• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: OInformer

08.08.2023

15:40

Lagao da je bankar i ukrao skoro pet miliona! Evo kakvu je prevaru izveo

informer.rs

Vesti

Lagao da je bankar i ukrao skoro pet miliona! Evo kakvu je prevaru izveo

Podeli vest

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužnicu protiv lažnog bankara S. B. (37) zbog prevare tokom 2011. i 2012. godine.

Kako se navodi, okrivljeni je tom periodu u filijalama banaka "Pireus" AD i "Hipo alpe adria" u Beogradu doveo u zabludu oštećenog, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu koji prelazi 1.500.000 dinara.

"Lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica, oštećenog je naveo da na štetu tuđe imovine nešto učini, predstavljajući se kao zaposleni u banci "Pireus". Prevario ga je da banka u kojoj radi može da odobri kredit u iznosu od milion evra pravnom licu iz Subotice u kom je oštećeni odgovorno lice", navodi se u optužnici.

Dodaje se da je naveo oštećenog da radi odobravanja kredita zaključi ugovor o cesiji i uplati iznos od 50.000 evra koji je oštećeni položio u sef, zakupljen kod "Hipo alpe adria" banke. Takođe, da je zaključio opisani ugovor i zatim deponovao potpis u banci "Pireus", lažno prikazujući i prikrivajući činjenice da nije zaposlen u toj banci i da je nad preduzećem sa kojim je oštećeni zaključio ugovor o cesiji pokrenut prethodni stečajni postupak:

"Bez saznanja oštećenog, podigao je iz sefa iznos od 50.000 evra odmah po polaganju istog, da bi zatim oštećenog održavao u zabludi da mu je odobren traženi kredit, dostavljajući mu razna dokumenta i nudeći mu dodatne garancije da će mu vratiti navedeni iznos, vršeći delimičan povraćaj novca. Nakon toga je prekinuo kontakt sa oštećenim i time sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 4.998,492 dinara."

Tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenog oglasi krivim i izrekne mu kaznu u skladu sa zakonom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod
Politika

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević večeras je u Kumanovu prisustvovao obeležavanju 11. godišnjice Kulturno umetničkog društva „Srpski vez” gde je poručio da "Srbi nisu genocidan već slobodarski narod", kao i da istorijsko prijateljstvo srpskog i makedonskog naroda ne mogu da pokvare političari koji služe tuđim interesima a ne interesima svog naroda.

15.06.2024

22:18

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom
Politika

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom

Što je odlučnija politika protiv kriminalaca i ubica, to su i snažniji otpori onih koji na sve načine pokušavaju da osujete i zaustave tu borbu, jer znaju da je na čelu nje Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju potpredsednika Glavnog odbora SNS Marka Đurića povodom objavljene "skaj" prepiske između kriminalnih vođa sa teritorije Balkana.

15.06.2024

21:39

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20