• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. A.

29.08.2023

06:45

Ženu silovao i grizao po telu, decu tukao! Pet godina robije za nasilnika iz Zaječara

Shuterstock

Vesti

Ženu silovao i grizao po telu, decu tukao! Pet godina robije za nasilnika iz Zaječara

Podeli vest

Perica M. iz Zaječara osuđen je pravosnažno u Apelacionom sudu u Nišu na pet godina zatvora jer se godinama zverski iživljavao nad suprugom (37), ćerkom (20) i sinom (6)!

Nesrećnu ženu je tukao, silovao, čak joj je odgrizao i deo uva, a decu je toliko kinjio i prebijao da njegov sin, usled preživljenih trauma, tek sad uči da govori.

Kažnjen i za drogu

Kako smo saznali, Perica je uhapšen u maju prošle godine, nakon što je njegova supruga sa decom jedva uspela da pobegne iz stana i da zatraži pomoć policije.

Nasilnik se od tada nalazi u pritvoru, a pošto mu je to vreme provedeno iza rešetaka uračunato u kaznu, ostalo mu je da odsluži još manje od četiri godine. Takođe, moraće i da plati novčanu kaznu od 100.000 dinara zbog posedovanja droge.

Foto: Shuterstock

Ilustracija

Tokom sudskog postupka utvrđeno je da je porodica osuđenog Perice godinama trpela torturu i da ni supruga ni deca nisu smeli da potraže pomoć nadležnih, strahujući od osvete nasilnika.

- Perica je redovno pio i drogirao se. U takvom stanju bi urlao po kući, psovao ukućane, razbijao i lomio sve što bi mu se našlo pod rukom. Tukao je i suprugu i decu, pretio im da će ih pobiti, a jednom prilikom je ženi odgrizao deo uveta... Više puta ju je silovao, i to naočigled njihove ćerke. Niko od ukućana nije znao kada će Perica doći kući iz provoda pijan i drogiran i tada bi počinjao pakao za njih - kazao je naš izvor dobro upućen u ovaj slučaj.

Ćerka se požalila, usledila je kazna...

On napominje da je u paničnom strahu od Perice živela i njegova ćerka K. M. (20).

- Ova devojka je pretrpela užasne stvari, otac joj je pred njenim očima silovao majku. Perica je ovoj nesrećnoj devojci, dok je još bila maloletna, nudio da puši marihuanu sa njim, a nebrojeno puta je pred njom šmrkao spid. Ona je od straha godinama ćutala, ali jednom prilikom, kada je bila u srednjoj školi, skupila je hrabrost i otišla kod školskog psihijatra, kojoj je sve do detalja ispričala. Tada je doktorka napravila strašnu grešku, što je naglašeno i u presudi, tako što nije odmah o svemu obavestila policiju, već je na svoju ruku pozvala Pericu i njegovu zlostavljanu ženu, pripretivši mu da će sve prijaviti ukoliko nasilje ne prestane. Kada su stigli kući, nasilnik ih je sve žestoko kaznio, ćerku je bukvalno unakazio od batina zato što je potražila pomoć - kazao je naš izvor.

Prema rečima našeg sagovornika, Peričin sin V. M. je usled jezive torture zadobio ozbiljne psihičke probleme.

Foto: Shutterstock/Ph_Stephan

Ilustracija

- Od rođenja, pa do hapšenja njegovog oca, ovaj dečak nije imao kontakte sa drugom decom, nije znao šta je igranje, bio je pod ključem. Zbog toga, ali i zbog fizičkog zlostavljanja, kažu psihijatri, ovaj dečkić još nije progovorio. Kada je V. M. imao tri godine, stao je ispred majke u pokušaju da je zaštiti od nasilnog oca, ali monstrum je tako snažno udario dečaka šakom u lice, da je ovaj pao i onesvestio se - kazao je naš izvor, i dodao da od hapšenja oca iz pakla, majka i sestra nesrećnog mališana bore se da uz pomoć psihologa i drugih stručnjaka socijalizuju V. M. i dovedu ga u neko, takoreći, "normalno" psihičko stanje.

Dve decenije agonije

Najviše batina je, ipak, pretrpela Peričina supruga, koja je punih 20 godina živela s njim u strahu i agoniji.

- Udala se za Pericu kad je imala samo 17 godina, jer je ostala u drugom stanju. Tada nije ni slutila šta je čeka... Nije smela nikom da kaže šta joj muž radi, nije smela ni da pobegne jer je pretio da će joj pobiti celu familiju. Skoro ceo brak provela je zaključana u kući, tučena, silovana... Bilo joj je zabranjeno druženje sa bilo kim, nije smela da ima mobilni telefon, niti da radi... - ispričao je naš sagovornik.

Izmučena žena je u maju prošle godine pobegla od muža trčeći ulicom, noseći sina u rukama.

Dozivala je upomoć, ljudi su je čuli, izašli iz dvorišta i pozvali policiju. Ni sama, kazala je kasnije u sudu, nije znala odakle joj hrabrost. Perica je trčao za njom ne bi li je sustigao, ali srećom, policija je bila brža. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

On napravi skoro 100 tepsija bureka u jednoj smeni! Ljuboje je čuveni pekar iz Čačka : "Ovaj posao mladi neće da rade"
Društvo

On napravi skoro 100 tepsija bureka u jednoj smeni! Ljuboje je čuveni pekar iz Čačka : "Ovaj posao mladi neće da rade"

Budućnost omiljenog srpskog doručka, masnog bureka, mogla bi u nekim narednim godinama biti veoma upitna jer je sve manje mladih koji se odlučuju da zavrnu rukave i isprljaju ruke brašnom, uljem i mesom. Iako je plata dobra, u prestonici i oko 1.000 eura, sve je uzalud. Čast ovog specijaliteta najčešće brani stara garda, skoro pred penzijom.

19.05.2024

14:53

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Spasioci odjurili na mesto incidenta! Postoje dve verzije događaja o nesreći iranskog predsednika!
Planeta

Spasioci odjurili na mesto incidenta! Postoje dve verzije događaja o nesreći iranskog predsednika!

Vest da je helikopter koji je prevozio iranskog predsednika Ebrahima Raisija imao problema pri sletanju zbog otežanih vremenskih uslova, odnosno magle, odjeknula je svetom a i dalje nije poznato šta se tačno dogodilo. Postoje dve verzije, da je do nesreće zaista došlo ili da je helikopter sleteo nakon čega je predsednik nastavio kopnenim putem. Nijedna nije zvanično potvrđena, očekuje se svakog časa da se sazna šta se zaista desilo.

19.05.2024

15:55

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12