sretkom, pa joj sada preti robija i do pet godina.

Kako saznajemo od izvora iz istrage Sretko Kalinić i J. M. su se upoznali 2022. godine i to tako što su pričali preko telefona ili su jedno drugom slali pisma.

Foto: Informer DN

Čuli se telefonom i dopisivali preko Fejsbuka

- Istraga je utvrdila da je osumnjičena 26. januara ove godine sa svedocima otišla kod notara i slagala da je sa Kalinićem u vanbračnoj zajednici i to uprkos tome što ga do tada nikada u životu nije ni videla. Notar joj je overio ovlašćenje, koje je J. M. zatim odnela u sud nadajući se da će dobiti dozvolu da sa Kalinićem koristi "ljubavnu sobu". Međutim, dozvola joj nije izdata, jer je bilo jasno da je u pitanju prevara. Naime, Kalinić je već 13 godina u Zabeli, a za to vreme nijednom se J. M. nije pojavila i predstavila kao njegova vanbračna supruga - rekao je Informerov izvor i dodao:

- Osumnjičena J. M. je 7. aprila saslušana u policiji i tom prilikom je priznala da je slagala notara da je sa Kalinićem u vanbračnoj zajednici. Ona je rekla da se zaljubila u njega i da je govorila neistinu kako bi se sa Sretkom videla u "ljubavnoj sobi". 

Foto:  

Foto:  

Foto:  

Njoj se na teret stavlja krivično delo navođenje na overavanje neistinitog sadržaja, za koje je zaprećena kazna od tri meseca do pet godina zatvora. Ona će u Drugom osnovnom tužilaštvu biti saslušana 25. septembra.

Podsetimo, sud je ipak Kaliniću i J. M. dozvolio da se venčaju što su oni učinili početkom jula u KPZ "Zabela" u Požarevcu u prisustvu gradskog matičara i kumova, ali pod budnim okom stražara Sedmog paviljona u kojem Kalinić izdržava kaznu od 40 godina zatvora. 

Foto: Privatna arhiva

Nenad Bujošević Rambo je bio kum

Venčanje je slikao zatvorski fotograf, a mladenci su posle ceremonije dobili pravo na "ljubavnu sobu". Kalinić je za kuma odabrao Nenada Bujoševića Ramba (53), bivšeg pripadnika JSO, koji je već 22 i po godine u samici, jer je sud peti put odbio njegov zahtev za puštanje na uslovnu slobodu. 

Nova knjiga

Mlada je došla u društvu svog druga koga je izabrala za kuma. Zatvorski stražari su diskretno držali celu ceremoniju na oku i brinuli da sve protekne u najboljem redu jer je Kalinić jedan od najbolje čuvanih zatvorenika u Sedmom paviljonu požarevačke "Zabele", gde izdržava maksimalnu zatvorsku kaznu zbog zločina zemunskog klana.
Inače, Sretko Kalinić piše i drugu knjigu u kojoj će, kako je najavio, napisati sve detalje sa venčanja. On je u svojoj prvoj knjizi "Zemunski klan - ko je ko" objavio do tada ne poznate priče o ovoj bandi.

Na duši ima osam ubistva

Sretko Kalinić osuđen je na 35 godina za učešće u atentatu na premijera Zorana Đinđića, ali i na dodatnih 40 godina zbog svih svirepih ubistava koje je počinio kao član "zemunskog klana". Na njegovom nišanu našli su, pored Zorana Uskokovića Skoleta, Todor Gardašević, braća Sredoje i Zoran Šljukić, Jovan Guzijan, Rade Cvetić, Branislav Lainović i Ivica Nikolić. Sretko Kalinić dugo vremena vešto se krio od policije, ali je 2008. godine uhapšen u Hrvatskoj nakon svađe i pucnjave s drugim odbeglim "zemuncem" Milošem Simovićem. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Iranski predsednik je ubijen? Približava nam se potpuni sumrak razuma u čitavom svetu! (VIDEO)
Live TV

Iranski predsednik je ubijen? Približava nam se potpuni sumrak razuma u čitavom svetu! (VIDEO)

Udarna tema u svim svetskim medijima jeste pad helikoptera iranskog predsednika. Pojavljuje se veliki broj dezinformacija. Predsednik nije bio sam. Postojala su još dva helikoptera sa ministrima. Da li je predsednik Irana još uvek živ ili nije? Gosti "Info večeri" bili su Dragan Vasiljković, iz fondacije Kapetan Dragan, kao i profesor dr Miloje Pršić, pukovnik u penziji.

19.05.2024

21:51

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Odbegli oligarh dao zastrašujuću prognozu za Ukrajinu!
Planeta

Odbegli oligarh dao zastrašujuću prognozu za Ukrajinu!

Bivši šef JUKOS-a, biznismen Mihail Hodorkovski, rekao je da su zapadne zemlje skoro već izgubile u ukrajinskom sukobu. Zatim je izdao izuzetno sumornu prognozu za budućnost Ukrajine za naredne dve godine, rekavši da je to i dalje „najbolji scenario“.

20.05.2024

06:29

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12